Aktuellt

Aktuellt

aktuellt 600x251 Aktuellt

Här står vad som är på gång utanför själva nyheterna såsom: insamling, information, möte, krångel med sidan, uppgradering av sidan, Disqus etc. Så titta in här med jämna mellanrum.

2013-06-09

Just nu jobbar vi med att försöka återställa Disqus som olyckligtvis någon falsk person har raderat för oss. Vi har även tagit ned donationsmöjligheterna temporärt då samma person stod för kontot. Nytt konto kommer komma upp så fort vi har ordnat nytt bankkontonummer. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta har vållat. Vi är inte mer än människor och försöker göra allt så bra som möjligt och tyvärr händer det att man då litar på fel person. Vi kommer nu se över detta ordentligt och inte släppa in någon utan verifierade uppgifter.

Mvh, Exponerat-redaktionen

2013-03-24

Invandring och mörkläggning av Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin, är ett nytt boktips vi har lagt upp under ”Vi tipsar”.

Disqus har fått ett nytt ansikte, något vi tvingas till att använda då de inte har kvar den gamla versionen, om man inte betalar 25 000:- och kan ställa in en egen som det var innan. Vi är lika ledsna som ni för detta.

2012-12-09  kl 18.50

Just nu är det stora problem med sidan som drabbar många, även oss själva som just nu inte ens kan logga in på Exponerat.
Felet ligger inte hos oss utan det är något routerfel / DNS-fel primärt i Europa. Vi jobbar på det. Vi ber om ursäkt för missödet.

Håll ut…. /Exponerat red.

2012-11-30 kl 11.15

Vi fick plocka bort Realistens RSS feed från Super RSS feeder, det var den som orsakade felet nere i foten av sidan, om ni undrat varför det såg skumt ut. Det visade sig vid närmare granskning att realisten.se ligger nere pga serverbyte och all trafik var/är omdirigerad till deras Facebooksida. Därför har feeden inte funkat och fick RSS-läsaren ballade ur.

2012-11-13 kl 20.00

Det kan vara denna omtalade ”nätfight” som börjat tidigt av autonoma vänstern som inte tål något annat än sina egna åsikter.

2012-11-13 kl 18.10

1: Sedan i morse är Exponerat utsatt för icke legitima besökare (hackare), som gör att det ser ut att vara 50 000 samtidiga besökare, vilket det inte är. Men detta gör att det kan vara vissa ”störningar” på sidan. Vi är helt enkelt inte välkomna av vänstern eller andra grupperingar som av någon anledning inte tål att läsa sanningen. Men som sagt, vi betalar extra pengar för ett bra skydd som motar Olle i grind rätt bra, så den extra kostnaden är det värt.

2: Vi har även för tillfället inaktiverat WP Touch Pro. Det är ”appen” för mobilversionen, så sidan kommer i mobilen att se ut som den gör i er dator.

2012-11-07 kl 23.40

Vi har nu ökat på så man kan se de 20 senaste artiklar under ”Senaste artiklar” som kan ses till höger i varje artikel. Anledningen är att vi nu försöker hålla ett lite högre tempo med fler nyheter för att bredda sidans nyhetsutbud.

2012 11 03 12 18 44 disqus 1 300x113 Aktuellt

2012-11-03 kl 13.20

Fungerar igen.

2012 11 03 12 18 44 disqus 1 300x113 Aktuellt

2012-11-03 kl 12.15

Meddelande från Disqus:

Hello! Disqus is currently in maintenance mode. You can still navigate the website and access your content, however many actions such as moderation and settings are temporarily disabled.

This shouldn’t take too long, and we’re sorry for the inconvenience. In the meantime, there will be some quirkiness as we make some improvements.

2012-11-02 kl 10.35

Vi har som ni ser ökat på ”Senaste” till 15 visuella. Idag den 2 november kan det förekomma små störningar då vi migrerar data mellan två servrar för att ytterligare stärka skyddet. Vi ber om ursäkt om det vållar problem.

2012-10-24 kl 23.00

Nyhet: Nu kan man tydligt se de tio senast publicerade artiklarna till höger inne i varje artikel. Även första sidan kommer att modifieras en liten aning till det bättre.

2012-10-22 kl 19.40

Information: Nya ”Notiser” som läggs upp visas inte under fliken ”Senaste”. Anledningen är att små korta notiser kan komma flera stycken på kort tid, vilka då puttar ned de större artiklarna utanför ”bilden”.

2012-10-22 kl 17.40

OBS! – Exponerat har utsatts för hackers. Säkerhetschefen på servern höjer därför temporärt säkerheten nu vilket medför att någon av misstag kan bli bannad från sidan. Förhoppningsvis skall ingen IP bli bannad av misstag, men OM - skicka ett mail direkt så löser vi det.

Säkerhetschefen har hittat bevis på attacken, och har även anmält händelsen som olaga dataintrång. Det finns även överväldigande bevis mot den som utsatt sidan med givna IP-adressen samt klockslag.

2012-10-20

Exponerat logga 1 Aktuellt

PREMIÄR Hjärtligt välkommen till Exponerat – sidan som exponerar sådant som PK-media talar tyst om. Här behöver Ni inte jaga spöken mellan raderna, det räcker med att läsa det som står skrivet.

Vi vill direkt påpeka att sidans layout och mängder av olika små tekniska detaljer är nya för oss att arbeta med, så vi ber Er ha tålamod om något mot förmodan inte fungerar, slutar fungera eller krånglar. Vi är givetvis mest måna av alla att allt ska fungera till både Er och vår belåtenhet. Vi är givetvis lyhörda om det är något ni vill påpeka på.

Donationskontot är öppet och för den som vill och kan, tar vi gärna emot varje krona då det sinar fort efter flertalet kostnader vi haft sista veckan. Just nu vet vi inte exakt hur stor månadskostnaden är eller blir, då det är flera småposter som kostar mellan 5-10 $ per månad, men mellan tummen och pekfingret ligger det på runt 1 300 -1 500 kronor per månad, som det ser ut nu. Vi återkommer med detta när Exponerat har blivit varmt i kläderna, och rutinerna rullar.

Viktigt: Glöm inte att redan nu lägga till oss på vår nya:

Till skillnad från SweCon finns nu artiklar och nyheter i respektive kategori. Kategorierna som finns på Exponerat är:

Det finns ett par tre olika sätt att kunna läsa dessa kategorier, vilket vi visar i nedanstående lathund.

Topp-knapparna

lathund 12 Aktuellt

 1. Start/Hem
 2. Aktuell – Viktiga nyheter om sidan, som till exempel denna. Information om något inte fungerar eller krånglar, t.ex Disqus, någon widget, Facebook, Twitter eller om sidan i sin helhet. Titta in här med jämna mellanrum.
 3. Kommentarsregler – enkelt att förstå. Rekommenderas att läsas först. OBS: Vi kommer att modifiera reglerna en aning så till vida att det blir trevligare att läsa för en bredare ”publik”. De regler som står nu kommer att modifieras ytterst lite och börja gälla f.o.m den 25 oktober.
 4. Om oss – Historik, nutid och inriktning.
 5. Stöd oss – samma som punkt 8 nedan. Bara en annan väg att gå.
 6. Vi tipsar – Intressanta böcker, filmer och andra ”fasta” saker som är relaterat till budskapet som vi förhåller oss med.
 7. Flygblad – Utan innehåll just nu, men kommer att fyllas på efter hand. Cavatus kommer även lägga till flyglad här. De sidor som läggs upp kommer att vara utskriftsvänlig i A4 eller A5.
 8. Kontakt – Här klickar ni om ni vill komma i kontakt med oss och tipsa oss eller påpeka något. Vill ni tipsa oss och bifoga fil så mailar ni till kontakt (at) exponerat.net, at=@

Överst av sidan

lathund Aktuellt

 1. Slider – Viktiga nyheter eller information, maximalt sex stycken i slidern, den sjunde ”puttar ut” den äldsta osv. Fungerar som de ”klistrade” artiklarna på SweCon. Dessa ligger även i respektive kategori.
 2. Kategori – Klicka på ”Mångkulturen” så får ni upp alla artiklar inom denna kategori i bloggform.
 3. Kategori – Samma som ovan, men då allt inom Ekonomi. Samma gäller övriga kategorier.
 4. Senaste – Alltid de FEM senaste artiklarna och i kronologisk ordning.
 5. Populära – De fem populäraste artiklarna i rangordning.
 6. Kommentarer – De fem senaste kommentarerna.
 7. Antal besökare på sidan.
 8. Donera – Donationsknapp till Exponerat. NYTT: Ni kan nu välja mellan ett engångsbelopp eller månatlig donation på 100, 200, 300, 400 eller 500 kronor per månad.

Mitten av sidan

lathund 2 Aktuellt

 1. Notiser – Som det låter, korta nyhetsnotiser oftast utan bild.
 2. Kategorier – Se punkt 2 och 3 ovan.
 3. Media – Vår Youtube-lista där våra upplagda klipp finns. Klicka på texten under spelaren så kommer listan fram som ni kan bläddra och välja från.
 4. Omröstning – ”Veckans omröstning” är något vi ska försöka hålla Er igång med. Aktuella eller viktiga frågor som Ni med hjälp av Er röst kan förändra till det bättre. Eller bara en omröstning för att se Er åsikt i en speciell fråga. Varje omröstning ligger runt en vecka åt gången, om det inte kommer en väldigt viktig fråga.
 5. Flygblad – Rebusen flyg + blad – samma länk som i toppknappen.

Nederst av sidan

lathund 3 Aktuellt

 1. Kategorier – resten av de kategorier som inte är upptagna med röd rubrik som under punkt 2 och 3 i ”överst av sidan”.
 2. Vi tipsar – Exempel här på vad vi kan tipsa om. Ligger även i toppknappen ”Vi tipsar” med en utförligare beskrivning av produkten.

Foten på sidan

lathund 4 Aktuellt

 1. Exponerat på Facebook – Just nu är det SweCon men kommer ändras till Exponerat så fort vi har minst 20 gilla, så gå dit och klicka om ni inte redan gjort det, tack.
 2. RSS-flöden från olika sidor
 3. Bloggtips – Den gamla ”Bloggroll”-listan. Vill ni ha in en länk här, hör av Er. Men då ska även vår länk läggas in hos Er.
 4. Kategorier – Här går också att välja vilken kategori Ni vill läsa, så öppnas den som bloggsida.
 5. Artiklar efter datum – Som det låter, klicka in er på ett datum och se vilka artiklar som publicerades detta datum.
 6. Arkiv – Välj månaden för de artiklar ni vill läsa.
 7. Snabbknapp för att komma till toppen av sidan.
 8. Alla kategorier igen – bara att välja.
 9. Samma knappar som toppknapparna

 

MediaCreeper Creeper