Banker i Sverige sponsrar somalisk förbjuden terrorgrupp

Banker i Sverige sponsrar somalisk förbjuden terrorgrupp

2013 04 26 18 25 08 Dahabshiil somalisk bank somalia Banker i Sverige sponsrar somalisk förbjuden terrorgrupp

Dahabshiil är den största somaliska hawalabanken och verksammar i länder där den somaliska diasporan finns, således i Sverige bland annat. Pengaöverföringsföretaget betalar normalt ut en halv miljon dollar per år till terroristgruppen al-Shabaab.

al-Shabaab är som bekant, om inte en paraplyorganisation till al-Qaida, en al-Qaida-stödjande islamistgrupp som symboliserar terror och dödliga islamattacker. De har även utbildning för nyrekryterade jihadkrigare som vill bli martyrer.

Det är enligt en ny rapport från den nederländsk-somaliska tidningen Suna Times som uppger sponsringen till islamistgruppen. På sin hemsida, visar Suna Times dokument som visar penningöverföringar till den nuvarande emir al-Shabaab. Detta år, däremot, på grund av vikande affärer, hade Dahabshiil bara ha råd att erbjuda al-Shabaab 100 000 US-dollar.

Och som alla vet, lättkränkta muslimer är farliga, så al-Shabaab accepterade inte detta nedbantade belopp och hotade att anfalla den finansiella institutionen om betalning inte skedde till fullo. Och mycket riktigt, den 2 april bombades Dahabshiils kontor i Mogadishu. Varför har vi dessa somalier i Sverige kan man fråga sig?

Denna ”bank” finns givetvis i Norge, England, USA etc…

2013 04 26 18 28 33 al shabaab al shabab Banker i Sverige sponsrar somalisk förbjuden terrorgrupp

pf button both Banker i Sverige sponsrar somalisk förbjuden terrorgrupp

Publicerad: 26 april, 2013 kl 18:36 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Andersonszkan

  Dom är tillsammans med övriga MENA-invandrare ”nyttiga idioter” för dom som vill tjäna grova pengar i plundringen av bolaget Sverige och eliminerandet av nationalstaten Sverige och dess ursvenska befolkning.

 • gunnwall

  Hövdingen Reinfeldt och 7 klövern understödjer 100% och svenska folket jammar med .

 • Helge_Tik

  Kostnadsargumentet = Stoppa all invandring från Somalia Utvisa alla somalier från vårt land!
  Hur kan desa bidragsberoende somaierna, ha råd att skicka så mycket pengar??? SÄnk deras bidrag, ge matkuponger till ett soppkök och tält att bo i.

 • Rauken

  Frågan, artikeln, varför vi har dessa somalier i Sverige riktas lämpligast till Fredrik Reinfeldt. Han är den som såg, och fortfarande ser, en ovärderlig potential hos den folkgruppen. Den positiva potentialen är och förblir dock helt osynlig för andra.

  Däremot har de en stor potential när det gäller att tillskansa sig bidrag.
  Vid olika tillfällen har jag tillsammans med en bekant sett hur de förvarar stora summor pengar bestående av ihop rullade buntar av femhundringar i sina fickor. Även har kvinnliga somalier setts vid kassorna i stadens speceriaffärer med samma feta buntar av samma valörer när de öppnar sina portmonnäer för att betala. Nu vet ni att pengarna går till ett behjärtansvärt ändamål när pengar saknas till annat.

  Det här devalverar värdet av att betala sin skatt till noll. Inte att undra på att folk, till skatteverkets stora förtret, på alla sätt försöker rädda sina pengar under den förödelsen. Jag hyser stor förståelse för dem som tappar i solidaritet med samhället.

  Vi svenskar bör ta oss samman, för att tillsammans bemöta den katastrof vi som inom kort stundar.

 • Skattebetalaren

  Det är våra skattepengar som via bidrag går till detta

 • http://www.facebook.com/people/John-Green/1641263278 John Green

  Va, vilken katastrof???

 • Svenskastavalla

  Bankdirektörer är de förnämsta ekonomiska brottslingarna!

 • Pingback: AwdalOnline - Wargeys kasoo baxa dalka Sweden oo boggiisa hore ku daabacay Bangi taageera Argagixisada oo ku yaala Sweden iyo wadamo kale oo reer galbeed ah

MediaCreeper Creeper