Beskedet svenska Anette fick efter 22 år: ”Du får inte mer färdtjänst”

Beskedet svenska Anette fick efter 22 år: ”Du får inte mer färdtjänst”

ostersund kommun Beskedet svenska Anette fick efter 22 år: Du får inte mer färdtjänstEfter 22 år kom Östersunds kommun helt plötsligt på att svenska Anette Lundh som lider av en ryggskada efter en enorm bilkollision inte längre ska få färdtjänst. Buss gäller nu istället. Handläggaren klubbade detta trots att läkarintyget säger att Anette inte ens får lyfta en matpåse.

När kommunen konfronteras med det horribla belsutet säger kommunens handläggare Annica Sivertsson att hon inte vill gå in närmare på hur kommunen resonerade inför beslutet. Hon kan heller inte kommentera enskilda ärenden och vad som gör att Anette Lundh mister rätten till färdtjänst efter 22 år. Det är tydligt att kommunen inte vågar säga att invandrarnas ekonomiska bistånd är så skyhöga att de inte längre har råd att betala för svenskarna.

Läkaren klassade henne redan för 22 år sedan som tio procents invalid på grund av ryggskadorna. Och värre blir det varje år. Bilen Anette satt i sladdade 1991 av vägen och kraschade mot en lyktstolpe med passagerarsidan först, precis där Anette Lundh satt.

– Om jag hade haft bilbälte hade jag dött. Det var en fruktansvärd krasch. Och ryggen blir bara sämre för varje år. Det är en kamp att gå upp varje morgon. Det värker så fort jag rör på mig, säger Anette.

Tack vare färdtjänsten har Anette haft en dräglig vardag, men nu är det slut. Varje år utreder kommunen om hon har rätt till färdtjänsten, men i oktober 2012 rök hennes hjälp. Östersunds kommun totalnekade henne mer hjälp.

– Jag grinade i flera veckor när jag fick beskedet. Eftersom jag inte behövde någon ledsagare och fysiskt kunde kliva på bussen så tyckte man också att jag skulle åka buss, förklarar Anette Lundh.

Men riktigt så enkelt är det inte. I det läkarintyg som skickades till kommunen skrev läkaren att det var möjligt för Anette att kliva på en buss, men att hon till exempel inte ens får bära på en matpåse.

– Men det var tydligen inte tillräckligt. Från kommunens sida tycker man att jag borde kunna åka buss ändå, säger hon.

Anette Lundh har nu överklagat beslutet till förvaltningsrätten i Härnösand.

– Det är chockartat att kommunen gör så här efter 22 år. Färdtjänsten är livsviktig för mig. Utan den har jag inga möjligheter att klara av vardagen, säger Anette Lundh.

När hon har återupptagit kontakten med sjukhuset har de uppgivet skakat på huvudet. Men de kan inte göra så mycket. Mer än att skicka in läkarjournalerna. Det kommer inte att fungera med buss, då jag kommer att behöva ta långt fler värktabletter. Jag har ju ont så fort jag rör på mig, säger Anette Lundh. Fram tills domen faller i förvaltningsrätten får hon leva i ovisshet.

Kommunens råd: överklaga

Kommunen råder Anette Lundh att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Enligt kommunens handläggare Annica Sivertsson kan hon inte kommentera enskilda ärenden och vad som gör att Anette Lundh mister rätten till färdtjänst efter 22 år.

– Varje gång färdtjänsten går ut så gör vi en ny utredning i samband med att personen söker igen, säger Annica Sivertsson.

Annica Sivertsson vill inte närmare gå in på hur kommunen resonerade när Anette Lundh fick avslag på begäran om fortsatt färdtjänst. Och Annica Sivertsson säger att ”Oftast brukar vi få rätt i förvaltningsrätten – generellt sett”, enligt hennes bild.

Annika nås på: annica.sivertsson@ostersund.se om det är något ni undrar över.

LTZ

pf button both Beskedet svenska Anette fick efter 22 år: Du får inte mer färdtjänst

Publicerad: 21 december, 2012 kl 0:12 under kategorin Ekonomi.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • kattan57

  Dom har väl ont om pengar ,måste spara till kameldrivarna

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Samt till invällande syrier och zoomalier. Mycket viktigare prioriteringar ju. Anette är ju ändå bara en utav barbar-folket ändå.

 • H@ck£r

  sånt här gör mig så förbannad, skulle verkligen vilja maila Annica, men jag känner att jag inte kan vara saklig så skiter i det.
  -
  Men hoppas hennes egna familj skadas SVÅRT så hon får känna på hur det känns att bli nekad hjälp.
  -
  Fy fan på ren Svenska!!

 • kokoo

  Det ingår i Alliansen,s och Reinfeldt,s policy, Sveriges välfärd skall sänkas. De pengar som fortfarande finns kvar skall användas till mer import av bidragstagare,

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Hur kan det komma sig att så fort sånt här kommer upp i media så kan de ansvariga aldrig kommentera om det ”enskilda fallet”…? Kommer det bli någon skillnad nu när denna bisarra historia är uppe i media? Jag menar…. Media gör ju skillnad och påverkar… Kommer hon nu få färdtjänst igen?

  Om inte… då tystnar media fort och allt rinner ut i sanden…

  Men om detta skulle gälla folk med snyftishistorier om att få stanna i Sverige… då är det en annan sak, då kämpar vi till sista blodsdroppen på tidnings/tv-redaktionerna.. 

 • Lundiz

  Gigantiskt godtycke och totalt rättsosäkert att tjänstemän UTAN MEDICINSK utbildning bestämmer över tex. Färdtjänst, Handikapptillstånd  etc… Detta skulle beslutas av behandlande läkare!

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  Den nya adeln av gökungar ska ha ALLA skattemedel. PK-folket ger sig inte förrän så är fallet! Och de kommer inte att erkänna det ens med en pistol mot tinningen. De ser inte själva sambandet och vad det håller på med, nämligen. Det är oerhört farligt att sätta sådana skygglappsförsedda människor i beslutande positioner.

 • http://www.facebook.com/people/Tommy-Jansson/100001391230521 Tommy Jansson

  Blir så ledsen när jag läser om sådana här fall. Hade jag bott i Östersund så hade jag tagit hand om dig Anette Lundh. Fy vad arg jag blir :(

 • http://www.facebook.com/people/Tommy-Jansson/100001391230521 Tommy Jansson

  Blir så ledsen när jag läser sådant här. Ser dagligen folk som bluffar här nere i Malmö. Men dom som behöver hjälp får inte det! Hade jag bott nära dig Anette Lundh så hade jag tagit hand om dig. Satans byråkrati. Dom sitter vid ett skrivbord och har inte en aning om hur verkliga livet fungerar.

 • 585961

  Så där har nu kommunerna visat sitt rätta ansikte ingen hjälp till skattebetalade svenskar , hela beloppet  går till sandloppor och annan muslimsk skit  från långtbortistan som aldrig betalat en krona skatt och heller aldrig kommer att göra, nu går skam på torra land och Annika S kan se sig som arbetslös efter nästa val eller hur kompisar i Östersund och annanstans, SD 2014

 • 585961

  Så klart inte av en batikhäxa som blir arbetslös 2014

 • 585961

  Sluta köp skiten, och dra in det skattefinanserade presstödet  så vi slipper läsa dyngan som också får lägga ner 2014 då svenska folket har talat

 • pica_pica

  Kan det ha ett samband med att Östersunds kommun beslutat att kraftigt öka invandringen? Vi har redan fått många och nästa år blir det ännu fler. Trots bostadsbrist och inga jobb. Nybyggda svindyra lägenheter har reserverats för ”nysvenskarna”. Kommunen betalar mellanskillnaden när Migrationsverkets pengar inte räcker. 

 • ezx

  ”– De som får avslag uppmuntrar vi att överklaga och ibland hjälper vi
  till med det. En allsidigare bedömning är bra både för den enskilde och
  för oss samt för de som söker färdtjänst senare, konstaterar Annica
  Sivertsson.”

 • zeleka

  Och vad jag sett flertal ggr i Götlaborg (lessen) ,färdtjänst här utnjutjas av Hucklefamiljer utan nån tillsymmelse till handikapp eller ålderdom
  Dom t.o.m slår sig förbi våra svenska pesionärer för att komma på färdtjänstbussen NOLL RESPEKT

 • Oberst

  Undrar när vi etniska svenskar får beskedet: ”Ni får inte längre bo i Sverige!”

 • Oxis

  Vi behövs för att försörja de nyanlända så därför får vi bo kvar.

 • dibben49

  sannolikt inom 5 år

 • dibben49

  en gapande och skrikande somalier eller tattare får däremot alltid sin vilja igenom

 • http://patriaomuerte.bloggsida.se/ Caesar Apostata

  Jag känner till en icke-svensk som har färdtjänst för att hon är halvblind i ena ögat…

 • tokeskil

  Hon kan väl få skjuts av hen som skjutsar den där tattarungen till fotbollsträningar och vet fan vars han får skjuts.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Flytta från detta muslimska kommunistland är snart den enda lösningen.

 • Johan_198509

  Äh, det är just detta som ni anklagar alla utlänningar för. Ni svenskar är väl duktigare på att dölja det. Ni utnyttjar systemet mer än utlänningar, hur tror ni att vi lärde oss från början?? ;)

 • Kommunalgubben

  Hoppas Annette förstår att rösta på SD 2014!

 • hatte

  Ärendet förefaller märkligt, men idag är det mycket som framstår som märkligt i ärenden som rör sjuka och handikappade. Flyktingmottagandet kan bli en katastrofal börda för kommunerna, vilket kommer att drabba de svagaste i samhället dvs de gamla med låga pensioner och sjuka eller arbetsoförmögna. Den dagen då staten drar in sitt statsbidrag till kommunerna för just flyktingar som får stanna och den dagen kommer så blir de flera som bla. får sina förmånger som färdtjänst omprövade. Försörjningsstödet kommer även att naggas i kanten. De flyktingfamiljer med stora barnkullar kommer dock att kompenseras. Vårt land står inför en gigantisk utmaning. Hur ska det kunna försörja det växande antalet gamla och den ström av människor som kommer hit och som aldrig kommer att arbeta och därmed försörja sig.

 • http://www.facebook.com/people/Per-Martin-Larsson/100002714366005 Per Martin Larsson

  Östersunds kommun har öst över 30 milj på en grop på det sk torget. Dessutom eluppvärmt så skattebetalarna ska få se den missfärgade graniten som det är stenlagt med. Dessutom fotbollsarena + bygger dom nu en ishall mitt ute i skogen så annan användning uteslut till stor del.

 • huckleberry_finn

  Jag betalar hellre bidrag åt några svenskar än tusentals invandrare som kommit hit för att bli försörjda. Det finns svenskar som faktiskt behöver bidrag av olika skäl och att det sen finns några som utnyttjar systemet är inte hela världen. Men som läget är nu när kommunerna måste dra in på allt annat bara för att betala för människor som kommer hit och kommer kosta oss livet ut det är helt oacceptabelt.

MediaCreeper Creeper