Exponerat http://www.exponerat.net Ocensuerade nyheter Tue, 02 Sep 2014 11:21:23 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.6.1 Så här få asylsökare läkarundersöks i Sverige http://www.exponerat.net/sa-har-fa-asylsokare-lakarundersoks-i-sverige/ http://www.exponerat.net/sa-har-fa-asylsokare-lakarundersoks-i-sverige/#comments Tue, 02 Sep 2014 11:21:23 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125151 Här syns tydligt hur få asylsökande som läkarundersöks ute i landet. En integrerad klickbar karta nedan visar Sveriges alla län och antalet hälsoundersökningar enligt Ekots beräkningar.

Länk till den klickbara sidan: livsr.cartodb.com

Skärmdump av sidan:

2014 09 02 13 22 22 asylsokare lakarundersoks Så här få asylsökare läkarundersöks i Sverige ]]> http://www.exponerat.net/sa-har-fa-asylsokare-lakarundersoks-i-sverige/feed/ 0 Asylboendets vinst finansierade spa och stora vingårdar http://www.exponerat.net/asylboendets-vinst-finansierade-spa-och-stora-vingardar/ http://www.exponerat.net/asylboendets-vinst-finansierade-spa-och-stora-vingardar/#comments Tue, 02 Sep 2014 08:32:16 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125145 2012 10 24 00 41 30 asylslott 1 Asylboendets vinst finansierade spa och stora vingårdar

Migrationsverkets asylboenden skapar i de flesta fall miljonvinster hos de privata bolag som anlitas, inte sällan ägda av politiker och sossar. Ett exempel är Liagården AB i Halland där miljonvinster från asylboendet gick till en spa- och konferensanläggning.

Migrationsverket betalade Liagården 20,8 miljoner kronor för att de under 2013 bedrivit flyktingboendet Lia Hof, (bilden), utanför Ullared. Kostnaden baseras på antalet asylsökande och dygn som de vistats på boendet. Liagården gjorde på detta en storvinst och kunde betala ut drygt tio miljoner kronor i koncernbidrag till moderbolaget Ästad gård AB.

– Jag tänker väl inte så mycket kring vinsten. Det blev ett väldigt stort överskott från 2013 på grund av en väldigt hög beläggning som vi aldrig någonsin hade kunnat förutspå, säger Daniel Carlsson, styrelseordförande för Liagården och Ästad gård, till SVT Västnytt.

”Kanske inte ser så bra ut”
Ästad gård är en konferensanläggning utanför Varberg som nyligen rustats upp och byggts ut för att kunna erbjuda sina besökare en miljö för möten och aktiviteter. Bland annat finns där ett påkostat spa och en av Sveriges största vingårdar. Och det var till denna verksamhet nästan hälften av de pengar gick, som Migrationsverket betalat för driften av asylboendet Lia Hof.

– Det förstår jag att det kanske inte ser så bra ut. Men det man ska ta hänsyn till är att det lika gärna kunnat vara minussiffror. Hade vi inte fått den beläggning vi fick så hade vi stått där med ingenting och en massa personal så det hade lika gärna kunnat gå åt andra hållet, säger Daniel Carlsson.

Migrationsverket bakbundna
350 kronor per person och dygn, det är taket på den summa som företagen kan fakturera Migrationsverket. Men trots taket så kan företagen ändå göra så stora vinster att varannan skattekrona kan gå till något annat. Migrationsverket säger sig titta på andra lösningar men i dagsläget är det så här det ser ut.

Nya vinster 2014
Just nu bor 190 personer på asylboendet Lia Hof och Migrationsverket har för avsikt att fortsätta med samarbetet. Just nu ser Liagården ut att göra liknande vinster i år som under 2013.

– Om året fortsätter så här hela vägen ut så blir det liknande vinster. Vi har kört verksamhet i två år här på Lia Hof så det är dags för stora renoveringar och sedan ska allt återställas och bli vandrarhem igen när det väl tar slut här. Så vi måste spara pengar för det, säger Daniel Carlsson.

VD för Ästad gård AB är Linda Birgitta Desirée Petersson, Registreringsår: 2001 F-Skatt: Registrerad (läs mer). Telefon: 0340-46061 Adress: Ästad 10, Tvååker Hallands län. Källa: allabolag.se

2012 11 15 02 11 05 jan emanual johannson ensamkommande Asylboendets vinst finansierade spa och stora vingårdar

Sossen Jan Emanuel har gjort ca 250 miljoner kr i vinst på invandrare

Relaterat
En politisk sossebiljett till riksdagen som gav 250 miljoner i fickan ]]> http://www.exponerat.net/asylboendets-vinst-finansierade-spa-och-stora-vingardar/feed/ 0 Invandrare knivhotade SD-ordförande i valstuga – IGEN http://www.exponerat.net/invandrare-knivhotade-sd-ordforande-i-valstuga-igen/ http://www.exponerat.net/invandrare-knivhotade-sd-ordforande-i-valstuga-igen/#comments Tue, 02 Sep 2014 07:55:41 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125142 Jonas Andersson, ordförande, kommunfullmäktigeledamot och politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Linköping twittrade i helgen om att de i valstugan åter blev knivhotade av en tidigare polisanmäld invandrare. Polis grep vederbörande.

”Invandrare vi tidigare polisanmält kom till valstugan igen idag. Togs av polis då han var hotfull igen, och även bar kniv.”, skriver Andersson i sin tweet.

2014 09 02 09 42 24 val14 invandrare kniv sd valstuga Invandrare knivhotade SD ordförande i valstuga   IGEN

Twitter

]]>
http://www.exponerat.net/invandrare-knivhotade-sd-ordforande-i-valstuga-igen/feed/ 5
Dansk frihetsflotta seglar med öl, frihet och Entartete konst till Sverige för att backa upp Dan Park http://www.exponerat.net/dansk-frihetsflotta-seglar-med-ol-frihet-och-entartete-konst-till-sverige-for-att-backa-upp-dan-park/ http://www.exponerat.net/dansk-frihetsflotta-seglar-med-ol-frihet-och-entartete-konst-till-sverige-for-att-backa-upp-dan-park/#comments Mon, 01 Sep 2014 15:36:48 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125137 fängslande gatukonst 630x840 Dansk frihetsflotta seglar med öl, frihet och Entartete konst till Sverige för att backa upp Dan Park

Den svenska gatukonstnären Dan Park har nyligen dömts till sex månaders fängelse eftersom hans kollage uppfattas som ”Hets mot folkgrupp”. Svenskarna har mottagit domen med applåder, medan domen har fördömts kraftigt i danska medier. Nu kommer en dansk frihetsflotta över till Sverige.

2014 09 01 17 38 07 Uwe Maw Jensen och Gert Wiik Dansk frihetsflotta seglar med öl, frihet och Entartete konst till Sverige för att backa upp Dan ParkOnsdagen den 3 september klockan 17 har ett antal bekymrade danskar inkallats till en demonstration till fördel för Dan Park och yttrandefriheten framför den svenska ambassaden i Köpenhamn.

Efter demonstrationen, avgår en frihetsflotta ledd av kapten Gert Wiik och den danska performancekonstnären Uwe Max Jensen från Nyhavn till Malmö lastad med öl, frihet och kopior av Dan Parks Entartete konst.

Torsdag från 10:00 håller frihedsflottiljen en workshop på det centrala Gustav Adolfs torg i Malmö, där man med stark dansk öl som en introduktion – och inspiration från Joseph Beuys mästerverk ”wie dem Toten Hasen die Senaste bilder erklärtW – går i dialog med svenskarna om Dan Parks konstverk.

Torsdag eftermiddag seglar flottan vidare till Ystad, där Dan Park har suttit fängslad sedan början av juli. I Ystad, kommer företrädare för flottan att uppsöka fängelset och be om att få Dan Park utlämnad så att han kan avtjäna återstoden av sitt straff under lämpliga förhållanden i Danmark.

Källa: nydahlsoccident.blogspot.dk ]]> http://www.exponerat.net/dansk-frihetsflotta-seglar-med-ol-frihet-och-entartete-konst-till-sverige-for-att-backa-upp-dan-park/feed/ 82 Ekonomisk-politiska talespersonen hos V begriper inte ekonomi http://www.exponerat.net/ekonomisk-politiska-talespersonen-hos-v-begriper-inte-ekonomi/ http://www.exponerat.net/ekonomisk-politiska-talespersonen-hos-v-begriper-inte-ekonomi/#comments Mon, 01 Sep 2014 14:45:23 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125127 Att sossar, miljöpartister och kommunisterna från V inte kan räkna har vi sett bevis på många gånger under årens lopp. Det senaste beviset står Ekonomisk-politiska talespersonen hos Vänstern, Ulla Andersson, för.

2014 09 01 14 28 26 Ekonomisk politiska talespersonen hos V begriper inte ekonomi ulla andersson v Ekonomisk politiska talespersonen hos V begriper inte ekonomi

2014 09 01 14 34 54 Ulla Andersson v Ekonomisk politiska talespersonen hos V begriper inte ekonomiRiksdagsledamoten begriper inte ekonomi

]]>
http://www.exponerat.net/ekonomisk-politiska-talespersonen-hos-v-begriper-inte-ekonomi/feed/ 49
Alliansens vallöfte: Höjd skatt och mer invandring http://www.exponerat.net/alliansens-vallofte-hojd-skatt-och-mer-invandring/ http://www.exponerat.net/alliansens-vallofte-hojd-skatt-och-mer-invandring/#comments Mon, 01 Sep 2014 13:45:44 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125135 regeringen 2013 alliansen 2013 11 15 12 06 18 Alliansens vallöfte: Höjd skatt och mer invandring

Höjda skatter, mer konsumtionslån och minskat pensionssparande. Ordningsomdömen och tidigare betyg i skolan, ökad kvotering av föräldraförsäkringen, skärpta straff för grova brott och ökad invandring är några av huvudpunkterna som Alliansen presenterade i sitt valmanifest i dag.

Genom att höja studielånen med 1 000 kronor i månaden och slopa avdragen för pensionssparande, vill regeringen öka konsumtionen här och nu på bekostnad av en högre skuldsättning i framtiden. De slopade avdragen för den som sparar till sin pension drar in över 16 miljarder kronor under kommande mandatperiod och är därmed regeringens största besparing.

Vidare vill Alliansen höja en mängd punktskatter bland annat på kemikalier, tobak och alkohol. Dessutom har finansminister Anders Borg den senaste tiden talat om att minska möjligheterna till ränteavdrag. Men samtidigt som skatterna höjs och avdragsmöjligheterna minskar så meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt att det saknas utrymme för några skattesänkningar under kommande fyra åren.

Besparingarna behövs när Alliansen lägger stor vikt vid en fortsatt kostsam, och eventuellt ökande, invandring. Det tog inte mer än två minuter innan statsminister Fredrik Reinfeldt tog upp invandringen, som enligt Alliansen bygger Sverige starkt.

- När andra bygger murar så står Sverige öppet, sa statsministern.

Läs hela artikel i samtiden.nu

I ett pressmeddelande kommenterar Jimmie Åkesson, SD, alliansens valmanifest:

2014 08 23 15 23 29 akesson 160x160 Alliansens vallöfte: Höjd skatt och mer invandring-  Det är uppenbart att man försöker vilseleda väljarna. Man presenterar ett antal mindre satsningar inom ett flertal områden men satsningen på invandringspolitiken väljer man att dölja. Trots att kostnaderna för invandring och integration kommer att öka mycket kraftigt redovisar man varken kostnad eller finansiering för detta. Såvida allianspartierna inte tänker öka på budgetunderskottet ytterligare kommer man inte att ha råd med de satsningar man föreslår.

-  Sverige behöver rejäla satsningar på välfärden vilket helt saknas i detta valmanifest. Vi behöver fler händer inom vården och det är upprörande att man vill lämna straffbeskattning av pensionärer helt orörd under mandatperioden.

]]>
http://www.exponerat.net/alliansens-vallofte-hojd-skatt-och-mer-invandring/feed/ 61
Kriminelle kommunisten Dror Feiler får stöd av begåvningsreserven Sebbe Stakset http://www.exponerat.net/kriminelle-kommunisten-dror-feiler-far-stod-av-begavningsreserven-sebbe-stakset/ http://www.exponerat.net/kriminelle-kommunisten-dror-feiler-far-stod-av-begavningsreserven-sebbe-stakset/#comments Mon, 01 Sep 2014 13:23:57 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125131 Tobbes Medieblogg uppger att ökände kommunisten Dror Feiler står tydligen som nummer 20 på Vänsterpartiets valsedel för Stockholm, (samma valsedel där just Jonas Sjöstedts bostadsort, Östermalm, saknas, och i DI.se), vilket gör att han inte ”automatiskt” kommer in.

Feilers yrke är på valsedeln listas som ”kulturarbetare och aktivist”, vilket väl ungefär är vad vi förväntade oss.

Åtskilliga gånger har han fått släpats iväg från SD-demonstrationer, där hans specialitet är att störa med sin saxofon. Mina upprepade uppmaningar att han borde ta sin saxofon och spela i Gaza mot kriget har han fortfarande inte hörsammat. Hursomhelst, för att Dror Feiler ska kunna komma in i Riksdagen krävs ett antal kryss och i videon nedan får han ett viktigt stöd:

Dror Feiler Kriminelle kommunisten Dror Feiler får stöd av begåvningsreserven Sebbe StaksetEn av de otaliga gånger man får forsla bort Dror Feiler, eftersom han hatar demokrati

 Samtidigt som Dror Feiler älskar att tala om nazister, att vi inte får glömma och så vidare, bjöd han för några år sedan på nedanstående ”konstverk”, som kallades ”Snövit” och hyllar en palestinsk kvinnlig självmordsbombare, som här åker segelbåt i ett hav av blod. Kvinnan tog med sig 21 judar i döden och skadade ytterligare 51. Detta skedde 2003, inte 1943.

Sn%C3%B6vit 494 Kriminelle kommunisten Dror Feiler får stöd av begåvningsreserven Sebbe Stakset

Igår kväll skulle för övrigt Dror spela med Kartellen i Linköping…

Relaterat
Samlingslänk om den grovt kriminelle och dömde Sebbe Stakset som inte längre kan prata sitt modersmål ]]> http://www.exponerat.net/kriminelle-kommunisten-dror-feiler-far-stod-av-begavningsreserven-sebbe-stakset/feed/ 38 77-årig man rånades i hemmet av två hotfulla män http://www.exponerat.net/77-arig-man-ranades-i-hemmet-av-tva-hotfulla-man/ http://www.exponerat.net/77-arig-man-ranades-i-hemmet-av-tva-hotfulla-man/#comments Mon, 01 Sep 2014 12:50:55 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125125 polisbricka ran 77 årig man rånades i hemmet av två hotfulla män”2014-09-01 09:02, Rån, Surahammar. 77-åring rånad i bostaden, i Virsbo. En 77-årig man fick besök av två män som hotade honom och knuffade in honom i bostaden.”

”Mannen flyr in till en granne, samtidigt som gärningsmännen tillgriper en hel del gods och försvinner från platsen i en personbil. Spaningar efter bilen pågår. 77-åringen blev inte fysiskt skadad vid händelsen.”

Polismyndigheten i Västmanlands län

Något signalement uppger polisen inte. Men det är ganska gissningsbart i mångkulturens Mekka.

]]>
http://www.exponerat.net/77-arig-man-ranades-i-hemmet-av-tva-hotfulla-man/feed/ 9
AFA-talibanerna i Högdalen hade hjälp från danska AFA http://www.exponerat.net/afa-talibanerna-i-hogdalen-hade-hjalp-fran-danska-afa/ http://www.exponerat.net/afa-talibanerna-i-hogdalen-hade-hjalp-fran-danska-afa/#comments Mon, 01 Sep 2014 12:02:07 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125123 Fortsättning Högdalen följde igår, då en minifraktion AFA-talibaner anlände med tunnelbana från Södermalm och Norrort samt från annat håll, (www.Cyklopen.se), anlände med ett annat antal trashankar. Totalt var de väl ett 50-tal inklusive Svenska Kyrkans fem ”motdemonstranter” under eskort.

Ett videoklipp med ett kort bildspel nedan…. Killen i röda tröjan och med stor mage, kamera och svart ”någonting” på huvudet verkade vara kompis med dem alla vänsterpajasar – kanske rentav ledde han trashanksarmèn, (Matthias Wåg?).

Vem är han kan man ju undra och varför han springer runt och fotograferar Sverigedemokrater samt frågar folk vad dom heter? Skall de hängas ut i Expressen igen?

Notera killen i blå Adidasmundering vid 01:29 in i klippet nedan som går med knuten högernäve i fickan när han passerar förbi med följeslagare  i brun jacka och vit plastkasse. Dessa går bakom polisernas barriär och syns sedan i frontlinjen mot polisen. AFA-killar?

Vid cirka 02:58 dyker de upp igen och börjar arbeta sig mot polisen. ”Blåjackan” har fällt upp munkhuvan, strax bredvid till höger börjar han böka sig med baken mot polis.

Killen, antagligen öststatlig härkomst av att döma från svenskan han talade, stod ogenerat länge mitt ibland SD-folket innan likt en infiltratör, för att sedan säga ”nu börjar det roliga” när polis gick mot och då anslöt de sig till trashanksarmèn som nått slags understöd. AFA eller  RF?

Dessa vänsterherrar står dessförinnan i T-banan innan man drog iväg mot SD-mötet och som på signal, (se bildspelet överst), talade de med den trinde fotografen i rött med svart ”någonting” på hjässan, (Sägs vara Researchgruppens forne AFA-general – numera i RS-partiet – Matthias Wåg själv), som angav signal till ”Avmarsch mot SD” från samlingen nere vid T-banan eller rättare sagt alla inväntade hans ankomst.

Logga gärna in på www.Cyklopen.se och läs om ditresta danska AFA-yrkesdemonstranter som serverats natthärbärge, kvällsligg & grötfrukost med kommunalt bidrag. Dessa var alltså med i Högdalen igår – av dialekten att döma. När polisen gör tillslag mot ett så kallat kommunalt kulturhus som tillkommit på suspekta grunder så är det antagligen illa ställt där.

/Ögonvittnet ]]> http://www.exponerat.net/afa-talibanerna-i-hogdalen-hade-hjalp-fran-danska-afa/feed/ 15 Här är senaste tricket för att stjäla din pinkod till ditt bankkort http://www.exponerat.net/har-ar-senaste-tricket-for-att-stjala-din-pinkod-till-ditt-bankkort/ http://www.exponerat.net/har-ar-senaste-tricket-for-att-stjala-din-pinkod-till-ditt-bankkort/#comments Mon, 01 Sep 2014 11:00:02 +0000 Redaktionen http://www.exponerat.net/?p=125105 Detta är ett nytt sätt för buset, oftast utländska ligor samt zigenare, att stjäla din pinkod till ditt bankomat- eller kreditkort. Buset använder helt sonika en liten värmekamera som är påsatt på mobilen, och du märker ingenting när de skannar av kortläsaren.

Tjuvar är ofta hemskt kreativa när det gäller att hitta på nya sätt för att lura dig – inte för att jobba och försörja sig ärligt. Den senaste metoden för att stjäla pinkoden till ditt kort är att man använder endast en iPhone och en infraröd (värme)kamera.

Så ha ögon i nacken och håll utkik efter buset som står med en mobil och låtsas göra annat med den.

]]> http://www.exponerat.net/har-ar-senaste-tricket-for-att-stjala-din-pinkod-till-ditt-bankkort/feed/ 40