Janne Josefssons halvhjärtade asylgranskning en besvikelse

Janne Josefssons halvhjärtade asylgranskning en besvikelse

2013 04 05 00 46 33 attendo Janne Josefssons halvhjärtade asylgranskning en besvikelseMed tillstånd av bloggägaren lånar vi en artikel från den eminenta bloggen sockerbitar.se. Artikeln ger en klarsynt analys av Uppdrag Gransknings undermåliga granskning av asylboendena. Vi har länge trott att Migverkets kommunchefer mutas för att betala ockerpriser till privata boenden.

Denna gissning vi har bekräftas i artikeln att det är vi inte ensamma om att tro. Även om vi har fel så står det inte helt rätt till. Någon muta eller bestickning finns på vägen från skattebetalarnas pengar till Attendos och de andra privata boendenas plånböcker.

Sockerbitas artikel i sin helhet nedan:

”Privata asylboenden har blivit en miljardaffär, men inte för kommuner och skattebetalarna som betalar kalaset – bara för privata entreprenörer. Migrationsverket menar att det inte finns några hyreslägenheter i kommunerna, men det gör det – den saken har undertecknad och andra bloggare kommit fram till för länge sedan. Här kan inslaget Uppdrag Granskning ses.

anne Josefsson och medarbetare visar med ett i exempel i Glava och ett annat i Lessebo, hur Migrationsverket slösar bort våra skattemedel.

Migrationsverket hyr hellre 147 platser av Attendo utanför tätorten för 2 miljoner i månaden, än hyr lägenheter av kommunen för 460 000.
Efter Uppdrag Granskning råder det inte längre några som helst tvivel om att Migrationsverket har i uppdrag att curla enskilda privata företagare på skattebetalarnas bekostnad.

Alternativet – som skulle vara alltför ”rasistiskt” att erkänna – är att man på alla nivåer känner till att bostäderna blir så förstörda av människor från underutvecklade jordgolvsländer, utan modern bostadsvana, att underhållskostnaden för hyreslägenheter till dem skulle bli dyrare. Om detta är skälet måste ett svepskäl hittas som förklarar oviljan att hyra ut lägenheter och (bara genom utspridda enskilda hushåll, egentligen) främja integrationen.

2013 04 05 01 01 02 mikael ribbenvik Janne Josefssons halvhjärtade asylgranskning en besvikelseEn annan av storlögnarna i programmet

Jag är besviken på att Janne Josefsson inte grävde vidare i orsakerna till det varför Migrationsverket agerar på det här sättet. Jag slår vad om att de har ett dolt uppdrag ”ovanifrån” och och att de privata bolagen är avsedda att berika politiska profiler, om än via bulvaner/målvakter för att inte röja bluffen. Storskalig plundring, som jag sagt förut. Skymten av ”god människosyn” finns inte på någon nivå här och det märks väl om man följt asylboendeutvecklingen – inte är den human mot någon. Politisk köttegrytegirighet med människohandel av skenflyktingar och grovt bedrägeri mot skattebetalarna, som bakgrund.

I programmet återkom beskrivningen av asylanterna som varande ”människor på flykt”, som om den saken inte var ifrågasatt. Bara om majoriteten av befolkningen går på att alla dessa människor som söker sig hit – ofta genom att betala flyktingsmugglare runt en och två hundra tusen kronor för att få tillgång till svenskarnas välfärd och livslång försörjning utan motprestation – verkligen är nödställda och förföljda, kan bedrägeriet genomföras.

2013 04 05 00 56 50 alex gorton Janne Josefssons halvhjärtade asylgranskning en besvikelseVarför annars denna ovilja att säga rent ut att minst 95% av alla ”människor på flykt” inte alls är människor på flykt? Det är ett oändligt miljardslöseri av svenskarnas skatteresurser på ett rent humbug-mottagande som bara gynnar privata entreprenörer, dessa som om Janne bara hade grävt lite, skulle visa sig vara enskilda makthavare bakom en vägg av vilseledande bulvaner och ett oigenomträngligt nystan av dotterbolags dotterbolag. Mörkläggning av asylbluffen, gott folk.

Huruvida kommunala toppolitiker i flera fall själva är involverade i uppgörelsen och berikar sig genom delägarskap och/eller mutor, är långt ifrån utrett. Om inget av detta jag ponerar i en egen övertygelse stämmer, vare sig helt eller delvis, ser jag fram emot korten på borden som vederlägger teserna. Vad vi  går igenom i Sverige är nämligen så fruktansvärt vansinnigt att ingen frisk politiker, eller med landsfaderlig, ansvarsfull och hederlig politik, kan ha ställt till det så här – bara av ren dumhet.

Bara det att de flesta flyktingarna inte är några flyktingar, men påstås vara det, är den mest grundläggande – bärande – lögnen i hela mottagningskarusellen. Om detta nämns inte ett ord i Uppdrag Granskning. Mottagandet har intensifierats det senaste decenniet. Nu  tar man emot allt som går på två ben för att snabbt övermätta hela mottagningsmarknaden (bostäder, arbetstillfälle, vård, bidragssystem) så att privata entreprenörer via utifrånkommande golddiggers ska kunna suga ut arvsrätter och betald välfärd för skattebetalande svenska medborgare  fullständigt. Till och med illegala invandrare – som uppehåller sig i landet utan asylskäl och därför förväntas lämna landet  - får gratis vad svenskarna betalat för. Och de får betala en gång till genom båda höjda avgifter och genom att ständigt komma i andra hand efter ”invandrarna”. Det är demoraliserande och helt förryckt!

Mottagningsskälen är inte humanitet; de är inhumana och springer ur hänsynslös girighet och kriminell plundring. Jan Milld har skrivit det grundläggande om invandringen:

”Tar du en försäkring i ett privat försäkringsbolag, då gäller denna försäkring bara dem som betalt in en försäkringspremie. Motsvarande ska rimligen gälla på nationell nivå!
Att vi i Sverige valt att betala försäkringspremien via skatterna bör inte ändra på principen om rättigheter…

Tino Sanandaji är en debattör som jag kommit att uppskatta alltmer.
I t ex detta framträdande på Axess påminner han oss om en del av det egentligen helt elementära, som borde vara självklart för alla.  Nationalekonomisk forskning och sunt förnuft kommer här till samma resultat:
• fri invandring innebär radikala samhällsförändringar
• dessa förändringar är irreversibla
• innan man s.a.s. öppnar kranarna bör man undersöka konsekvenserna av den invandring vi redan haft till Sverige.

Jan Ekbergs beräkningar för ett antal år sedan, när Sverige hade ca 1 miljon invandrare, visade på en kostnad av 50 miljarder kronor per år
• detta ger en indikation på innebörden av att släppa in ytterligare 30 miljoner människor från fattiga länder
• fri invandring är oförenligt med en välfärdsstat.”  (Läs mer)

Hela mygelapparaten är så vidrigt att man tappar livslusten. Tacka fanken för att det politiska och journalistiska etablissemanget av den anledningen kallar alla som försöker tränga igenom hela invandringskarusellens mörkläggning av fakta för ”rasister”, för att med konsekvenserna av sådan genuin ärekränkning skrämma dem att från att avslöja sanningen som skulle slå luften ur medborgarna, hela nationen. Vi upplever nu en historiskt omfattande kriminell skandal utan kända proportioner, någonsin.

”Hur stor är nettokostnaden/vinsten för invandringen i Sverige? Hur mycket av skattebetalarnas pengar spenderas på utrikes födda i absoluta belopp? På vård, tandvård, kriminalvård, rättegångskostnader, brottsofferersättningar, tolkkostnader, hemspråkslärare, förskola, skola, SFI, arbetsmarknads- och integrationsåtgärder, tillfälliga asylboenden och permanenta bostäder, återetableringsstöd, försörjningsstöd, etableringsersättning, etableringstillägg, föräldrapenning, bostadsbidrag, hemutrustningslån, assistansersättning och liknande? Hur stora är intäkterna, i absoluta belopp, från samma grupp?

Ni, svenska politiker, påstår mer eller mindre unisont över parti- och blockgränserna att invandringen är en vinstaffär och rent av en förutsättning för den fortsatta välfärden. Då är det förstås inte mer än rimligt att ni även redovisar exakt hur stor vinsten är. Hur stort tillskott tillkommer de svenska skattebetalarna och vår välfärd varje år? Hur många extra miljarder per år kan satsas på vården, omsorgen, pensionerna och skolan tack vare de senaste årens invandring?

För inte bygger väl era påståenden på grundlösa lögner? Det vore i så fall att medvetet föra hela svenska folket bakom ljuset, ett bedrägligt beteende som borde vara straffbart.”

Skriv på om krav för folkomröstning mot massinvandring

”Falska dokument, hänsynslös människosmuggling, uppdiktade asylhistorier, falska arbetsgivarintyg och scener som den här, berättad av en anonym handläggare (migga) på migrationsverket och återgiven i boken och på Merit Wagers blogg, ger en uppfattning om vad som pågår, med politikernas goda minne.

“En migga i södra Sverige berättar om ett möte med en syrisk familj som söker asyl i Sverige. De har inga individuella skyddsskäl utan har kommit hit på grund av konflikten, säger de. Jag talar om för dem att de får TUT, tillfälligt uppehållstillstånd. De hade inte heller räknat med PUT (permanent uppehållstillstånd) så det var okej. När jag undrar om de hade några frågor till mig så är det fyra viktiga frågor de ställer:

1. Hur snabbt kan vi åka tillbaka och ändå behålla våra TUT, och när vi åker tillbaka till Syrien, kommer Sverige då att garantera vår säkerhet där?
2. Kan du berätta för oss hur vi ska gå tillväga för att gömma våra pengar och egendomar för svenska myndigheter?
3. Hur ska vi få pengar från svenska staten samtidigt som vi också vill starta en firma här?
4. Kommer Sverige att ge oss pengar för smugglingsresan hit, den kostade mycket pengar? I och med att det ju står i alla tidningar i Syrien att Sverige tar emot flyktingar därifrån, så bör väl Sverige också betala kostnaderna för smugglingsresorna för oss som kommer hit!”
(Rapport från lögnens rike, av Julia Caesar)”

Lästips:

Text: Sockerbitar.se
Bilder och bildtext: Exponerat.info

pf button both Janne Josefssons halvhjärtade asylgranskning en besvikelse

Publicerad: 5 april, 2013 kl 10:32 under kategorin Krönikor/Insändare/Debatt.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • codatronca

  ” Bara om majoriteten av befolkningen går på att alla dessa människor som söker sig hit – ofta genom att betala flyktingsmugglare runt en och två hundra tusen kronor för att få tillgång till svenskarnas välfärd och livslång försörjning utan motprestation – verkligen är nödställda och förföljda, kan bedrägeriet genomföras.” Så sant som det var sagt !!!

 • kooko

  Pengar och åter Pengar har en otrolig makt att påverka beslutsfattare när dom vet att kontrollen är minimal. Kan det även vara pengar från muslimska länder till våra politiker som påverkar den vansinniga införseln av muslimer till vårt land ?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003084925651 Mike Ohlson

  Det är en ren plundring av Sverige som pågår, sanktionerat av staten, till bolag de själva sitter i, det finns ett mycket fult ord för det – Korruption.

 • mickey100

  jag har iallafall upplyst flera om alternativ media och väckt ett antal på så sätt,alla alla försöker värva en eller två,ja ni vet ju hur kedjebreven funkade förr:=)//micke

 • xbenedictx

  Pengar från Saudiarabien till vilka ”vi” sålt vapen, som används av ”frihetskämparna” i bla Syrien, och som grädde på moset, ”flyktingarna” därifrån, som berikar oss, dvs berikar giriga och omoraliska svenska horor till landsförrädare.

 • xbenedictx

  Clt care är det en förkortning om än liten sådan för clit care.

 • Tigeraldrig

  Tandlöst program.

  Jag tar Mikael Ribbenvik i försvar, han är en sund person som inte svammlar en massa onödigt skit.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  I den efterföljande chatten ställdes flera frågor om eventuella mutor. De ansvariga för reportaget svarade att de inte hade tänkt den tanken, men att det inte kunde uteslutas.

  Vore jag som ni skulle jag kontakta UG:s redaktion och be om eller kräva en uppföljning.

  http://www.svt.se/ug/

 • http://twitter.com/gumman99 Älskar 70-tal

  Sen varför är det alltid unga män som är flyktingar? Behöver inte kvinnor fly? Lite äldre män klarar de sig? Bara det bevisar att det inte handlar om att skydda livhanken utan det handlar om att skaffa sig ett bättre liv och sen ta hit en kvinna från hemlandet att gifta sig med.

 • http://www.facebook.com/mikkie.dikkie Mikkie Dikkie

  Korruption är vardagsmat här i Kina, men så pass korkad korruption kommer man inte ens i närheten av här.

 • Arneik

  Jag föreslår att alla vi som läser exponerat, avpixlat och liknande, kopierar det öppna brevet ovan, och skickar det till Sveriges statsminister! Kom igen allihop…..

MediaCreeper Creeper