Miljöpartiet vill ha massinvandring och 35 timmars arbetsvecka

Miljöpartiet vill ha massinvandring och 35 timmars arbetsvecka

2013 05 19 16 40 02 fridolin romson mp 645x624 Miljöpartiet vill ha massinvandring och 35 timmars arbetsvecka

Ombuden på extrempartiet Miljöpartiets kongress i Västerås röstade i dag med stor majoritet för att lägga till en mening i det nya partiprogrammet. De vill att partiet ska ha som målsättning att sänka normalarbetstiden till 35 timmar per vecka i ett första steg.

Men det innebär ändå ett mindre ambitiöst mål jämfört med partiprogrammet från 2005 där målet då var 30 timmar. Partiledningen ville inte ha något konkret timmål för ambitionen att sänka arbetstiden. Kongressen skärpte även skrivningar om synen på vinst i välfärdsföretag, jämfört med partistyrelsens förslag.

Miljöpartiet vill alltså, förutom att hela världen ska få komma till Sverige och leva på bidrag och vår välfärd, att alla skall jobba mindre, vilket kommer leda till sämre nettolöner och mindre skatt till staten som skall finansiera massinvandringen som de förespråkar.

2013 05 25 19 11 37 svt text Miljöpartiet vill ha massinvandring och 35 timmars arbetsvecka

Det blev tre bakslag för Miljöpartiets partistyrelse:

 • Kongressen röstade, mot partiledningen för att driva att återställa arbetsgivaravgifterna till den normala nivån trots att MP i sin vårbudgetmotion ville låta dessa vara kvar då arbetsgivarna vant sig vid dem.
 • Mot partiledningens vilja röstade alltså också kongressen även att man ska verka för en arbetsvecka på 35 timmar jämfört med tidigare mål på 30 timmar. Partiledningen ville inte ha något konkret timmål för att sänka arbetstiden.
 • Kongressen skärpte även skrivningar om synen på vinst i välfärdsföretag, jämfört med partistyrelsens förslag. Kongressen röstade, med 152 röster mot 63, för att det i partiprogrammet ska stå ”eventuell vinst ska återinvesteras i verksamheten”. Partistyrelsens förslag gick ut på att huvudregeln ska vara att vinst återinvesteras, det vill säga att det inte behöver vara så alltid.

2013 05 25 19 28 21 svt text Miljöpartiet vill ha massinvandring och 35 timmars arbetsvecka

pf button both Miljöpartiet vill ha massinvandring och 35 timmars arbetsvecka

Publicerad: 25 maj, 2013 kl 19:26 under kategorin Politik.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • finito73

  Fridolin har förespråkat en sänkning av riksdagsledamöternas arvoden, då han anser att de har alldeles för bra betalt. Jag är fullständigt enig på den punkten. det är nog det enda jag är enig om…

 • seglaren

  Detta med sänkt arbetstid från 40 tim till 35 eller 30 tim har redan flera hundra tusen kommunalt anställda inom vården och de kan inte leva på den lönen!

  Vad som behövs istället är att alla lycksökare som tar sig till Sverige och ljuger sig till ett PUT skall visa att de vill integreras i Sverige om inte så enkel biljett hem igen!

  För att de skall få någon ersättning skall de åka till närmaste arbetsförmedling och stämpla in klockan 08.00 och vara tillbaka där klockan 17.00 och stämpla ut!

  Om de kom för sent eller uteblev så skulle det bli avdrag eller karensdag på exakt samma villkor som för oss som arbetar!

  Har men detta krav på sig så kan man inte lika lätt jobba svart i olika pizzerior och annat eller åka hem till sina hemländer på ”semester” och leva på bidragen som trillar in på kontor varje månad.

  Sverige är kravlöst vad gäller invandrare, som Svensk är det tvärtom! Vi
  förväntas känna till alla skyldigheter och göra rätt för oss. Som arbetslös Svensk har du inte ens rätt att åka med båten till Danmark över dagen utan att bli av med din a-kassa då du måste stå till arbetsmarknadens förfogande hela tiden.

  Sverige är sjukt,,,

 • sverigesverigesverige

  romson vill ha max 30 tim

 • Domedagen666

  V & MP kan slås ihop. Vänsterflum som vänsterflum

 • lundabo58

  Tyskland fick ner sin arbetstid för bl a byggarbetare till 37,5 tim/vecka i slutet på 80-talet. Det funkade då, eftersom Tyskland var Europas starkaste ekonomi och man ännu inte börjat flöda landet med en massa bidragstagare.

 • ElisabethElisabeth

  De är verkligen inte riktigt kloka – finns det ingen hos mupparna som kan lite ekonomi ens? Har de rökt bort allt förstånd som de kunnat uppbåda?
  Och var FAEN ska alla bo???
  Dessutom, som alla skriver – när man inte kan skapa jobb i samma utsträckning som folk kommer hit, hur tror de att samhället kommer bli då? Sverige kommer bli som ett enda stort husby med missnöjda ungdomar och vuxna för att välfärden är låååångt borta

  Stäng nu gränserna för faen och tänk till lite
  - det gör ju inget om man har en plan för hur allt ska lösas innan man vrider på kranarna – vilket helt uppenbart saknats, därav misslyckandet i stort

 • j_london

  Det har tydligen rökts på ordentligt och knaprats både det ena och det andra ur det (illegala…!) farmaceutiska förrådet under kongressen.

  Kanske har man till och med börjat tugga khat, för att vara beredda inför den stora anstormningen av khattuggande analfabeter, och lätta smälta in i miljön.

 • YOTHI_TARZAN

  Sinnessjukdom är smittsamt >>> varje dag smittar Miljömupparna nya människor !

 • Linda Petersson

  Hehehe de fått pillren som inte vi får… De nya makthavarna har glömt oss :-D och tur är väl det ;-)

  Linda

 • j_london

  ;-)

  //säger Jack

 • JD21

  Förkortad arbetstid hade kanske fungerat om sjuklövern inte överöst Sverige med bidragssugande parasiter.

 • boonkaan

  Dom gillar invandrare som håller sig borta.

 • Arneik

  Tydligt mentalt störda borde väl sitta på anstalt……

 • kalleman

  Miljötalibanerna är det farligaste partiet som sitter i riksdagen, de vill sänka vårt land till medeltiden, så alla Svenskar måste läsa på vad de egentligen vill och då handlar det inte bara om miljön!

 • surkart

  Har man inte lobbat för månggifte ? Det brukar va ett stående inslag på alla Mp kongresser !

 • j_london

  Helt rätt! MuslimPartiet (MP) härbärgerar i dag bara en massa marxister och kommunister – sådant pack som kontaminerar Sverige – och som har blivit ett perfekt gömställe och tillhåll för detta vänsteravskum.. i miljöns tecken.

  Det är en utomordentlig parallell till islam, som folk i allmänhet tror vara en religion, fast det är en utpräglad mördarideologi.

  För genom att svenskarna är så till den milda grad korkade, har muslimerna virat in sin mördarideologi/islam i prydligt, snyggt religiöst omslagspapper, eftersom vi har religionsfrihet i Sverige (snart… hade) – och därmed skapat en modern uppföljare till trojanska hästen.

  Därmed kan muslimerna på så vis vandra rakt in i det svenska samhället och problemfritt infiltrera alla strukturer.

  Detta utan att de dumma och bottenlöst korkade svenskarna fattar nada, nada, nada…

 • Skattebetalaren

  Det är ett knep för att få oss alla bidragsberoende, när vi är inne i fållan så har vi inte råd att rösta på någon annan. Detta är islamkommunistisk strategi.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Dom har säkert infiltrerat alla partier för dom vet att en dag kommer nog V under spärren. På det här viset kan dom fortsätta att styra ändå när dom har foten inne i nästan alla partier och organisationer.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Kokain och amfetamin är två droger som ligger varandra nära med samma substanser i princip. Även khat har amfetamin-liknande substanser. Eftersom khat är billigare och en växt, grön till och med, så är den ju perfekt för miljömupparna. Mer ekologisk åtminstone. Dom får väl skriva motioner om Krav-märkt khat helt enkelt och lobba för det. Perfekt för dem. Dom kan sitta och tugga medan dom drönar i sina riksdagssäten.

 • j_london

  :-)

 • BornFree_63

  Det är bara ett spel för gallerian för att samla billiga poäng. Han VET att det är ett förslag som aldrig går igenom. Men det låter bra…

 • aspire5741

  Ett mycket farligt extremistparti som fått alldeles för mycket att säga till om, usch.

 • Tomas O’Maely

  Miljöpartiet tror som vanligt att de kan betala sina naiva förslag med monopolpengar.

 • Anna

  Jag undrar varför MP vill ha fri invandring och hur många ,som i så fall skall söka och få PUT.Ingen gräns,alltså får vi tampas med kanske en miljon nyanlända,el.kanske rent av två miljoner per år.Det går rysningar efter hela kroppen.

 • nitohu

  En sänkning av arbetstiden hade säkert varit möjlig. Om nu inte några stollar till politiker hade inlett det här kostsama massinvandrings experimentet, som pågår för fullt just nu.

 • Anna

  Var får du siffran 125000 ifrån,fri invandring kan ju innebära 1 miljon per år t.ex

MediaCreeper Creeper