Andreas Parra åtalas för mord på flickvän

Andreas Parra åtalas för mord på flickvän

Andreas Parra liten Andreas Parra åtalas för mord på flickvän18-årige Andreas Parra som misstänks ha skjutit ihjäl sin 17-åriga flickvän på Malmvägen i Sollentuna den 6 augusti i år åtalas nu för mord och grovt vapenbrott.

I den stämningsansökan som lämnades in till Attunda tingsrätt på onsdagen uppges Andreas Parra uppsåtligen ha berövat flickan livet när hon befunnit sig i en säng ”genom att med en pistol på ett mycket kort avstånd avlossa ett skott i pannan på henne”. Flickan, som skottskadades svårt, avled två dagar senare på sjukhus.

Andreas Parra, som var skriven på adressen, greps utanför lägenheten direkt efter att grannar vid 13-tiden den aktuella dagen larmat polisen om en skottlossning i området. Flickan påträffades då mycket svårt skadad och Andreas Parra, som var drogpåverkad, greps utanför lägenheten endast iklädd kalsonger och med en pistol i handen.

Han anhölls samma dag och häktades den 9 augusti mot sitt nekande misstänkt för mord. Enligt Andreas Parras advokat Sargon de Basso har Andreas Parra  hela tiden hävdat att det handlat om ett vådaskott. I förhör har 18-åringen uppgett att paret lekte med pistolen när ett skott brann av och träffade flickan – en historia som kammaråklagare Robert Näppi nu anser sig ha slagit hål på.

Enligt flera vänner till flickan ska Andreas Parra  ha uppvisat ett kontrollerande och svartsjukt beteende och även varit hotfull mot flickan tiden för det misstänkta mordet. Hon uppges därför ha försökt avsluta sitt förhållande och lämna Andreas Parra, men inte lyckats.

Åklagaren åberopar också telefon- och internetanalyser som en del av bevisningen. Där framkommer bland annat att paret varit oense om en abort och att Andreas Parra i samband med skjutningen gjort sökningar på internet efter pistoler. Den rättsmedicinska undersökningen visar även att flickan kan ha sovit när skottet avlossades från det illegala vapnet.

Flera poliser har hörts i samband med dådet. Enligt en av dem ska Andreas Parra först ha påstått att en vän lånat hans pistol och skjutit flickvännen i huvudet. En annan beskriver hur Andreas Parra  på ett känslokallt sätt berättat om händelseförloppet efteråt. Rättegången inleds inom två veckor.

Metro 

Attunda tingsrätt åtalar:

 • Andreas Orlando Leiva Parra 1993-12-19 Malmvägen 8 i Sollentuna.
Andreas Parra Andreas Parra åtalas för mord på flickvän

sollentunaskott500 Andreas Parra åtalas för mord på flickvän

pf button both Andreas Parra åtalas för mord på flickvän

Publicerad: 28 november, 2012 kl 16:58 under kategorin Kriminalitet.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • kripokommissar

  Malmvägen i Sollentuna. Där bor mycket bus som Parra. Chilensk bakgrund som Stureplansmördarna?

 • AntonsPappa

  Förbannat synd om flickan och hennes anhöriga.
  Jag kan dock inte låta bli att tänka att någon vuxen med lite insyn i verkligheten borde ha talat om för henne vilka sorts människor man ska umgås med och vilka man ska hålla sig borta ifrån. Då hade allt det här kunnat undvikas, förutsatt att hon lyssnar d.v.s.

 • YOTHI_TARZAN

  Slöddret bor på Malmvägen och det har dom gjort i 30 år

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Vad är meningen med att ens åtala? Vet redan straffet blir nått i stil med ”med tanke på hans låga ålder sänks straffet från livstid, till 3 dagars frivilligt arbete på Muhammeds grill, samt 500kr i böter till brottsoffer fonden”.

 • BornFree_63

  Kan vara ganska svårt för föräldrar att få barnen att förstå vilka människor som barnen ska undvika. Pågår en ständig indoktrinering, i barnprogram, dagis, förskola, skola, slaskmedierna och annan media och framför allt TV.
  Men man gör ju sitt bästa och idag finns ju som tur alternativ media på nätet.

 • Brite_Liner

  Han har garden uppe – men i vanlig ordning räcker det inte – det behövs intelligens också och tyvärr saknar en sådan som Parra just det – i likhet med så många andra invandrare!

 • tokeskil

   Frivilligt arbete?  Glöm det .

 • Dragana Voh

  Min flicka, som idag är 20, har haft och till viss del fortfarande har dessa slödder som kompisar/pojkvänner. Jag har haft stora problem med min dotter för att få bort henne från dessa djur men inte haft vidare framgång. Det var droger och fester alla dagar i veckan. Vi kunde inget göra. Låste vi in henne, rymde hon. Så hade det varit sedan hon var 15. Jag har pratat med henne nätterna igenom så till den grad att tungan blödde. INGET hjälpte och mitt hopp sinade.
  Vi är serber i botten men alla födda och uppvuxna i Malmö. Hon ser sig själv som blatte och tycker att dessa apor med pistoler är coola och kommer skydda henne i vått och torrt. Mmm visst… Till slut fick jag nog, spände hjärtat så hårt jag kunde och sa till henne att jag vill leva för att uppleva mina två andra barns framtid och tänker inte dö för hennes skull. Hon fick flytta och jag bröt kontakten i flera månader med henne.
  Detta var i somras. Idag har hon slutat med droger, har ett jobb och bor med en relativt normal svensk tjej som varit i samma skit som min dotter. Först en månad sedan lät jag henne träffa sin lillasyster (som är 2,5) och hon har sagt till mig att om jag inte gjort som jag gjorde i somras hade hon kanske inte levt idag. Saknaden av familj, speciellt lillasyster, hjälpte mycket.
  Vi hade tur, jag råkade gjöra det enda rätta utan att ens veta om det. Många föräldrar har inte den turen………..

 • BornFree_63

  Jag känner igen vad du skriver. Speciellt tjejer får lätt en snedvriden syn och tycker, precis som du skriver, att det skulle vara något coolt med dessa, vad man nu ska kalla packet. Har själv en dotter som idag är 22 som har haft drogproblem men som nu försöker komma tillbaka och bli helt drogfri, Gjorde själv detsamma som du, bröt kontakten med henne, efter 5 års helvete, och förklarade för henne varför. Ca 2 månader efter det tog hon kontakt och ville ha hjälp och på den vägen är det nu. Hoppas det går bra för er och jag önskar er en God Jul i förskott.

 • Gaggas

  Tack för din ontanke!
  Jag önskar dig och din familj det samma! :)

 • http://www.svenskarnasparti.se/ Hisingsbo

  Tack så mycket för att ni gör RÄTT och skriver ut det ENDA namnet som ska vara väsentligt i sådan här situation, nämligen GÄRNINGSMANNEN!

  Alla vanliga fulmedia skriver ut både offer och vittnes FULLA namn som man med http://www.ratsit.se lätt kan ta reda på vart de bor så som Metro skrev om i somras..

  Det är ju för fan nästan som om massmedia UPPVIGLAR till övergrepp i rättssak!

 • Pingback: Andreas Parra mördade flickvännen med skott i pannan – fick två års fängelse

 • http://www.facebook.com/martina.westling1 Martina Westling

  Men vad är det för uselt straff? jag blir mörkrädd! skulle mitt barn bli mördad och sedan får gärningsmannen ENDAST drygt 3 års fängelse! Nej jag vet inte vad jag skulle ta mig till! Jämfört med ”straffet” anhöriga och offret får..Allvarligt Justitieministern!!! lagarna behöver skärpas kraftigt!! å då menar jag inte för ekobrottsligheten…där har ni verkligen lagt ert krut..men människor är tydligen inte mer värda än pengar…Ytterst tragiskt!!

 • Pingback: Fyra månaders skärpt straff för dödande pannskott på Sandra

MediaCreeper Creeper