Hundratals sten- och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Hundratals sten- och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 19 12 50 29 plus Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

UPPDATERAD 21 dec – 04.30 Det rådde upploppsstämning vid Plusgymnasiet i Göteborg efter rykten om att en kvinnlig invandrarelev på skolan lagt ut kränkande bilder om flickor på Instagram. 500 ungdomar samlades vid ingången. Eleverna kastar sten och hoppar på bilar.

Media vägrar uppge att det är invandrare det handlar om. Strax efter halv tolv rusade ett stort antal ungdomar mot Plusgymnasieskolans entré på Kämpegatan 7 nära Göta älv och ett par kvarter öster om Götaälvbron. Polisen spärrade av skolan, körde bort ungdomarna men tumultet har efter det eskalerat. Fler och fler poliser har kallats till platsen där ungdomar nu kastar sten och flaskor mot poliser och bilar.

– Syftet med insatserna är att hålla läget under kontroll och förhindra skadegörelse och misshandel, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Tumultet vid skolan har nu klassats som Särskild händelse av polisen där bråk och tumult nu fortsätter vid andra platser.

– Det börjar urarta. Några hoppade på biltak och det kastas sten mot polisbilar. Klassiskt mobb-beteende, sade en polis.

Vid 13.30 hade en stor grupp invandrarungdomar har tagit sig in i köpcentrumet Nordstan i Göteborg där polisen håller fast folk medan julshopparna har retirerat in i butikerna och undrar vad som pågår. Polisens bussar har blockerat åtminstone en av ingångarna till det stora köpcentrumet. Stämningen är spänd och ljudvolymen mycket hög.

En grupp på ett 20-tal våldsamma ungdomar motades ut på gatan mot Centralstationen av poliser, efter att flera grupper drabbat samman i slagsmål. Små klungor av ungdomar står inne på Nordstan och avvaktar vad som händer. Vakter blockerar vid ingången och hindrar fler ungdomar från att ta sig in i köpcentret. Polisen är på plats och flera ungdomar har omhändertagits av polisen.

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

McDonalds i Nordstan har stängt på eget initiativ. Även Elgiganten stänger. En spårvagn har fått ta en omväg runt Brunnsparken för att en polisbil stod i vägen. Vakter står vid ingången till Nordstan och hindrar folkmassorna (bild ovan). Ögonvittnen på plats uppger att en fotograf misshandlats när denne försökt ta kort på tumultet under Göta Älv-bron.

På klippet nedan ses mängder av ungdomar rusa fram till byggnaden och försöka ta sig in. Några klättrar över en parkerad bil. Därefter småspringer större delen av folksamlingen runt ett hörn.

Upploppet beror på ett Instagramkonto som lades upp för några dagar sedan, där upp till 200 unga tjejer, en del så unga som tio år, hängts ut med kränkande kommentarer och utmålats som horor och slampor. Enligt ett rykte ska en av eleverna på skolan startat kontot där flickorna hängts ut. Kontot fick på kort tid tusentals följare, men har nu stängts ner.

– Det är så fullt av rykten och det är väldigt svårt att veta vad som är falskt och vad som är sant, säger Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör på Academedia, ägare till Plusgymnasiet.

Polisman Krus säger vid 12.30-tiden att polisen ”har läget under kontroll”, men om det stämmer till hundra är dock oklart. Polisen använder just alla sina resurser och spårvagnar och bussar är stoppade att användas i området. Några personer har blivit skadade. På TV4 News rullande bilder ser man att lejonparten av alla är invandrare och svarta ungdomar.

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 1 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Uppdateringar nedan som kommer komma allt eftersom (senaste överst):

2012 12 21 04 24 23 gbg orroz Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 21 04 24 23 gbg orroz 1 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Aftonbladet uppger nu att det är en annan tonåring – kille – som tagit på sig hela skulden för Instagramkontot. Han har erkänt för AB för att han ”Har mått dåligt av att se folk bli anklagade för det här”. Det låter som om det är en svensk då.

Aftonbladet har haft kontakt med personen bakom kontot till chattapplikationen Kik – dit ungdomarna skickade in bilder och lovades anonymitet. Han beskriver sig som en vanlig kille, mellan 15 och 18 år gammal, boende i Göteborgstrakten. Han vill träda fram för att undvika att fler far illa. ”Jag tycker riktigt synd om dem och jag vill egentligen göra allt för att rädda dem men det går inte”, skriver personen på Kik.

Aftonbladet fick även ta del av lösenordet till Instagramkontot Gbgsorroz, för att kontrollera att personen haft tillgång till det. Lösenordet stämde. ”Lämna det inte vidare. Det är bara du och jag som har det nu”, skriver personen.

Han uppger även att han skapade kontot ”för skojs skull”, och blev chockad över konsekvenserna det fick. Han är inte rädd för polisen, men oroad över vad som skulle hända om hans namn kom ut.

”Har flera gånger tänkt på att lämna mig själv till polisen, men det är nästan som att begå självmord, då jag kommer bli dödad. Det är inte direkt polisen man ska vara rädd för. Utan folket, det är det som är värst.”

Han vill samtidigt framföra en ursäkt till 17-åringen.

”Tycker riktigt synd om henne och hennes familj då hon verkligen inte förtjänar det.”

Nästa uppror och kravall är att vänta i morgon klockan 13.00 vid Jensens (friskola), och klockan 16.00 är det dags för någon anti-hor-stämpel-demonstration på Gustav Adolfs torg, (se bild längre ner), och på fredag klockan 18.00 är det, som vi skrev tidigare i uppdateringen här nedan, något hata-snuten-jippo vid Götaplatsen, högt upp på Avenyn, av Göteborgs Revolution 2012, en samling tomatröda kriminella kommunister som hyllar den grovt kriminella rapparen Sebbe Stakset, som mordhotade Jimmie Åkesson.

2012 12 19 23 30 20 plus jensens Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 19 17 20 37 gbg revolution Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Nya uppgifter har kommit fram om ännu en skapare av konton, och det till det nya instagramkonotot, och heter Alexander:

Killen som påstår att det är Alexander heter själv Freddy Guidi:

2012 12 19 22 47 03 Freddy Guidi Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

F Guidi

Som uppgav detta:

2012 12 19 22 43 21 Alexander Privat Clevenpil orroz Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Invandrarfjortisar går till attack mot GT:s fotograf

TV4:s TV-team attackerat

2012 12 19 17 32 42 vettig invandrare 1 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Ett bevis på att det finns många bra invandrare i Sverige. Varför är inte fler som denna person? En eloge till Parvazi. Gå gärna till hans Facebook och klicka ”gilla”. Länk HÄR.

 

Göteborgs Revolution 2012, en samling tomatröda kriminella kommunister som hyllar den grovt kriminella rapparen Sebbe Stakset, som mordhotade Jimmie Åkesson, skall tydligen ut på galej på fredag.

2012 12 19 17 20 37 gbg revolution Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Plusgymnasiet öppnar imorgon igen…

2012 12 19 17 14 09 plusgym oppet Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

…men Framtidsgymnasiet är stängt till efter jullovet.

2012 12 19 17 11 36 framtidsgymnasiet Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Stämningen är uppretad, inte minst mot de fotografer som är på plats, rapporterar TT:s reporter. Några av ungdomarna har dragit upp halsdukar och annat i ansiktet så att bara ögonen syns. Vid 14-tiden försökte, som vi rapporterar tidigare, en mindre grupp tända eld på en svensk flagga. Men elden tog sig aldrig, skriver även BT.

Bambuservideo här

En till här

Videoklippet igen från igår där flickan misshandlas och som systern skryter om längre ned

Vid 15-tiden var det cirka 25-30 poliser på Andra långgatan med sidogator, några ridande, och cirka 100-150 ungdomar (95% med invandrarbakgrund) rapporteras det om.

Upprop för imorgon:

2012 12 19 16 45 09 plus demo torsdag Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Civilpolis griper en nysvensk som varit i slagsmål mot en annan nysvensk

Smällare mot en dialogpolis

Tjejen som skröt om att hennes syster hade misshandlat sönder flickan. Smart brud! NOT.

2012 12 19 16 27 43 plus misshandel 1 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 19 16 27 43 plus misshandel Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

 

Enligt rapporter från en kontakt på stan är det cirka 85-90 procent invandrare i kravallerna. En webcam från Järntorget finns HÄR, men det är inte mycket att se.

17 personer omhändertagna och avlägsnade

Enligt senaste polisrapporten som kom nio minuter sedan till våra polishändelser över Västra Götaland skriver polisen: ”I samband med att ungdomar har rört sig mellan Järntorget och Långgatorna har under eftermiddagen ytterligare tolv personer omhändertagits och fem personer avlägsnats enligt polislagens 13 §. Alla omhändertagna och avlägsnade har stört den allmänna ordningen.”

Flickan nedan skriver följande på sin Facebook, citat,:

”ÅÅH JA FÅR DAMP PÅ MIN FOSTERFAMILJ SÄGER ATT JA KAXAR MEJ FÖR ATT JAG SA ATT JA FÅR DAMP FÖR JA HAR ONT I HUVUDET KOMMER FAN HUGGA DOM SNART SERIÖST FUCK DOM FUCK DIN JÄVLA GUNILLA GORILLA!! ÅÅÅÅHHH! Sorry men jag har damp.”

Slut citat.

2012 12 19 16 11 10 plus misshandel Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Gabriella Du Vet Stravovich

Angående misshandeln av tjejen igår på klippet som finns längre ner i uppdateringen så är det en tjej som skryter om att hennes syster var med och ”slå sönder” henne. Hennes Facebook finns här.

2012 12 19 16 05 21 plus misshandel Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 19 16 00 28 plus gt Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Maskerade ungdomar är våldsamma mot polisen vid Järntorget. Det är mycket poliser på plats. Ridande polis, polishelkopter och piketen. Polisen grep en kille till på Järntorget alldeles nyss, störande av allmän ordning som det heter. Påföljden för grovt förtal är böter eller fängelse i högst två år, om nu någon skulle fällas för det.

Enligt en reporter har ungdomarna samlats utanför Burger King nu. Minst sju personer är omhändertagna idag enligt en media och enligt GT rapporterar är det 17 omhändertagna och en gripen. Den gripna personen är gripen misstänkt för framkallande av fara för annan. Det borde vara personen som avfyrade raketen mot polisen, eller han som kastade knallskottet in i en folkmassa. Vid 15-tiden gav sig pöblarna på bilar genom att hoppa på dem.

Polisen har börjat förbereda för tårgasattack, enligt en källa. Det ska finnas ett par tre hundra ungdomar i området. Polisen befarar att något kommer att hända då de verkar otåliga. De rör sig just nu mot Järntorget, rapporterar Erik Wiman på Aftonbladet nu.

Ni har väl sett att vi har LIVE-sändning på första sidan från Göteborgsupploppen. Under slidern längst upp. Killen som LIVE-sänder kör periodvis under dagen.

Polisen ser händelserna i går som våldsamt upplopp. Flera videoklipp finns i utredningsmaterialet.

– Vi ska titta på om vi kan identifiera personer som har dragit i gång det här. Det kan ta sin tid, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till TT.

2012 12 19 14 47 22 plus gp 1 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

En person har gripits misstänkt för framkallande av fara för annan, efter att ha kastat in ett knallskott i en folksamling. Polisens presstalesman Peter Adlersson sa för en stund sedan att tre personer också omhändertagits. Strax därefter rapporterade Aftonbladets reporter på plats, Erik Wiman, att ytterligare två personer omhändertagits.

Polisen hemsida: ”På platsen finns dialogpoliser och områdespoliser som pratar och minglar med ungdomarna”. Inga rapporter om att de som försökte tända eld på flaggan ska ha gripits eller omhändertagits. Skandal med andra ord! De flesta som är på plats ska ha rört sig mot korsningen mellan Nordhemsgatan och Tredje Långgatan.

GP beskriver de våldsamma upploppen där invandrare förstört bilar, misshandlat och försökt bränna svenska flaggan som ett ”tumult”. När det gäller invandrare finns inga gränser för media att vinkla, ljuga eller hitta på.

2012 12 19 14 47 22 plus gp Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Invandrare försökte bränna svensk flagga

TT skriver att en mindre grupp människor försökte tända eld på en svensk flagga vid 14-tiden, men att elden aldrig tog sig.

2012 12 19 14 40 42 flagga plus Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Arkivbild

Av säkerhetsskäl har dörrarna låsts till lokalerna där ett 70-tal tjänstemän på stadsdelsförvaltningens individ- och familjeomsorg jobbar. En kvinnlig anställd berättar att personer försökte storma handikappingången som ligger i samma område som Framtidsgymnasiet. Stämningen beskrivs som obehaglig.

– Vi kan inte gå ut. Vi är inlåsta, säger den anställda till TT.

Tre personer sägs vara gripna hittills idag. En polis var nära att få en raket skjuten i ansiktet nyss. Peter Adlersson, polisens presstalesman, säger att det inte finns några uppgifter om skadade i dag.

Polisen tror att fler är inblandade i ryktesspridningen. En poliskälla säger att ytterligare en person tros ligga bakom spridningen av sexrykten om ungdomar i Göteborg. Samtidigt kommer uppgifter om att en kriminell sammanslutning blandat sig i konflikten.

– Det är mycket möjligt att det är så. Men det är inte jag som ska kommentera det, säger polisens handläggare Mats Edsand.

Ytterligare en person – en pojke – tros nu också ligga bakom profilerna på Instagram som spridit ryktena, uppger poliskällan enligt Aftonbladet. 150 personer har nu klockan 12.48 samlats vid Järntorget och Framtidsgymnasiet. Uppdateringar följer.

2012 12 19 12 50 29 plus Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Bild från igår

Den 17-åriga flickan och hennes familj tvingas bo på hemlig ort. Hon anklagas för att vara den som startade vågen av hat, förtal och rykten bland skolungdomar i Göteborg. ”Men jag är oskyldig och sanningen kommer snart fram”, säger hon. På tisdagsmorgonen när hon kom till skolan möttes hon av flera polisbilar utanför byggnaden och en lärare sade att hon gjorde bäst i att följa med polisen för sin egen säkerhet.

Enligt henne själv är hon själv ett offer för trakasserier på nätet där hon hotade att polisanmäla de ansvariga och det var då uppgifterna spreds om att hon låg bakom instagramkontona. Efter polisförhören togs hon till hemlig adress på grund av hotbilden, skriver Aftonbladet.

Polisen säger att man förbereder sig för en ny våg av upplopp. Vi har dammsugit våra stationer på personal som annars skulle ha varit ledig. Vi önskar att vi kunde få ihop 150 personer lika lätt som en Facebook-grupp, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman till tidningen.

 

Den senaste uppviglaren

2012 12 19 02 35 12 plusgym 1 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 19 02 35 12 plusgym 2 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

 

Aktuellt 21.00-nyheterna tar upp kravallerna på Playen här.

Visst är mångkulturen exotiskt härlig. Tack Bengt Westerberg för upprivet Luciaavtal.

Det uppmanas till krig imorgon

2012 12 18 22 01 35 plusgym Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Klicka här för alla tidigare uppdateringar

Den 17-åriga flickan som utpekas vara upphovskvinnan till Instagramkontot är nu enligt polisen misstänkt för grovt förtal, uppger TV4 News.

16 minuter video från händelserna. Tyvärr 90° felvänd och autostart på

Omaskade ansikten på denna version

Utländsk media har uppmärksammat kaoset och upploppen.

17-year-old female student allegedly behind ‘slut’ Instagram postings

Huffingtonpost, BBC, Foxnews, DailyMail

Vill man ha bra bilder på mångkulturella förövare från upploppen ska man läsa utländsk media, för svensk media publicerar icke dessa.

2012 12 18 20 44 50 plusgymn 2 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Bild från BBC

2012 12 18 20 44 50 plusgymn 3 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 18 20 44 50 plusgymn 4 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 18 20 44 50 plusgymn 5 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Helt sjuka påhopp och uthängningar.

2012 12 18 20 44 50 plusgymn9999 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Instagramsidan som raderades finns i NY tappning här nu: KLICKA HÄR.

Den skyldiga flickan som misstänks, pekas ut att vara från Bosnien. Inget bekräftat ännu dock. En kontakt som Exponerat var dock på plats och kan informera att pursvenskar var lätträknade i upploppsområdet.

Från norska VG. En dialogpolis står och tittar på när en liggande person misshandlas. Hur många svenskar ser ni?

Det ryktas om både knivhugg på skolan och att en äldre person fått en flaska i huvudet ute på staden. Men inget är bekräftat.

(Dialog)Polisen har uppgett att de ska lämna in filmer till åklagare för att utröna om några av de mest våldsamma ungdomarna kan åtalas för våldsamt upplopp.

En dialogpolis försöker med vågen lugna den uppretade mångkulturella massan

En 17-årig tjej sitter hos polisen – som utpekas som misstänkt skyldig.

– Vi har omhändertagit 27 personer. Än så länge finns ingen misstanke om brott mot dem, men det kan uppstå en brottsrubricering och då kan det komma att ändras. Det är fortfarande stökigt bland olika grupperingar på stan som kan ta kontakt med varandra, säger polis Björ Blixer.

Polis flyr fältet från ilskna invandrarungdomar

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 11 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 12 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 13 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

27 ungdomar har omhändertagits av polis för störande av ordning.

Reporter uppger:

– Ungdomarna vill samlas utanför skolan i morgon igen, och därför kommer Plusgymnasiets skola att vara stängd i morgon.

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 10 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Inga gripna ännu säger polis på presskonferens just nu kl 16.50

Nyss från Aftonbladet: Verklighetsfrånvända Oisin Cantwell tror att det är svenskar som hetsat mot invandrare:

”Visar hur farligt internet kan vara.
Vad ska vi göra åt allt detta hat som flödar på nätet?”

Medievärlden uppger att en fotograf blev slagen och hotad till livet vid ungdomsupploppet i Göteborg. Fotografen vill inte att hans namn ska bli känt av rädsla för vad som kan hända. Han var utanför Plusgymnasiet för att bevaka upploppet som uppstått efter att någon invandrartjej hängt ut tonåringar som slampor på sociala medier. Då kom ett gäng på omkring 40 ungdomar mellan 15 och 20 år fram till honom.

De tryckte upp honom mot en bil och krävde att han skulle lämna ifrån sig kameran. När han vägrade fick fotografen ett knytnävsslag i ansiktet. Sedan lyckades han ta sig loss men puttades ner mellan två bilar och sparkades. Han kom upp på fötter igen och försökte backa ur situationen. Men innan han lyckades med det hade han fått ett slag mot nacken.

Han fick också höra ett flertal gånger att antingen skulle lämna ifrån sig kameran eller radera alla bilder – annars skulle de döda honom. Det är inte första gången han blivit hotad i tjänsten. Men det har aldrig gått till handgripligheter tidigare.

Han vet inte om han ska polisanmäla, givetvis är han rädd för alla invandrare som då kan hämnas. De har ju hela släkten med sig som bekant. Fotografen berättar att han hade förmodligen inte blivit nerslagen om det bara funnits poliser till fots på platsen. Nu satt de bara i sina polisbilar med blåljusen på, säger han.

Vad det handlar om är i stort sett bara invandrare här. Kränkta invandrare, uthängda invandrare, våldsamma och arga invandrare som vill göra livet surt för andra.

För er som har missat det så är ”Orre” nysvenska för ”hora”, en förkortning från turkiska ordet ”Orospu”. Härligt tillskott till vokabulären, man lär sig något nytt varje dag!

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 6b Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 7a Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

 

2012 12 18 14 19 22 plusgymnasiet 8 Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Ett kvinna som befann sig i köpcentrumet Nordstan beskriver läget:

– De rusade och jagade varandra och skrek hotfulla saker. Någon skrek ”jag kommer att få tag på dig”.

Det handlar om invandrare eller andra generationens invandrare som hängt ut flickor där de flesta som blev uthängda är av utländsk härkomst.

Sammanfattning av srsbsns på Flashback.

En tjej som går på Plusgymnasiet som misstänks startat ett Instagram-konto kallat gbgsorroz (http://web.stagram.com/n/gbgsorroz). Där lade hon ut en eller flera bilder med rykten om tjejer hon tyckte var ”horor”. Hon uppmanade sedan andra att skicka in bilder med ”horor” och kommentarer om vad de gjort.

Då hennes identitet avslöjades (http://www.nattstad.se/mexy) valde hon att publicera namn på de som skickat in bilder + rykten, för att dra uppmärksamheten åt ett annat håll. Detta gjorde att hon fick både tjejer, tjallare och deras kompisar och släktingar emot sig.

Igår kväll samlades ett 40-tal ungdomar utanför hennes hem för att hämnas. Inget hände förutom att hennes farsa blev förbannad.
Sedan startades en Facebook-grupp där man uppmanade alla att gemensamt spöa upp henne vid en viss tidpunkt idag.

Tjejen verkar ha befunnit sig i skolan, men ska ha skyddats av polisen (eventuellt i skolans källare).
400-500 ungdomar samlades vid Plusgymnasiet som helt stängdes ner – ingen fick lämna skolan eller komma in. Ett par misshandelsfall skall ha skett, då på tjejer, och viss vandalisering ska ha förekommit. Bl.a. på bilar och fönster på närliggande byggnader.

Vapen sägs ha skymtats både på stan och i skolan. Ett rykte säger att en person blivit knivhuggen inne på skolan.
Ett par timmar senare verkar skolan ha blivit ointressant och folkmassan har drivit vidare till Nordstan där ett McDonalds stängts och där utgångarna kontrollerats av polis. 15 personer skall ha omhändertagits av polis.

Orre kommer från persiska eller turkiska och betyder hora.
https://www.facebook.com/Gbgsorroz har inget med Instagram-kontot att göra, förutom viljan att fortsätta det som skedde på Instagram-kontot. D.v.s. sprida rykten om ”horor”.

Invandrare misshandlar någon

GP, DN, SvD, SVT

pf button both Hundratals sten och flaskkastande elever i invandrarupplopp i Göteborg

Publicerad: 18 december, 2012 kl 14:29 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Kuckuu

  Jaha, nu kallar polisen det inte upplopp längre utan en ”särskild händelse”. Vad stolta dessa ungdomar måste vara!

 • Simpson1

  Har gamla bekanta i Tyskland och deras föräldrar som varit med om andra världskriget säger att en ny liten Hitler vore bra igen… Det var ORDNING då.

 • nilsanders

  På TV4 News rullande bilder ser man att lejonparten av alla är invandrare och svarta ungdomar….
  När det förekommer stenkastning och mobbliknande uppträden så är klientelets bakgrund nog så given…   Min Åsikt..

 • Mariah_Magdalena

  Svenska flickor kallas dagligen för hora utan att det startas några upplopp….
  Vad kan det röra sej om för flickor tro, som får så många grabbar att gå bärsärkagång?

 • Rolexus

  Inkräktarna anfaller? När kommer krypskyttarna?

  ”En grupp på ett 20-tal våldsamma ungdomar motades ut på gatan” ALLA våldsamma eller enbart hotfulla människor ska väl ändå rimligen sys in för att skydda de som är fredliga. Och de ska inte motas någon annan stans än ut ur Sverige om de inte är svenskar. Det är skrämmande att Sverige befolkas av mordlystna afrikaner och araber.

 • Malmoman64

  Slår sönder bilar och ger sig på andras egendom. Är det detta som är berikande för Sverige. Det enda rätta är att sätta stridsfordon 90 på ligisterna. Är det flyktingar som bär sig åt så. Det dags att vakna nu.

 • mikael2010

  Vadå ”På TV4 News rullade bilder ser man att lejonparten av alla är invandrare och svarta ungdomar” ?????

  Skulle det vara en nyhet, vi svenska är ju i minoritet nu !!! Finns ju bara invandrare och svarta här !!!!!!

  Om jag skulle köra med ett citat här så skulle jag nu citera Bosse Hansson då när han satt i radiohytten !!!!!!!

 • StefanTenn

  Blattar och blatte-tjejer som är såå härligt osvenska och har såå starka åsikter. Jag tycker de liknar rena pöbeln: Unga vuxna på mental nivå som dagisbarn.

  Palestinier, kurder, assyrier, zigenare de gnäller ständigt om hur ”förföljda” de är. Tror snarare att de älskar att starta konflikter. Hela deras livsluft bygger på att de är ”förföljda”.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Vattenkanoner, tårgas, gummikulor. Problem solved!

 • Bigamisten

  Aftonhoran fick tag i en blond kränkt tjej som heter Ebba.Tydligen har
  tjejer från fr a Hederskulturer hängts ut på Instagram av en annan Orre från
  Bosnien.Orre är tydligen ett persiskt slangord för hora.
  Nu känner jag mig berikad och har fått lära mig ngt nytt.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Kan nån förklara varför dom kastar sten på folk och saker som inte hade något som helst att göra med händelsen? Var det polisens fel eller? Nej fyfan, in med kravall polisen och bunta ihop dom i bussar. Utvisa sedan hela familjerna till dom som sysslar med sån här skit,  kan dom kasta sten bäst dom vill hemma i Somalia.

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Det är detta som hövding Fredrik med bihang tycker att vi skall ha mer av. Massinvandringen sätter nya rekord och det gör våldsbrotten och dessa apliknade beteenden också. Fredrik måste var stolt nu när han ser detta och sitt hat mot den svenska befolkningen. På 60-talet fanns inga händelser av detta slaget. Nog var det bättre förr i många avseenden.

 • Grillmästarn

  Verkar som att de tar tillfället i akt att ställa till upplopp, det där med instagram är nog bara en ursäkt.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Det beror på att de tillhör en ras som befinner sig i evolutionens återvändsgränd.

 • Grillmästarn

  Okej, jag är inte från Göteborg så jag kan inte släppa tanken: Hur f-n tar en SPÅRvagn en omväg?

 • Osynlige_Mannen

  Om man inte vill bli kallad för apajävel bör man inte bete sig som en apajävel.

 • Denoroligedemokraten

  Reinfeldt har  sagt att ett mångkulturellt samhälle är ett spännande samhälle. Ja, för en gång skull har han inte helt fel …

 • snuffid

  Mera upplopp och SD ökar.

 • Fryke

  Ännu en summa som blir väl spenderade pengar

 • snuffid

  Invandrar ungar som ställer till djävulskap skall med sina föräldrar utvisas ur Sverige på livstid.

 • biran

  Alla tjejer från MENA har tydligen ett hora beteende, det är därför de inte får klä sig eller gå ut som de vill. Dessa horor måste tydligen hållas under uppsikt tills de blir bortgifta med en getherde som får överta vaktandet av horan han köpt för ett par getter.

 • Massproduktion

  Vi behöver sätta fler betyg i skolan. God jul!

 • debattbultenibo

  Och naturligtvis finns det ingen namngiven ansvarig utgivare som vågar ansvara för beslutet att hänga ut tjejen. Rädd för att få rulatorn punkterad, eller?

 • Benny L ”Pursvensk”

   Ha-ha! Den var bra!

 • Laesare

  Nu finns det en hel del som skiljer mellan nu och då, men vi äldre minns väl lite från  ’Heta-linjen-kravallerna’ -82 och vad-det-nu-kallas, -87. 

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811
 • PKcensuren

  Hur ska PK hantera detta? Hur? :)

  SD och Järnrör? PK försöker desperat dra patetiska poäng nu :)

 • PKcensuren

  Hahaha

  SD kommer gå starkt ur krisen :)

 • PastorCash

  C vill att 40 miljoner analfabeter skall invandra så snabbt som möjligt och med tanke på vad några hundra kan åstakomma på en timme eller två så blir man mörkrädd… 

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Tackar för alla SD röster

 • diedummenschweden

  Julavslutning i MENA-land där familjens heder och ärbarhet står högt i kurs!

 • svenskare

  En vanlig vardag i sverige 2012

  Ja du Annie Rööf och ni vill ha öppna gränser.

  SD 

 • diedummenschweden

   Via ett sidospår!

 • Bad4you

  Mellanöstern har ju som bekant hittat hit, detta lär väl bli vardagsmat framöver!

 • Lundiz

  Inte konstigt att det sker upplopp … efter år av gapande invandrare som kränkt kvinnor och flickor.
  Att det skulle slå mot dem själva … det ryms inte i IQ .. hos invandrare.
  Hon kan inte gömma sig för alltid …och resten kanske börjar respektera allas lika värde 

 • Brite_Liner

  En liten glimt av Sveriges problem om några år – invandrarens inneboende våldsamhet! Så här löser man problem i Afrika och i mellanöstern – för tusen år sedan, idag och i framtiden. Men intressant och berikande är det naturligtvis för att inte säga också lite naivt – men en sak är säker; det är värt alla pengarna det kostar att ta in invandrare till Sverige – nu och i framtiden. Frågan är dock vem som skall ställas till svars den dagen framtiden är här. Den dagen detta beteende är en integrerad del av den svenska kulturen. Förhoppningsvis för de skyldiga finns inga svenskar kvar som kräver upprättelse för det projekt som gjorde ett fredligt land till ett våldsamt mellanöstern.

 • Guest

  Det här kommer kanske eskalera till ett större betydligt allvarligare upplopp,
  kära svenskar var försiktiga när Ni möter araber och negrer i Julhandeln.

 • Bad4you

  Ja, patetiskt, alla vet numera om att när det pixlas = invandrare! SD 2014!

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Det är bara början vänta bara

 • Antitantinorr

  Tack för dagens goda skratt! (inga spårvagnar i min stad heller).
  Jag gillar dig grillmästarn!
  Trots det allvarliga ämnet blev jag glad för en stund. jag brukar mest vara på avpixlat men gör reklam för både avpixlat och exponerat så gott det går. ”glömmer” info på bussar m.m.

 • teoderic

   Reinfeldt applåderar stolt sitt verk:
  .
  ”Ursvenskt är bara barbariet.
  Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”
  ”det mångkulturella samhället fungerar bättre.
  Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle”

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  FP styr över skolan i över sex år. Detta är FPs gåva till Sverige vid jul 2012.

 • Antitantinorr

  På rapport visades bara blonda tjejer i inslaget kl 16.00

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Och där rasade det in åtskilliga tusentals nya röster till SD. GRATTIS!

 • Guest

  Blodiga skalper att hitta på gatorna i Göteborg, mena pojkar har rivit bort stora stycken
  av hår och hud,  t.ex  http://pbs.twimg.com/media/A-ZOSxACAAAawFY.jpg
  De värsta bilderna tänker jag inte länka till, Ni vill inte se dom.

 • The Mighty

  Dags att dra tillbaka ett gäng uppehållstillstånd alltså…

 • gubbenogumman

  Det som är politiskt intressant  är  hur media nu skall mörka ned detta  i sina sändningar och tidningar.
  Har skjutvapen varit synliga
  Konstapel Lingonsylt har redan skitit i det blå skåpet ”Ingen har kommit till skada”
  I en film ”knockas” en tjej ?
  Lägg märke till dom som filmar ”Såg du (skratt)
  Inom 5¨år kommer vi att fullskaliga kravaller och slagsmål mellan olika grupper

 • NoggerBlack2

  Sanningen skall fram, så fram med bilderna.

 • Gaikokujin

  För ett par år sedan skedde tydligen en liknande sak i Göteborg: unga tjejer hängdes ut som ”fnask” på en blogg. Dessa tjejer var dock i princip endast svenska vilket troligtvis förklarar avsaknaden av kravaller:
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.105512-19-aringens-blogg-stangd
   
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.109092-bloggare-kan-atalas-for-fortal
   
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.218328-atalas-for-bloggfortal
   
  Tråd på Flashback: https://www.flashback.org/t806865

 • conlon

   http://polytempik.blogspot.se/

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Barn kan inte hantera sociala medier lika lite som de till fullo förstår innebörden av handling och konsekvens.  Barns hjärnor är inte fullt utvecklade förrän vid ca 25-års ålder.

 • 585961

  Nu är väl Ulltotten och Reinfelt , Romson och övriga landsförädare  i regeringen nöjda, Sverige i kaos , dags att kasta ut skiten ur landet , SD 2014

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Ja nog var det som vanligt , utländskt slödder .

 • http://friatider.se/ Allan Sethsson

  Många MEA-folks blir aldrig fullt utvecklade.

 • YOTHI_TARZAN

  Jag undrar hur fulmedia ska vända och vrida på det här

 • BirgittaSvenne

  http://www.youtube.com/watch?v=ZHmK2Xyveio       Minns denna otäcka dokumentär från Iran, två prostituerade kvinnor i en dokumentär från Iran,gjord av en iranska boende i Sverige.
  Att etablissemanget i Sverige aldrig kan lära sig att man man har med DJ**len att göra. (Vet dock inte om det är det, det handlar om i Göteborg).

 • lundabo58

  Börjar nästan likna inledningen till negerupploppen  i London för något år sen.

 • Andersonszkan

  En eloge till exponerat.nets eminenta och snabba rapportering.

  Händelser som denna är guld värda för alla Sverigevänner i allmänhet och för SD-Göteborg i synnerhet. Baksidan av myntet kommer att bli att censuren på nätet kommer att bli hårdare – Afrokungen kommer att utnyttja tillfället och skylla på ”näthatet”  för att tysta regimkritiska röster, precis som efter Utøya.

 • The Mighty

  Den där Nathalie Dahlström borde lära sig lite verklighetsanalys. Det är inte på grund av Instagram som detta sker, det beror på att vi tagit in för många klan-krigare från MENA vars IQ < 80 och impulskontroll = 0.

 • BirgittaSvenne

  Ja tyvärr, det finns inga alternativ !

 • sleezei

  Länka på, allt ska upp till ytan

 • Bigamisten

  Du har rätt.Liknar Brixton på flera sätt.Såg på 4 News att Gbg verkar ha en otrolig
  dragkraft på afrikaner.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  När det nu är så många bråkmakare ute i det fria – så är det ju relativt enkelt att använda tårgas och vattenkanoner, bunta ihop alla tårögda och genomblöta – förpassa dem till uppsamlingsläger och vidarebefordra dem utanför svensk gräns.

  Sådant skit skall vi inte acceptera – tror de, de är i Beirut – eller Benghazi?

 • BirgittaSvenne

  ”Äckelsverige” vem  ville ha denna kaotiska situation jo de få i Sverige som TJÄNAR på billig arbetskraft samt ALLA korruptka, giriga ”äckel”. De som tjänar multum på slavar från tredje världen, FÖRAKT är mitt ord !

 • BirgittaSvenne

  Tyvärr Sven Olsen de tror att de är, etablissemanget talar hela tiden om för ”eländet” att deras ord är lag !

 • NoggerBlack2

  Hucklen sparkar på liggande.

  http://www.vgtv.no/#!/video/59614/svensk-reporter-folk-kastet-stein-på-politiet-skolen-og-forbipasserende

  …grym insats av dialogpolisen för övrigt.

 • Solsken

  Både Expressen och AB har hittat tjejer med blont hår. Bra gjort.

 • Wargen_kommer

  Om man ser ut som en apa, luktar som en apa, låter som en apa och beter sig som en apa så är man förmodligen en apa.

 • http://www.facebook.com/mikelin.vernerai Mikelin Vernerai

  Fan vad leds man blir på sånt här.  Jag kommer ihåg 2009 då en mob sammaldes runt familjers hus mitt i natten och kastade in sten igenom deras fönstren . De hade ungar och allt.  De evakuerades har jag för mig. Det ledde heller inte till åtal. Brott kunde inte styrkas. Det var inte lika många men dom var runt 50pers. Det är rätt många ändå när det är inte från skolan. Dom här var ju vuxna män.  Kommer nån ihåg det här?

 • Karl

  Deportera blattarna!

 • pancho43

  mycket trevliga ungdomar som har kommit hit från mellanöstern. de blir nog jäkligt bra här i sverige framöver.

 • boonkaan

  Ja, jag också beundrar dom som jobbar här på siten. Helt fantastisk nyhetsrapportering. Och dessutom får vi här veta sanningen. 

 • Guest

  Anfaller MENA folk Polisen så anfaller de vårt  fosterland – dags att slå
  tillbaks -  Vi svenskar har rätt att försvara oss enligt folkrätten.

 • YOTHI_TARZAN

  Tårgas och vattenkanoner hade löst problemet på 10 minuter

 • Guest

   Instämmer

 • Karl

  Negerlucia, rapparblatte på lucia, nu blattekravaller. Rena julafton för SD.

  Varje blatte förtjänar ett redigt järnrör i inkört på lämpligt ställe! Detta är MITT land. Inte erat!

 • Guest

  Bör repeteras : Detta är Mitt land.Inte ert!

  Bra skrivet av ”Karl”

 • NoggerBlack2

  Kulturberikare, pensionsräddare, nybyggare, entreprenörer, ja alla finns de på plats.

  http://ap.mnocdn.no/incoming/article7073241.ece/ALTERNATES/w980c169/afp000451056.jpg?updated=181220121427

 • Andersonszkan

  Khaddaffis landsmän gjorde det på honom innan dom gav honom nådaskottet, så det är tydligen en väl beprövad medicin i deras kultrusfär.

  Varning för så kallade starka bilder:

  http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/111024/gaddafi-sodomized-video-gaddafi-sodomy

 • Nej_till_slaskmedia

  Patetiskt klipp där insatsstyrkan retirerar efter kastade flaskor och snöbollar, om inte den mest trög tänkte svensk nu fattar att Sverige är förlorat så är det godnatt och ingen kommer sörja dem som brottsoffer.

  Sverige går tuffa tider till mötes, bara acceptera, sluta sticka huvet i sanden svensson.

 • Nej_till_slaskmedia

  Förfallet kommer gå snabbt och det kommer flyta blod, absolut, passa på köp skottsäkerväst innan det förbjuds säljas till vanliga medborgare i Sverige. Ju mer våldet trappas upp ju svårare kommer regimen göra det för vanligt folk skydda sig medan de själva gömmer sig bakom SÄPO skydd.

 • Guest

  Gosiga bilder och filmer – kanske att byta ut mot Kalle Anka ;
  Julafton TV1 Kl 15.00  Araber med goda vänner önskar en God Halal Jul.

 • Andersonszkan

  Ingen kultur är mer värd än någon annan kultur – utom möjligen den svenska, som ju inte finns.

 • Kromonika

  Håller med. Polisen borde stävja sån här skit med gummikulor. Begriper inte den här fjolliga flatheten.

 • Kromonika

  Aah, en katt och råtta-lek. Det är bara att byta ut dom laddade orden mot andra…..

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Vi tackar återigen Ullenhag för lite extra berikning till jul. Vän av ordning frågar sig: Var är vattenkanonerna?  Gummikulorna?  Tårgasen?  Kavallerichock? Svensk polis har inte resurser. Eller vill inte få bukt med slöddret?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  För hade de åtminstone sköldar. Dessa funkar ju både som personskydd och murbräcka. Men sköldar ansågs vara provocerande, så de togs bort. Sverige i ett nötskal.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Exakt Sven. Varför de inte använder vattenkanoner är en gåta. Fruktansvärt effektivt och i princip ofarligt. Vem vill fortsätta slåss om man är genomblöt i minusgrader?

 • FuckFace666

  Oison! Jag vet vad vi kan göra mot hatet!

  Släng ut skiten ur landet! Problemet löst!

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Bottenskrap från evolutionens bakgård.

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Att anfalla polisen som är satt att upprätthålla lag och ordning, det vill säga att trygga  medborgarnas säkerhet är, per definition, inget annat än brott mot rikets säkerhet och ska bemötas därefter. Beordra pöbeln, medelst megafon, att retirera, åtlyds inte polisens order-verkanseld!

 • Heja_Hammarby

  Se där en myt till som sprack! Ränderna går aldrig ur. Blåvitts änglar är inga änglar. Ett djävla pack är vad de är. Låt dem förstöra sin egen stad.  ”Görgoa gubbar..”. Nu kommer de rätta takterna fram. Hoppas Örgryte slår dem. Häcken gör det 9 gånger av tio.

 • CoonHunter1

  Multikulti sweden……… go jul på er alla……………………….. från Norrland
   

 • Teo76

  Heja_Hammarby: Fått dig några järn för mycket eller vad dillar du om?

  2014 ger vi järnet..höhö för Sverige, Sd 20%!

 • Heja_Hammarby

  Vadå? Jag nykter? Du skojar, mannen. Är det inte göteborgare som härjar på stan? 

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Det måste ju vara fel i huvudet på dem. Inte uppförde vi oss på det sättet när jag var ung.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  De förstörde min Lucia! Nu är det f-nemej KRIG!

 • Teo76

  Gillade inte fotbollskopplingen riktigt eftersom du förmodligen inte ser en enda av packet vid Plusgymnasiet på Gamla Ullevi. ;)

 • ixus90

  Multikulti-Sweden – you asked for it, now enjoy it… 

 • Kinizsi

   Men de är ju bara barn, man kan inte behandla de på det sättet!

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Det är baaarn…

 • Lars_Viker

  Avskyelig. Dagens landssvikerne i Norden må stilles for retten, lederne bør dømmes til døden akkurat som under andre verdenskrig, mens alle andre offentlige landssvikere bør fratas all eiendom og dømmes til hardt arbeide i 10-30 år. 

 • Fattigknegare

  Jag vaknade upp och satte på rapport. Ser en uppretad mob! Så tänkte vad har dom här muslimerna nu blivit kränkta av och i vilket land är det? Så var det i Göteborg, ni som inte fattat vilket land vi kommer att lämna till våra barn och barn barn, VAKNA UPP.

  SD 2014

 • tokeskil

   Riktiga kulor hade löst problemet ännu fortare och varaktigare !!!

 • NoggerBlack2

  ”grym instats” var ironi. Bara så herr korvgrillare har fattat.

 • tokeskil

  Har sett liknande beteende i en djurfilm med mycket lågt stående varelser .

 • SluggoTuff

  Och rapport lyckades naturligtvis hitta den enda svenska tjejen för en intervju och sedan kom det en ”dialogpolis”" som förklarade att de bestämt sig för att ligga lågt (inte göra något som vanligt m a o ). Undrar om de som fick sina bilar förstörda tycker det var en bra idé?
  Sverige är dårarnas paradis.

 • http://twitter.com/SwedenSpy Doodle

  Detta är ett solklart tecken på flockbeteende, i en ganska överdriven stor skala dvs 500 mot 1. Fegare kan de knappast vara! Vidrigt!

 • Grisnils

  För att citera framlidne ( hederlige) journalisten Kurt Lundgren;” detta land har inte längre kontroll över sitt eget territorium.”

  Det blir mer och mer uppenbart för var dag som går.

 • Peter_Ka

  Vi som sympatiserar med SD tackar och bockar för dagens goda valarbete mot 15% 2014. 

  500 käcka glada ungdomar som visar hur vår framtid kommer att se ut. 

 • Peter_Ka

  Vi behöver inte dialogpoliser, vi behöver vattenkanoner. I värsta fall kan vi krydda med lita tårgas.

 • YOTHI_TARZAN

  Jag ska se nyheterna kl 21 oo – undrar hur SVT vinklar

 • PETER NYMAN

  Som en C-talesman sade nyss vad äe detta lilla grälet att tala om vänta till C har öppnat gränserna,vilket är det enda humana som finns plus att det ocksä är det lönsammaste för SVERIGE.Ibland undrar man om inte C har blivit diskriminerade och inte fått någon utbildning.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  De påminner faktiskt m en flock babianer när de sår och hoppar på bilar. Kunde lika gärna varit en sari i afrika.

 • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

  Nu har det skett det jag varnat om så många gånger tidigare, ett stort upplopp som de som skett i Frankrike samt England. Tack sjuklövern för denna fantastiska utveckling samt förvärrande av en redan ohållbar situation.

  Jag skulle inte vara förvånad om liknande händelser sker fler gånger.

 • ren_svensk

  Blattarna tyckte säkert det var kul och att hjälpa till att skapa kravaller. De skiter väl i orsaken.

 • ren_svensk

  Nä du djävulen. Där är det pepparkaksgubbar. Passa dig

 • ren_svensk

  Utrota blattarna.

 • http://www.facebook.com/jackzon.jack.7 Jagg Jaggzon

   dom beter ju sig som vuxna dåskall dom straffas som vuxna också

 • http://www.facebook.com/jackzon.jack.7 Jagg Jaggzon

  det sjuka är att dessa ungdomar kommer anmäla snuten för övervåld och kommer få rätt pga att kidsen knappt kan svenska. ut med packet som förstör!!

 • znabel

  Fan vilken intelligent tjej. Verkligen. Jag är grymt imponerad. Nån mer än jag som tycker det?!

 • http://www.svenskarnasparti.se/ FrittSverige

  Fattar folk än att det behövs REPATRIERINGAR?
  SvP 2014!

 • kripokommissar

  Det är ju själva f-n också att vi måste ta hjälp av utländska media för att veta vad som egentligen händer i vårt land.

 • ren_svensk

  En och annan brud visar väl lite mer än de skulle behöva.De borde hålla en mer diskret profil. Man behöver inte visa pattarna eller skrevet med eller utan trosor på nätet. Är de dumma i huvudet på riktigt, eller vill de synas? Då kan de ta skiten. Blivande Hollywwoodfruar kanske?

 • Kromonika

  Ja, nån gång måste man väl för fan sätta ner foten. Enough liksom. Det är vi svenskar som betalar ert förbannade försörjningsstöd. Man biter inte husse i handen, you fucking imbeciles!

 • http://sqworl.com/u.php?user=15871 Pensionsrederiet al-Estoniyya

  Agreed!

 • http://sqworl.com/u.php?user=15871 Pensionsrederiet al-Estoniyya

  Precis. Men svennebanan är nu upptagen med att desperat hitta på ursäkter för kulturberikarna.

  Right. But ”Svennebanan” is now busy, desperatly making up excuses for the cultural Enrichers.

 • Pingback: Glädjande att se Avpixlat växa dag för dag! « (nya) KARLSKRONABLOGGEN

 • tokless

  ”Han vet inte om han ska polisanmäla, givetvis är han rädd för alla invandrare som då kan hämnas. De har ju hela släkten med sig som bekant. Fotografen berättar att han hade förmodligen inte blivit nerslagen om det bara funnits poliser till fots på platsen. Nu satt de bara i sina polisbilar med blåljusen på, säger han.” Det här säger väl rätt mycket om hur polisen jobbar, eller inte jobbar.  De kan alltså sitta och titta på när folk blir misshandlade, och vill det sig riktigt illa än värre. Vad ska man då med polisen till, är de för att hjälpa GM. Man kan anta att  polisen kommer säga att det var ett strategibeslut.

  Men det känns som man måste vara medveten om att  blir man misshandlad och så pass att man får allvarliga skador eller avlider, så även om polis är på plats så kommer de kanske inte ens försöka hjälpa dig. Och är det en viss gruppering som misshandlar och man är svensk så är det kanske hög sannolikhet att polisen inte hjälper dig, och överlever du så är risken att man blir åtalad hets mot folkgrupp. 

  Att sen AB menar att det är svenskar som hetsat visar bara sitt svenskförakt och skyller allt  på svenskar och att de är vi som är orsaken, vilket är rent skitprat men ett sätt att försöka skuldbelägga och trycka ner svenskar.

 • Oberst

  Åååååh! Jag ÄÄÄÄÄlskar mååångkulturen! Friiii invandring för alla!

  Mvh Annie Lööf

  P.S. Rösta på mig! D.S.

 • xbenedictx

  Och en bra ursäkt får den styrande eliten att strama åt friheten på nätet för alla, men i synnerhet för dem som är emot den vansinniga importen av MENA- massorna, efter att DESSA STENÅLDERSMÄNNISKOR, spytt ut alla hatiska kommentarer på Facebook.
  Kanske långsökt, eller inte, att muslimerna och 7-partiet har  iscensatt allt detta, för att tysta OSS SOM DE PÅSTÅR STÅR FÖR NÄTHATET.
  Inget förvånar längre i detta förryckta land, och de förtryckta etniska svenskarna.

 • larisafejzic

  Herregud människor, ni är ju inte bättre än de. Sluta hata, ha förståelse. Det är klart att de vill göra något åt saken efter att blivit uthängda så hela världen kan se och läsa falska rykten. Visst håller jag med om att det inte var det bästa sättet att göra det på men å andra sidan hade de inte fått någon uppmärksamhet av regeringen. Då skulle detta bara ha fortsatt. 

   Det är sårande att majoriteten skriver alla invandrade och ut med de, nej inte alla. Jag är invandrare, jag anpassar mig till Sverige, jag vet inget annat, jag är född i Bosnien men Sverige är mitt hem, jag kan knappt prata bosniska språket. Min nationalitet är svensk och jag är lika mycket värd som vilken annan människa som helst, DET HANDLAR INTE VART MAN KOMMER IFRÅN, DET HANDLAR OM HUR MAN UPPFOSTRAS. 
   
  Peace & love.

 • larisafejzic

  Alla människor har rätt att vara vart de vill på denna planet, oavsett vilket land det är.

   När ska detta hatet sluta? Ni som hatar så mycket, hur kan ni leva med er själva? 
  Må Jesus hjälpa er allihopa.  

 • larisafejzic

  ”Vi svenskar”, du menar väl vi som arbetar..

   

 • skidmaskibank

  Gillar ordförrådet dom har. Tydligen lär SFI ut endast 3-4 ord . J-vla nötter!!

 • larisafejzic

  Va i helvete? ”Muslimerna”, alla invandrare är inte muslimer, alla som samlades idag var inte invandrare. 

   Så nu menar du att jag som bott i Sverige mer än hälften av mitt liv, är precis som vilken ”svensk” som helst, bor 400 km från Göteborg, inte hade en susning om utloppet förrän nu, är ett hot för dina barnbarn? 
   Hallå intelligens. :)  

 • The Mighty

  Ett litet ***** till försöker uppvigla till våld på Instagram…

  http://www.nattstad.se/FeliciaLinneaLundh

 • The Mighty

  Kommer de bli mindre uthängda om de sparkar sönder bilar och kastar sten?

 • kattan57

  Heja vilka eminenta valarbetare för SD………hahahaha

 • kattan57

  Jag e från gbg finns 2 spår som går parallellt längs kanalen från centralen,så den vagnen som går utanför köpcentrat fick gå på andra sidan kanalen så va det med det

 • Korpralen

  Nu har blattefieringen av mitt gamla Götet blivit känt utomlands också.. känt som Västkustens svar på det totalsabbade Malmö och säkert kommer det mer sådan här spännande kulturberikning.  Det var ju å andra sidan också sådant här och kommande upplopp & brottsfall a la Kortedala som alla ”goa göbbar” och gummor röstade på i valet 2010.

  Skyll inte på mig jag röstade SD…

 • The Mighty

  Undrar vem det är som är efterbliven?

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

   Ska du bestämma detta ? Är det du som är chef här ?

 • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

   Precis, de uppfostras att ta till våld och bete sig som drägg så fort det går emot och av någon anledning så råkar det oftast vara invandrare från u-länder som uppvisar det beteendet.

   Just ja, det är regeringens fel, det är kungens fel och det är guds fel. Personligt ansvar? Vad fan är det för något?
   Än så länge så har jag hört väldigt få rapporter om arbetslösa svenska ungdomar som kastar sten på polis och brandkår. Har svenska barn bättre uppfostran? Är det kulturellt?

 • Bobben79

  http://www.vgtv.no/#!/video/59614/svensk-reporter-folk-kastet-stein-på-politiet-skolen-og-forbipasserende
  TITTA PÅ KLIPPET! Detta är ett reportage från Norsk TV. Hur kan svensk media ge en bild av att det inte är invandrarrelaterat?

 • Janne_Banan

  När man läser inläggen, så är språket lika tydligt som ett fingeravtryck på vad det är för nationalitet på den/de som har skrivit eller på deras föräldrar. Hur ofta ser vi att Svenska ungdomar använder typ Hora, knulla din mamma mm i skriftspråk.

 • Erik_den_Helige

  På Hans Holmérs gamla kurdspår, så klart =P

 • Simpson1

  Läs om de jävla gymnasiet? För fan en lekskola för , ja jag vet inte vad.
   

 • Bajen666

  Inavel….så, mer behövs inte.!!!!!!!!

  SD 2014.

 • Killer_Crew_Killer

  Jeg bor i Oslo. INGEN av våre aviser sier dette er en konflikt i minoritetsmiljøet. De prøver å fremstille det som at SVENSKER skal lynsje en 17 år gammel jente. Selvfølgelig skjønner vi at dette er muslimer og annet pakk, pluss at vi faktisk leser andre ting enn våre ”røde” aviser.
  Men HVORFOR forsøker vårt eget media å tråkke skandinavene ned i dritten? Velkommen til Eurabia..

 • Killer_Crew_Killer

  BRA! Vi som oft blir kalt ”rasister” ønsker jo bare nettopp det: At folk oppfører seg (skickar sig?) som ordentlige folk. Da kan de være både brune, blå og lilla for min del.

 • Orregyllensnorre

  The lost generation…

  Livet går ut på att flippra på sin smartphone äta på Donken och skriva på facebook eller varför inte spela WOW 24/7 och leva på cola och pizza ?

  Kontakten med naturen och de äldre generationerna ses som töntigt och fjantigt, priset är ett själlöst liv där man tror att yta och ekonomisk framgång betyder allt. Politiker har bäddat för missären med massarbetslöshet och bostadsbrist för ungdomar. Sorgligt !

 • kripokommissar

  Ja, dessa pöbelungar har nog inget större för studier eller arbete.

 • kripokommissar

   Ja, du har rätt. Göteborg och Malmö är väl inte de första städerna man vill flytta till numera.

 • Absurdistan2013

  Den stora frågan är vad som händer när bidragspengarna försvinner?
  Dessa upplopp lär väl klassas som kärleksbetygelser i jämförelse.
  Alla som kan, ta jägarexamen och se till att skaffa er vapen för det kommer att behövas när skiten packar ihop här hemma ( och det går fort nu ).
  Själv skaffar jag mig ett ställe lååååångt ute i skogarna i södra norrland och befäster det efter konstens alla regler tillsammans med ett par likasinnade familjer.

  Jag råder er alla som kan att göra detsamma.

 • Janne_Banan

  Det är väl också en fin poliskår vi har. Det enda dom duger till är väl att ta folk för fortkörning. Det finns bara ett sätt mot det djävla inavlet och det är hårda tag. Går omkring och minglar, Tjena.

 • Kromonika

  Kulturellt, absolut. Även ideologiskt. Betänk att många är outbildade muslimer. Dessa blir, nästan per automatik ett problem för alla! Som vi har läst lite överallt nu, både här o på Avpixlat,
  går det inte att harmonisera fundamentalistisk islam med västerländsk demokrati! 
  Och dessa håller nu på att importeras i stor skala. Vad är det här för jävla idioti? 

  Jag har nog aldrig längtat efter ett politiskt val som år 2014. Så fantastiskt skönt att få ändring på mandatfördelningen i riksdagen. 
  Och så då det här apskallebeteendet. Det måste upphöra. Fram med gummikulor, tårgas osv. Försök till flaggbränning. Helt sanslöst. Nu får fan i mej husse sätta ner foten!

 • Kromonika

  Tja du. Ibland undrar jag om inte pkmedia ser förstörda bilar, stenkastning osv som försvar för ligisternas handlingar. Beviset på hur arga de måste haft rätt att vara. Lite märklig ordning här!
  Det här apbeteendet går inte att försvara överhuvudtaget. Helt ociviliserat. Hör bara hemma i muslimländer. Skit vi betackar oss för här!

 • Kromonika

  Our dinner has been served. We didn´t like it!

 • Kromonika

  Ja!

 • Kromonika

  ”Alla människor har rätt att vara vart de vill på denna planet, oavsett vilket land det är.”
  Kan man inte, som invandrare, uppföra sig riskerar man utvisning och har då inte längre någon rätt att vistas i det landet.

  Read more: http://www.exponerat.net/hundratals-sten-och-flaskkastande-elever-i-upplopp-i-goteborg/#ixzz2FWV82bFQ

 • http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/ MetalHeadViking

  Bra sammanfattning! 

 • Kromonika

  Om hatet.
  Vi kommer sluta hata när vi inte behöver göra det längre. Att hata kostar massa kraft men ger också energi till att genomdriva förändring i önskad riktning. Efter 2014 kommer vi förhoppningsvis få mer mandat att påbörja den läkeprocess Sverige är i så stort behov av. Att detta också ligger i alla de assimilerade invandrarnas intresse behöver väl inte påpekas.
  Och nej. vi behöver inte Jesus här. Av någon jävla anledning kan vi uppföra oss ändå.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Mycket bra sammanställt, Exponerat. Tack för det.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Tack för en mycket bra sammanställning och rapportering av läget.

  Men, dock är här något som inte stämmer. Inte med rapporteringen utan själva kravallerna, eller vad man nu ska benämna det som. Jag får en otäck känsla i magen och tänker på vad som hände i en del städer i England där man slog sönder affärer och till och med brände ner hela kvarter. Jag har en viss känning av brandlukt här……….

  Hoppas jag har fel

 • Guest

  Är du 14 år eller?

  Vad vore Sverige utan invandrare? Ja du, vi hade haft färre socialbidragstagare, minskad gängkriminalitet, förmodligen något färre pizzerior och kiosker. M a o sånt man kan leva utan.
  Vad har invandringen gett Sverige som är så bra? Och kom inte med det vanliga argumentet med maten, för det är och har länge varit möjligt att importera varor från utlandet och hit, utan att för den delen ta hit en massa människor.

 • antidotes

  Ränderna går aldrig ur på den nysvenska zebran! De letar bara efter orsaker till att starta upplopp ochy bråk!

 • https://gamerprodukter.wordpress.com/ Christopher A

  Det där som skulle hända i sickla någon som har någon mer info där kan åka till stället och filma men behöver nog lite mer info vilket datum skulle då detta äga rum?

 • antidotes

  Gabriella Stravovich skriver: ”Ååh ja får damp på min fosterfamilj..” Sorry bruden, men man kan inte få nåt man redan har!! DAMP: http://sv.wikipedia.org/wiki/DAMP

 • Tesak

  Grip dom som var med i upploppet, sen utvisa dom med deras familjer……

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Parvazi har 39 725 gilla nu på sitt fb inlägg. Han inlägg borde spridas mer. Media ska skämmas som inte fördömer moben. Detta är så otypiskt svenskt så alla kan nog räkna ut vad typ av folk som triggar dessa upplopp. Det är olagligt enligt svensk lag och kan ge uppviglarna 10 år i fängelse och anhängare kan få upp till fyra år. Varför tar inte media upp det.

 • Kromonika

  Sverige har val 2014. SD blir stora och en kursändring påbörjas. När har Norge nästa val och vad tror du om kursändring i Norge?

 • Kromonika

  Goddammit!

 • Johnny

  Blåvitt är bäst. Blattarna är sämst.

 • Johnny

  Var är hundarna och pistolerna? 

 • Johnny

  De älskar att gapa, skrika, bråka, elda och kasta sten, det räcker med att bränna koranen eller publicera några Muhammed teckningar eller som nu några bilder på Internet så är upploppen i full gång. Vilket slödder som migrationsverket tagit hit. Arrestera alla och utvisa dem tillsammans med familjen.

 • Johnny

  Det är väldigt många afrikanska ungdomar på bilderna så det verkar stämma.

 • Fattigknegare

  Du förstår nog inte vad jag menade. Jag sätter på tv:n 19.32 och ser att det är upplopp, ser man massa araber och afrikaner och då undrar jag i vilket land det här är och vad som gjort dom här muslimerna så så upprörda igen. För det brukar det ju vara när man ser det på nyheterna att det är någon film, bok, tekning som gjort dom upprörda.

  Så min första tanke var att det var muslimer på krigsstigen igen. Men det jag blev upprörd över var att det här var i Sverige. Jag vet inte hur länge du varit i Sverige, men det är inte tradition här att man samlas 400 ungdomar, kastar sten, bränner svenska flagan, misshandlar oskyldiga, drar runt på stan så spårvagnar och butiker får stänga.

  Så du har rätt i att det här var inget muslimskt problem, utan ett invandrar problem som 99% av ungdomarna var invandrare. Så vad som sedan är problemet behöver vi inte bråka om, som vi säkert inte har samma svar där. En del skyller på skolan, jobb, rasistiskt samhälle. Jag tror något helt annat, men det är helt oviktigt här.

  Jag vet att alla invandrare inte är muslimer, har vänner som är invandrare, andra generationens invandrare. Jobbar med invandrare dagligen. Så om du tolkade det här som ett angrepp mot muslimer ber jag om ursäkt, för det var inte min mening.

  Men jag vill inte att det här ska bli någon vanlig syn i Sverige med arga ungdomar på stan som startar upplopp så fort dom är arga. Det är inte så man löser problemen. Med det här som skedde så fick SD säkert 1000 nya röster. Det här gäller även svenska huliganer som slösar upp våra skattepengar och gör så att vanligt folk inte vågar gå på matcher. En idiot är alltid en idiot, svensk som invandrad.

  Men om den här utvecklingen får fortsätta så är det ett hot mot hela vårt samhälle och klart att det är ett hot mot mina barn och barn barn. Skulle dom varit där så skulle dom inte fått det lätt som dom är svenskar, blonda och blåögda. Du såg ju när dom gick på tv4 och en invandrare stoppar det. Då får han frågan från en av dom som angriper ”varför skyddar du svennen?” 

  Jag är mot rasism i alla dess former. Tillåter aldrig mobbning på mitt jobb och står alltid på den mobbades sida och sätter stopp på det. Så om det är en svensk eller invandrare som blir mobbad eller mobbar spelar ingen roll för mig.
  Men blir så frustrerad när det inte tas på allvar när en svensk blir kränkt av en invandrare.

  Eller som på mitt jobb där vi har noll tolerans mot våld och hot och man får sparken samma dag. Hänt flera gånger att kristna invandrare och muslimer pucklad på varandra så dom blöder. Men då vågar inte företaget göra något som dom är rädda för att få rasiststämpeln i media. Skulle jag vara inblandad i något sådant skulle jag få sparken samma dag. Så länge det är så här i Sverige kommer det att gå åt helvete när man inte kan prata om problem för folk är rädda för rasiststämpeln. 

  Finns bara ett parti som vågar ta upp det här. Så därav SD 2014 för mig ett självklart val.

 • Bigamisten

  Klart man fortfarande kan hitta blondiner i Sverige.

  Skickat från min iPad

  Dec 18, 2012 kl. 10:24 AM skrev ”Disqus” :

 • 585961

  Slaskmedia tar aldrig upp något negativt som rör invandrarskiten , slutat köpa och stödra sån dynga, TV avgiften likaså, dom får väl leva på sina gullegrisar som dom omhuldar vad dom än gör,  SD 2014 och ut med skiten som inte ens kan försörja sig själva , bara bråka, knulla och misshandla

 • 585961

  Säkert inte långt bort i resten av Sverige heller……………

 • 585961

  Men vi riktiga svenskar går inte på det skitpratet längre , och 2014 åker politikerskräpet i regeringen ut då tar SD över i stor skala

 • 585961

  Dom har alltid och kommer alltid att vara strutsar

 • 585961

  Snart kan förädarregeringen se dessa upplopp över hela landet för det har dom bett om länge som inte lyssnar på vad det svenska folket vill, skyll er själva  dj-la politiker i nattmössor, SD 2014

 • fogelstafestindustri

  Borde finnas retroaktiv abort för 90-talister.
  Dom kan inte använda ett civiliserat svenskt språk
  ”ONT I HUVUDET KOMMER FAN HUGGA DOM SNART SERIÖST FUCK DOM FUCK DIN JÄVLA GUNILLA GORILLA!!”

  Detta är även ett språk svenska ungdomar tar till sig.

  Alla produkter ska vara gratis, alla tjänster ska vara gratis och dom orkar inte ens använda Google för att få fram information dom söker.
  Det är tydligen lättare att be någon att göra det åt dom.

 • fogelstafestindustri

   Pizzan kommer ifrån Italien så frågan är varför det nästan uteslutande är icke-Italienare som har pizzerior.

 • fogelstafestindustri

   Det var Dialogpolisen som minglade
  Dom är inte fullvärdiga poliser utan har en egen utbildning.

  Fakta / Dialogpolisen
  Totalt arbetar cirka 40 personer som dialogpoliser.Den nationella dialogpolisutbildningen finns på Polishögskolan.Beslutet att använda dialog som metod grundar sig på Polisens erfarenheter från upploppen under toppmötet i Göteborg 2001.”Källa: Polisen.se

 • fogelstafestindustri

   Tyvärr dagens sena 90-talister i allmänhet..

 • Pingback: Utpekade 17-åriga flickan i Instagramhärvan oskyldig

 • Oberst

  White trash running wild in the streets!

 • Tor Stenfeldt

  Jävlar idioti! ”Det här videoklippet har tagits bort eftersom det strider mot YouTubes policy som förbjuder hets mot folkgrupp.”

 • Skandinaven

  så här illa var det inte i min barndom i Sverige, jag är 43…vilket jävla muslimträsk vi har!

 • 585961

  Nu verkar inbördeskriget ha startat som jag förutspådde , inga muslimer har nånsin haft fred i sitt land och nu intar dom  Afrika stat efter stat och kriget i Sverige är på gång dom vill ha allt , makt, pengar och land 

 • Pingback: Ny misstänkt i Instagram-härvan

 • Pingback: Ännu en misstänkt i Instagram-härvan i Göteborg

 • Pingback: Åtal väcks mot flickor i Instagram-härvan

 • Pingback: Muslimska flickor dömdes i Instagramhärvan i Göteborg

 • Pingback: Vänsteraktivist misshandlade kvinna inför hennes 7-årige son – UPPDATERAD 2 med video

MediaCreeper Creeper