En mycket läsvärd insändare om Sverige

En mycket läsvärd insändare om Sverige

2013 04 07 23 11 11 artikel debatt kronika insandare En mycket läsvärd insändare om Sverige

Det är mycket svårt att se hur man skall kunna rädda landet när det enda partiet som faktiskt har någon plan överhuvudtaget är SD. Den enda skillnaden mellan partierna M och S idag är att de nya demokraterna med Reinfeldt i spetsen har förfinat sin retorik och konsten att övertyga.

Med bra retorik och lugnt upprepat budskap gång på gång, med samma tonlösa röst och tomma ofarliga blick så kan man tydligen övertyga de allra flesta att allt är bra. ”Vi är bäst i världen”, ”om inte vi i Sverige har råd att ta hand om dessa invandrare vem skall då ha råd” och så vidare…

Sanningen är den att Sveriges ekonomi är på väg utför ett stup och det finns dessvärre inget ekonomiskt parti som har en fullgod plan för att rädda landet. Trots världens största skattetryck så är statens finanser rejält urholkade och staten säljer tillgångar för hundratals miljarder och sparar överallt i vård och omsorg. Nu går det inte att spara mycket mer och den välfärd vi en gång hade, och var stolta över, finns ej mer. Vård, skola och omsorg fungerar otroligt mycket bättre utomlands, till ett mycket bättre pris.

Jag bor sedan flera år utomlands och har förmånen att kunna jämföra. Jag är både chockad och förvånad att Sverige fortsätter mot ruinens kant utan att politiker tycks bry sig. Jag för diskussioner med både politiker och medborgare i andra länder och ingen förstår vad som händer i Sverige och hur man lyckas hålla svenskar så lugna.

Det är uppenbart att politiker i Sverige ljuger väljarna rakt i ansiktet och att väljarna ändå väljer att tro på sina politiker. Särskilt tydligt blir detta när det gäller invandrarpolitiken. Inget annat land i välden tar in så mycket invandrare per capita som Sverige. Inget annat land har samma svårigheter som Sverige att integrera dessa invandrare i landet och ge dem meningsfulla arbeten.

Man påstår i sin retorik att Sverige behöver mer arbetskraft men detta stämmer inte alls. De som kommer hit är inte arbetssökande, de är klassade som flyktingar. I många länder där jag bor och verkar så kräver staten att invandrare har en sponsor som garanterar jobb. Utan sponsor ingen invandring. Så är det i de flesta länder där jag jobbar, Kina, Dubai, USA och Australien. Det finns jättebra system för att attrahera människor i de fall man behöver arbetskraft.

Sverige behöver dock inte mer arbetskraft utan fler arbeten. Man löser inte strukturella problem som brist på vettiga jobb genom att kasta in fler invandrare i ett land.

Sverige har strukturella problem som ingen tar på allvar. I de länder jag jobbar så begriper politiker att övergången från industrisamhälle till postindustriella samhällen som informationssamhälle eller det mer korrekta ”konsumtionssamhället” kräver helt nya sätt att tänka.

Ett skattesystem som Sveriges är extremt ovanligt i världen och mycket skadligt för alla parter. Det bygger på fördelningspolitik. Staten tar enskildas egendom och delar ut tillbaka till de enskilda. I Sverige är detta ”omöjliga” faktiskt möjligt genom att de flesta inte ens längre uppfattar vad som är deras egendom.

De nya Moderaterna hävdar att de sänkt skatten och att alla fått mer över i plånboken. Detta är retorik på hög nivå och en fullständig bluff. Genom att upprepa detta mantra på ett lugnt och ”sakligt” sätt så får man väljarna att tro på denna bluff. Sanning är den att varje skattesänkning har varit fullt finansierad genom ökade avgifter och andra skatter. Inga politiker i oppositionen bryr sig om att attackera detta eftersom alla är så förtjusta i den makt som det innebär att få tillgång till allt mer kapital att omfördela.

Skattetrycket i Sverige är otroligt mycket högre än vad de flesta tror. Om jag i Sverige skulle ge mina anställda 500 000 kronor i lön per år så betalar jag som arbetsgivare 32% i arbetsgivaravgift. Den enskilde betalar ca 40% i skatt vid denna lön. Detta innebär att mina anställda får ut ca 300 000 kronor och jag som företagare betalar 660 000 kronor. För dessa 300 000 kan mina anställda spara en liten summa men konsumerar givetvis det mesta eftersom allt i Sverige är väldigt dyrt.

I Sverige betalar medborgarna världens högsta moms, 25% på alla varor och tjänster. Av någon anledning är momsen sänkt på restaurangmat, men det är försumbart och man tar igen detta med råge. När det gäller punktskatter på el, bensin/diesel, alkohol och tobak är vi världsledande igen! Den allra märkligaste skatten av alla är skatten på el. Där betalar varje medborgare först en av väldens högsta elpriser (trots att all vattenkraft och atomkraft i Sverige redan är utbyggt och finansierat av skattepengar!). På toppen av dessa priser lägger man en skatt som är högre än elpriser! Vid elpris 33 öre betalar man 29 öre i energiskatt och på detta totalpris betalar man dessutom moms, även på skatten! Totala skatter är alltså 44 öre på själva elkostnaden som kostade 33 öre! Till detta kommer kostnader för distributionen av elen. Ja, man tar sig för pannan…

Om mina anställda i Sverige konsumerar 60% av sin disponibla inkomst och sparar resten så betalar de i snitt ca 58 000 kronor extra i år i avgifter och skatter (moms). Detta innebär att en av mig anställd i Sverige betalar totalt ca 417 000 kronor i skatter och avgifter vid en inkomst på 500 000 kronor. 160 000 kronor av detta betalas av mig som arbetsgivare men summorna är för mig som arbetsgivare skrämmande.

Vad får då mina anställda i Sverige för särskilda förmåner som kan motivera skattekostnaden på 417 000 kronor varje år. Vad är det som gör Sverige så unikt att så många ändå väljer att stanna kvar?

Mina anställda i USA, Austrailen och Dubai kostar mig ungefär lika mycket som i Sverige, ca 100 000 USD per år = ca 660 000 men i Dubai får de ut hela detta belopp som de kan disponera fritt eftersom landet är skattefritt. Istället kan de välja fritt bland världens bästa skolor, i Dubai eller utomlands. Världens bästa sjukvård finns i regionen eller var som helst i världen helt utan köer. Sjukförsäkringar och skolor mm för en familj på 4 personer kostar i snitt ca 150 000 kronor per år under tiden barnen går i skola vilket innebär att de kan spara över 280 000 kronor mer per år jämfört med att bo i Sverige. På 10 år har de oftast sparat ca 3-4 miljoner kronor och kan köpa hus kontant och kan pensionera sig vart de vill i världen. De har råd att besöka sina hemländer 2-3 gånger per år men de flesta väljer ändå att istället bjuda hit vänner och familj eftersom vädret är mycket bättre och kriminalitet saknas helt.

Hur använder staten dessa 280 000 kronor varje år, som inte går åt till skola, vård och omsorg? Det finns ett enormt slöseri i Sverige när man omvandlat den enskildes lön för utfört arbete till att bli statens tillgång. Svenska folket har blivit ett skatteobjekt och varje enskild individ har inte förstått att detta är en ny form av slaveri.”

Text: Av okänd
Bild: Exponerat.info 

Denna läsvärda artikel är hämtad från en kommentar på Dagens Industri. Tyvärr vet vi inte vem det är utan fick bara texten som ett tips.

pf button both En mycket läsvärd insändare om Sverige

Publicerad: 7 april, 2013 kl 23:15 under kategorin Krönikor/Insändare/Debatt.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • http://twitter.com/HedlundO Nils-Olof Hedlund

  Intressant läsning!
  Urgår från att denna person inte är politiker.

 • farsartat

  Jag har alltid klagat på skattetrycket och kommer aldrig att ge mig i denna fråga. Skattepengarna försvinner i ett gigantiskt svart hål. Hade vi världens bästa skola, vård, äldrevård etc etc, så visst, men läget är inte ens i närheten idag. Jag kan tycka att jag får lite mer efter jobbskatteavdraget faktiskt. Om inte annat så får väl det vara en illusion :-) Något positivt måste man ju tro på, annars går man under.

 • Sveasrika

  Alldeles riktigt han beskriver sig som företagsledare och det är en sån vi skulle haft att leda detta kaosliknande land istället för de pengagödslare som sitter vid makten idag.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Som sagt. Våga vägra skatt. Då tar det bara något år innan allt faller som ett korthus och vi får tillbaka vårt Sverige. ALLA kan väga vägra skatt i någon form även om alla inte gör som jag. DVS fullt ut.

 • ElisabethElisabeth

  En sån verklig insändare har jag inte läst på länge – verklig och desto värre deprimerande…. – varför reagerar folk inte?

  Jag hittade denna, har några år på nacken – men inte desto mindre läsvärd…
  handlar om hur folk manipuleras, dels genom ”synd om” -faktorn…och om varför folk verkar så apatiska… (så styrs opinionsbildningen)

  Har ni tid, läs den – jag har inte läst hela ännu så jag vet inte om allt är bra men bläddra igenom lite och bedöm själva:
  http://www.pr-publishing.com/1234/sa-styrs-opinionsbildningen.pdf

 • Juha Snellman ( Grimhild)

  Sorgligt, saken är värre än jag trodde. Alla som jobbar hederligt och bor i Sverige borde få läsa texten. Problemet är dock att folk vill inte tro illa om sina politiker.

 • Anonym

  Precis. Det här borde sovande medelsvensson läsa.

 • Fredochtrygghet

  Insändaren i sig är väldigt bra, men SD har ju ingen som helst plan för att kunna rädda SD. De vill inte stoppa invandringen, de vill inte repatriera några av de som slagit sig ned här och blivit svenska medborgare. Inte ens de 600 000 muslimerna i Sverige vill man försöka återflytta. Inte heller vill man öka den svenska nativiteten, vilket är ett måste om svenskarna ska överleva folk. SD säger bara att de vill ”minska invandringen” men ett sådant initiativ kan inte rädda Sverige, bara skjuta upp katastrofen en tid. Dessutom ägnar sig SD åt att utesluta alla som vill att de etniska svenskarna ska få tillbaka sitt land. SD:s politik kan inte åstadkomma någonting, det måste till en helt annan politik för att rädda landet.

 • Elisabeth Linder

  Jag tänker kopiera och hänga upp på anslagstavlorna i den här lilla byn som jag bor i.

 • chainmail

  Mycket bra inlägg! Eftersom regeringen och myndigheter går oerhört långt för att mörka hur kostnader fördelas blir det mycket svårt att mäta effektivitet och kanske främst informera allmänheten, ifrågasätta och kritisera.
  Sverige borde kunna ha starka statsfinanser och högt välstånd bland befolkningen men det har vi inte. Redan efter valet 2014 kommer det att saknas 74 miljarder som måste fyllas. Vilka statstillgångar ska då säljas?
  Svensken är inte bara världens tyngst beskattade utan är även bland de högst belånade. Det finns mycket lite sparade medel i genomsnitt, förmodligen lägst i västeuropa.
  Vill också inflika angående regeringens retorik avseende skattesänkningar. Jobbskatteavdragen på några hundralappar äts snabbt upp i ökade pnktskatter, ökade egenavgifter och sänkt kvalitet och avvecklingar i välfärden. Här kan man snacka om bedrägeri!

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Precis som du skriver. ”Hade vi världens bästa…”
  Det var precis vad vi hade innan politikerna började tävla om nya väljare från fjärran länder.

 • Pingback: Insändare | Petterssons gör skillnad

 • YOTHI_TARZAN

  Jag tror på en skatterevolt

 • Agera1

  Läste denna insändare på di.se och kommenterade då med två saker, en av de bästa insändarna jag läst på länge samt frågade om inte jag kunde få arbeta för den person som skrivit detta… Det vore helt enkelt en ära att äntligen få arbeta för någon så intellektuellt begåvad…

 • Perolof

  Alldeles självklart är vårt land på väg mot en samhällskollaps, där välfärdssystemen havererat och det förtroende för myndigheter och medborgare emellan, som skapar och binder ihop ett samhälle, fullständigt eroderat. FN presenterade 2010 en välståndsprognos för 45 länders utveckling och välståndsnivå för vart 5:e år fram till 2030. Denna prognos vill absolut inte våra sk folkvalda skall komma till det svenska folkets kännedom och gör således allt för att hemlighålla. Enligt denna prognos rasar vi på bara 17 år från idag genom alla våningar och ner i det totala källarmörkret och plats 45. Ta dig tid att studera prognosen och notera även vilka länder som seglat förbi oss! År 2030 är Sverige ett rent U-land! Och de skyldiga då? Ja, de har garanterat själva sett om sina hus. Vad som skall ske med dem står i dag skrivet i stjärnorna, men det kommer säkerligen rättfärdigande beslut vad det lider. Allt annat vore orimligt!

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations

 • chainmail

  Just så! Vilka problem löses genom att anpassa nivåer i invandring till de som våra redan hårt prövade grannländer har? Inte ens ett totalstopp i invandringen hade löst de stora problemen. Vi måste börja tänka i termer av att utestänga grupper från välfärdsystem, incitament för återvandring och t o m repatriering.

 • kirre

  Mycket insiktsfullt skrivit. Sant är att SD i dagsläget är det enda realistiska alternativet i svensk, som har en någorlunda vettig idé om att få Sverige på fötter.

 • Maskrosen1

  När bidragens tid är förbi så kommer landet Sverige att explodera och vad koncekvensen blir är det ingen som vet.

 • Andersonszkan

  Hade det varit en egen företagare som hade fått de 660 000 kronorna i handen så hade han fått börja med att betala 25% i moms och nettobehållningen hade blivit 202 000 kronor – vid en efterföljande konsumtionen av varor som bensin, trängselskatt, bilskatt, spritdrycker,el mm så försvinner ytterligare en stor del i direkta skatter + moms på skatterna. Av 660 000 blir det kanske 100 – 150 000 kvar – mindre än 25%.

  Visst känns det motiverande att starta eget och jobba arslet av sig.

 • Bajen666

  LOL du är rolig du Bengt..”Våga vägra skatt” varför skulle jag inte våga det…?

  Ska jag gå in på FK eller till min arbetsgivare/staten/Kommunen och säga att jag vågar vägra den skatten ni tar ifrån mig..?

  Det enda sätt du kan komma undan skatt i Sverige är genom att jobba svart,inte jobba överhuvudtaget eller gå på soc. Du kan ju bli papperslös också förstås.

  ”DVS fullt ut”…förklara gärna för mig hur du kan ha inkomst och samtidigt inte göra rätt för dig UTAN att vara kriminell eller skatteplanera in absurdum…?!!!

  SD 2014.

 • Maskrosen1

  Jobbskatteavdraget är en fantastisk bluff då det ger ett insitament att inte höja lönerna och på det sätt man räknar ut pensioner, sjuk och arbetslöshetsersättning, så kommer ingen längre att kunna överleva på egna medl när man blir gammal eller något händer i livet.

 • codatronca

  Die dumme schweden va ??? Bra insändare om oss svenskar. Dock har vi SD:are fattat galoppen med invandringen,som bara kostar mer och mer och suger ut oss till ingen nytta !!!

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Inte utan att du har rätt – SD har, i stället för att profilera sig som svenska folkets parti, nu lyckats förstöra all positiv reklam och goodwill partiet fick i samband med mediedrevet – man kan undra varför?

  Är det helt enkelt så att SD numera har glömt sina väljare och anser att partiet går först och väljarna kommer – nånstans utmed vägen?

  Svenska folket klarar sig utan SD – det finns möjligheter och alternativ – men SD klarar sig inte utan svenska folket.

 • Rolexus

  ”går oerhört långt för att mörka hur kostnader”

  Ja vi kan hela tiden se hur demokratin helt och hållet sätts ur spel pga att massmedia i Sverige så fullständigt håller ihop om att inte rapportera om vad som händer, eller t.o.m. ljuga om vad som händer, och för att de inte kritiserar regeringen / myndigheter / överheten. Med en ärlig och regeringskritisk svensk massmedia, hade Sverige sett annorlunda ut.

  Efter en eventuell befrielse av Sverige, kräver jag upprättelse, och i min värld ryker inte bara quisling-förrädarna i regeringen, utan precis lika mycket de som förrått oss i massmedia och etermedia – inklusive t.ex. patetiska programmakare i SRs kommunist-feministiska lekstugeprogram.

 • Sveasrika

  Jag tror på en revolt

 • Kettil_F

  ”Det vore helt enkelt en ära att äntligen få arbeta för någon så intellektuellt begåvad…”

  Du har så rätt!

  Bland alla dåliga, inkompetenta chefer jag har haft har jag även haft några mycket duktiga och kompetenta chefer.

  Den förste ville dock inte lära ut, men ändå, han var mycket kompetent och genom att se på hur han arbetade lärde jag mig massor.

  Näste chef fick jag p.g.a. att hans avdelning tillfälligtvis behövde folk under uppstarten av ett nytt projekt så jag blev ”utlånad”. Han var den bäste chef som jag någonsin har haft och jag kommer nog att ångra livet ut att jag inte bad om en förflyttning dit då ”lånetiden” gick ut.

  Därefter en lång rad av usla chefer. Ett psykfall som satt darrande och skakande av ångest på sitt kontorsrum och inte vågade sig ut, ett ytterligare psykfall som gick omkring med sin litium-burk i handen på arbetet, en skurk som tipp-exade och omkopierade avtal efter att de skrivits på (han åkte givetvis dit och fick betala en halv miljon i skadestånd.)

  Den senaste i raden av odugliga chefer var en obildad nolla som befordrats långt, långt över sin utbildningsnivå som inte ens begrep vad vi utförde för arbete ens när vi förklarade för honom som om vi förklarade för ett dagisbarn.

  Så, vill man ha ett arbete som det är en glädje att gå till då skall man välja ett arbete med en intelligent och kompetent chef som är villig att lära ut sin kunskap. Så fort man känner att chefen är en dumskalle, dryg eller inkompetent – Byt arbete direkt!! Vänta inte ens en vecka – sök nytt arbete omedelbart!

 • Rauken

  På detta problem finns ingen annan lösning än konfrontationens. En insikt som sakta börjar tränga in i folks medvetande. En politisk lösning är utom räckhåll, då vi är alldeles för sent ute, och att flera konventioner står som ett hinder i vägen. De binder upp händerna totalt på politikerna som naivt skriver under villkor som andra sätter på pränt.

 • chainmail

  Ett skatteuppror är det enda som kan rädda de politiskt korrekt indoktrinerade och rädhågsna svenskarna! Visa dem hur vårdslöst skattemedel hanteras och konsekvenserna av förd politik så kommer de att revoltera!

 • chainmail

  Precis, systemfelen behöver korrigeras men pga av hur allvarliga och djupt rotade de är kan detta endast göras med gamla beprövade metoder dvs med vapen. Svensken skulle behöva en ”svensk vår” där de beväpnar sig och tågar mot huvudstaden för att avsätta förtryckarna. När man ändå ”rotar ur” etablissemanget kan man ge det invandrade bidragsproletariatet incitament att återvända till sina hemländer.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Jag skrev i någon form. Att du inte förstår hur en man, officiellt utlandsvensk med företag kan helt lagligt, undgå skatt är trist men inte mitt problem. Men jag anser att det är var mans plikt att försöka undgå finansiera det svenska kollektiva självmordet. Alla kan bidra, om man vill. Hur mycket, är givetvis en fråga från till person till person och i relation av yrke, inkomst, arbetssituation, intelligens och livssituation. Kan man bidra med olika mycket men att man bidrar är tillräckligt. Man kanske inte behöver tanka den där bensinen och betala skatt på skatt och moms. Det går raka vägen till det svarta hålet. Man kanske inte behöver köpa den där mobilen med 25% moms, osv osv.
  Att förklara hur just du kan göra i detalj krävs att du måste du offentliggöra HELA din personliga status, jag gissar att du inte vill det. Det skulle inte jag heller vilja göra. Om du ens menar allvar med frågan. Men jag misstänker att du försöker göra lustig, det har ju hänt förr.. Men man måste tänka efter VAD man kan göra.
  Och i många fall krävs det mod att ändra sin livssituation så att man kan undgå skatt dvs inkomster till det ofantliga svarta hål vi kallar staten…
  Därav, väga vägra skatt. Frågor på det?

 • Rauken

  Jag har länge varit helt fullt medveten om, att varken SD eller något annat parti längre har möjlighet att politiskt lösa problemet invandring. Vi är alldeles för sent ute, och för många konventioner har skrivits under av dum- Sverige som vi slaviskt följer. Det skall helt andra bananer till för att lösa den här historien.

  Och vi är ingalunda ensamma i den båten, utan där sitter hela EU på första parkett. Schweiz rustar och övar sina militära styrkor för att kunna skydda landets gränser. Där förväntar man sig oroligheter med upplopp i samband med att ekonomier kraschar runt om i Europa. Man pekar ut de utomeuropeiska invandrarna som ett kommande orosmoment. När bidragen uteblir brakar helvetet lös och då har vi vår chans.

 • http://www.facebook.com/mkliae Mikael Pettersson

  Visst finns det mycket som är sant i artikeln som t.ex. Sveriges enormt höga skattetryck, havererande skola, vård och omsorg samt den totala avsaknaden av sunt förnuft i immigrationspolitiken.
  Men gå för sjutton inte på den arabskrönan som författaren återger här och som påstår att Dubai skulle sakna kriminalitet! Det är en lögn som Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum gör allt för att sprida. Det är många stackars gästarbetare från andra länder som efter att blivit våldtagna/gruppvåldtagna av araber i Dubai blir våldtagna en andra gång av deras så kallade rättssystem. Istället för att gripa våldtäktsmännen fängslas de våldtagna kvinnorna eftersom de haft sex utanför äktenskapet. Ibland våldtas de igen i häktet av fångvaktarna. Allt enligt härlig islamsk logik.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/briton-says-she-was-raped-in-the-uae–but-gets-fined-for-drinking-8390574.html

  http://www.thenational.ae/news/uae-news/filipina-jailed-after-reporting-rape-to-face-court

 • hans högbom

  Som
  svensk är jag idag ställd med massor av krav.. jag är förtryckt från
  myndigheter. jag är diskriminerad gentemot nykomlingar. jag har inte
  rätt till samma saker som nykomlingar får i form av lönebidrag hjälp med
  bostad på annan ort osv. jag får inte
  gratis tandvård och jag får betala för min sjukvård och mina sjukdagar
  om jag blir inlagd på sjukhus får jag stå för, jag får betala mina
  körkort och jag får inga semesterresor betalade. och jag är klassad som
  potentiell säkerhetsrisk av andra länder tack vare mitt svenska
  medborgarskap här i mitt födelseland som en gång i tiden var ett
  föredöme för många andra länder i världen. jag känner mig utpekad som
  mindre värd i det land jag tillhör från min födsel än vad de som kommer
  hit som kravmaskiner är.. jag mår illa.

 • Lundiz

  Du okände som skrivit detta ..
  DU HAR SÅÅÅÅ RÄTT
  Har länge undrat varför inte svenskar stoppar galenskapen ??

 • http://www.facebook.com/mkliae Mikael Pettersson

  Visst finns det mycket som är sant i artikeln som t.ex. Sveriges enormt
  höga skattetryck, havererande skola, vård och omsorg samt den totala
  avsaknaden av sunt förnuft i immigrationspolitiken.
  Men gå för
  sjutton inte på den arabskrönan som författaren återger här och som
  påstår att Dubai skulle sakna kriminalitet! Det är en lögn som Sheik
  Mohammed bin Rashid Al Maktoum gör allt för att sprida. Det är många
  stackars gästarbetare från andra länder som efter att blivit
  våldtagna/gruppvåldtagna av araber i Dubai blir våldtagna en andra gång
  av deras så kallade rättssystem. Istället för att gripa våldtäktsmännen
  fängslas de våldtagna kvinnorna eftersom de haft sex utanför
  äktenskapet. Ibland våldtas de igen i häktet av fångvaktarna. Allt
  enligt härlig islamsk logik.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/briton-says-she-was-raped-in-the-uae–but-gets-fined-for-drinking-8390574.html

  http://www.thenational.ae/news/uae-news/filipina-jailed-after-reporting-rape-to-face-court

 • http://www.facebook.com/mkliae Mikael Pettersson

  Visst finns det mycket som är sant i artikeln som t.ex. Sveriges enormt
  höga skattetryck, havererande skola, vård och omsorg samt den totala
  avsaknaden av sunt förnuft i immigrationspolitiken. Men gå för sjutton inte på den arabskrönan som författaren återger här och som
  påstår att Dubai skulle sakna kriminalitet! Det är en lögn som Sheik
  Mohammed bin Rashid Al Maktoum gör allt för att sprida. Det är många
  stackars gästarbetare från andra länder som efter att blivit
  våldtagna/gruppvåldtagna av araber i Dubai blir våldtagna en andra gång
  av deras så kallade rättssystem. Istället för att gripa våldtäktsmännen
  fängslas de våldtagna kvinnorna eftersom de haft sex utanför
  äktenskapet. Ibland våldtas de igen i häktet av fångvaktarna. Allt
  enligt härlig islamsk logik.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/briton-says-she-was-raped-in-the-uae–but-gets-fined-for-drinking-8390574.html

  http://www.thenational.ae/news/uae-news/filipina-jailed-after-reporting-rape-to-face-court

 • Rauken

  Det är precis min uppfattning.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Jag fick för några dagar sedan höra av en granne om Sverige och skatter. Han och hans fru reser väldigt mycket och har gjort så under långa perioder. Han berättar att det är väldigt ovanligt att pensionärer betalar skatt, och om de betalar skatt så är det väldigt lite jämfört med de arbetande. Det är också väldigt vanligt i andra länder att pensionärer dessutom får sänkta priser för vissa samhällstjänster, till exempel kommunala färdmedel och annat som är nödvändigt.

  Av någon märklig anledning så betalar pensionärer mer skatt än de arbetande idag.

 • http://www.exponerat.net/ Fröken Anka

  Verkligen läsvärt, kommer kopiera och sätta upp på några väl valda ställen ;) )
  Det är helt otroligt att inte fler reagerar – och agerar för vad som händer mitt framför näsan…..

 • Herr_Schiller

  Det som gör Sverige unikt är bidragssystemet som verkar vara totalt kravlöst. Man kommer hit och vet att man har livslång försörjning. Man har inga intentioner att söka jobb. Istället kan man dryga ut kassan vid sidan om med kriminalitet e t c.

MediaCreeper Creeper