Ensamkommande ”flyktingbarn” hotas av utvisning Ny snyftare

Ensamkommande ”flyktingbarn” hotas av utvisning Ny snyftare

ensamkommande dorrbarn 199x200 Ensamkommande flyktingbarn hotas av utvisning Ny snyftareKarim Ibrahim Abdul hävdar att han kommer från Somalia men hotas efter en språkanalys av utvisning till Tanzania. Efter medierapporteringen kring hans fall fick han göra ett nytt språktest, men nu visar det sig att Migrationsverket anlitat samma analytiker båda gångerna.

Karim Ibrahim Abdul kom till Svenstavik som ensamkommande flyktingbarn 2010. Han hävdar att han kommer från södra Somalia men efter ett språktest 2011 anser Migrationsverket att hans hemland är Tanzania och processen att få Karim utvisad dit pågår.

En utomstående irländsk språkexpert som genomfört ett privat arrangerat språktest med Karim anser att han talar sanning när han anger att han kommer från södra Somalia.

Efter att LT uppmärksammade fallet i januari kontaktade också Migrationsverket familjen Sund, som är Karims förmyndare, och erbjöd honom ett nytt språktest och en ny analys. Resultatet av det nya testet placerar än en gång Karim i Tanzania och hans chanser att få stanna i Sverige minskade drastiskt i och med det beskedet.

Nu visar det sig dock att språktestet måste göras om på grund av misstänkta felaktigheter i analysen.

Karims gode man Lars-Johan Sund är upprörd.

– Vi satte oss ned i helgen och tittade igenom analysen och Karim upptäckte en massa fel. Det är ord som är fel översatta och när vi jämförde den gamla analysen med den nya såg vi att det är samma fel i båda två, berättar han.

När han kontaktade Migrationsverket i måndags fick han veta att det var samma analytiker som gjort språktestet 2011 och det nya testet som gjordes för några veckor sedan.

– Vi fick beskedet att det var slumpen som avgjorde vem som gör analysen och att det blivit samma analytiker den här gången också, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag hörde det, säger Lars-Johan.

Nu ska språktestet analyseras än en gång och Karims gode man som väntar på svaret av den nya analysen ifrågasätter hur säkert det är att skicka ut en person ur landet på de rådande grunderna.

– Det verkar som det har gått prestige i det här, säger Lars-Johan Sundh.

LT

pf button both Ensamkommande flyktingbarn hotas av utvisning Ny snyftare

Publicerad: 14 februari, 2013 kl 9:34 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • sictransitgloriamundi10

  Man kan iallafall inte säga annat än att negrerna genererar jobb.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Okej, om jag förstått saken rätt är ett nej inte alltid ett nej. Jag undrar hur många varv denna fars ska behöva vevas innan de slut hittar någon som, efter tagande av muta, säger ja? För det är detta det här handlar om. Att inte godkänna ett nej förrän det blivit ett ja. Dessutom kostar det här dig och mig en j-a massa pengar. 

 • solidag

  Prestige eller att följa lagen?

 • El Lily

  Hur mycket har han kostat hittills och hur många liknande fall finns det?
  Detta visar hur  Migrationsverket fungerar.
  Stäng gränserna och avveckla Migrationsverket snarast och lägg pengarna på svensk sjukvård istället.

 • Simpson1

  Nu drog dom in pengar som skulle varit till hjälp för haven runt landen. IDIOTI.

 • hatte

  Jag tycker att killen ska sändas ut ur landet. Han får gärna utan ersättning ta med sig den gode mannen! Denne kan fortsätta sin gärning i de länder och bland de folk som värnar hellre om än sina landsmän!

 • Fryke

  Det är ändå lite udda att regeringen drar in på allt annat UTOM just dessa jävla parasiter som inte är här för att tillföra landet ett jävla dugg…
  Och som nämts i en kommentar nedan så dras det in miljoner från att skapa bättre miljö i haven, medans dessa får hur mycket jävla pengar som helst. Ett hav är viktigare på sikt än en bunt outbildade parasiter.

 • PETER NYMAN

  Miljoner i analyser en jätteapparat gällande snyltare.Tur att Svenskar inte har den möjligheten vad gäller indragen sjukpeng osv. Då skulle inte resurserna räckt långt.Nu bantar vi bara äldrevården för att ge snyltarna vad dompekar på.

 • nitohu

  Och även om han var från Somalia så ska han tillbaks. Läget har förbättrats där och dessutom finns det områden som aldrig varit speciellt utsatta. Man kan ju också fråga sig hur många somalier som tagit sig till sverige med hjälp av kidnappningspengar. En hel del skulle jag tro.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Om han nu får stanna trots att han säkerligen är från Tanzania. Då tycker jag att vi hämtar hit resten av tanzanierna också. Annars blir det orättvist. Varför inte hela Afrika på en gång. Vi vill inte riskera att bli av med stämpeln, världens snällaste / dummaste land.

 • Snodden

  Det syns lång väg att han inte är Somalier, kan sätta mitt näshår på att han är Afrikan.

 • sawasde

  Du skenheliga Lars-Johan Blind (ursäkta felstavningen). Hade snyltaren inte kastat eller givit bort sina identitetshandlingar hade problemen varit lätt lösta.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Den ”gode mannen” kämpar ,troligen,för att behålla sitt arvode och skattefria ersättningar ! Han borde ,som majoriteten,skaffa sig ett riktigt jobb och sluta snylta på skattemedel !

 • womaniiizer

  Ut med bluffaren fort som fan.Lars-Johan Sundh,skaffa dig ett riktigt jobb,annars kan du åka med din lakritstomte tillbaka till Tanzania!!!

 • DeusVult88
 • Janne_Banan

  Om den där Lars-Johan Sundh älskar Afrikanska negrer, så tycker jag han skall ta den där lögnaren i handen och köpa dem båda en enkelbiljett tillbaka. Om han gör som Expo-arbetaren och ångrar sig efter en kort stund, kan han ju lätt byta till en ny.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  De här språktesterna är en fars. ”Säg något på somaliska, din skojare”. ”No, today I want only to speak English”.

  För många år sedan hörde jag att man inte fick avfärda någon som t.ex. icke-somalier bara för att han vägrade prata somaliska. Jag vet inte om det verkligen stämde och om det fortfarande är så galet men det skulle absolut inte förvåna mig. Någon som vet?

 • Tigeraldrig

  Hej då, tack och adjö.
  Gör nytta i VÄRLDSDELEN du kom ifrån.

 • tokeskil

  Det är inget krig i Somalia .    Skicka hem varenda parasit samt hans girige man så det blir slut på detta svammel !!!

 • PKcensuren

  Men om en svensk slår sin svenska fru – uteslutning!

 • anarki35

  Dom ska inte skicka ut sina ”stackars” ensamma barn i världen !
  Bättre att alla, både barn o vuxna stannar i sina fädernesländer. I arablandet bor det araber, i negerlandet bor det negrer, i polen bor det polacker, o s v. Alla människor är lyckligare i sina hemländer. OM INTE ! så är ngt fel, och måste åtgärdas. Eftersom t ex regimfelen i flera islamistiska länder inte är ”vårt fel” så bör inte vi Svenskar tvingas ta ansvaret gm att importera felen/problemen. Hellre då hjälpa till PÅ PLATS.

 • kattan57

  Snyft snyft….fy fan vad trött jag e på detta ut med skiten bara

 • snuffid

  Men dom har ju sådan kompetens, spetspirater och allt vad det nu var.

 • gunnwall

  Jag tycker.att Lars Johan som.handledare skall hjälpa honom att komma till rätta i.hans.hemland. Ge han utlandstraktamente ett halvår och.så blir vi av.med Afrikanen.

 • gunnwall

  RÄTT , RÄTT , RÄTT.
  SD 2014.

 • Solsken

  Han är inte från Somalia. De är spinkiga och har utstående tänder samt en tom blick.

 • Tigeraldrig

  Än en gång.

  Först och främst så ”hotas” man inte av utvisning.
  Man har fått beslut om att man inte enligt utlänningslagen befunnits uppfylla utläningslagens krav för att få uppehållstillstånd i Sverige, man SKA utvisas.
  Det finns inget ”hot” i detta, det är tvärtom beslutat i två instanser och man har fått besked med denna innebörd:
  ”Du har inte befunnits ha skäl som räcker för att du ska beviljas asyl eller uppehållstillstånd och SKALL därför lämna landet”.

  Det finns inget hot om utvisning – vilket man däremot kan tala om innan ett beslut är definitivt – det finns bara ett lagakraftvunnet beslut om att man ska lämna landet.

  http://meritwager.wordpress.com/2010/02/27/aterigen-om-ensidig-rapportering-i-media/

MediaCreeper Creeper