Nationella insatsstyrkan grep fyra för förberedelse till rån

Nationella insatsstyrkan grep fyra för förberedelse till rån

2012 12 15 07 48 07 Bjurvattnet Nationella insatsstyrkan grep fyra för förberedelse till rån

Nationella insatsstyrkan ihop med Västerbottenspolisen grep igår förmiddag fyra personer efter ett tillslag mot en fastighet i byn Bjurvattnet i Bjurholm. Bjurvattnet ligger cirka sex mil väster om Umeå. Enligt en väl insatt källa ska de gripna ha förberett ett rån.

De fyra skall tillhöra en välorganiserad liga från södra Sverige. På fredagskvällen transporterades de fyra till Kronobergshäktet i Stockholm.

– Med tanke på vilka som var involverade i själva gripandet så är det personer som tidigare gjort sig skyldig till grova brott med våldsinslag, säger källan till Västerbottensnytt.

En ambulans fanns även på plats när polisen slog till mot ett hus i byn, men ingen person skadades. Fastigheten spärrades av efteråt. Det aktuella huset uppges ha varit till försäljning en tid, och nyligen fått ny ägare. Sedan i början av september i år ägs fastigheten av 47-åriga Jan Conny Söderberg, hemmahörande på Palandergatan 49 i  Johanneshov. Denne ska ha sagt till byborna att bekanta till honom skulle komma och bo i huset vid olika tillfällen, men ingen har setts där förrän i tisdags.

- Köparen har tidigare berättat att han skulle komma dit med barnen och fira jul. I tisdags ringde han igen och sa att några av hans kompisar skulle komma dit i helgen. Han ville berätta det så vi inte skulle tro att det var inbrott eller något, säger en av säljarna.

En av de gripna ska enligt en uppgift vara en polack med namnet Pawel Nowak.

2012 12 15 07 32 11 pavel nowak Nationella insatsstyrkan grep fyra för förberedelse till rån

Relaterat
Nationella insatsstyrkan grep fyra personer i Bjurvattnet

AB

pf button both Nationella insatsstyrkan grep fyra för förberedelse till rån

Publicerad: 15 december, 2012 kl 8:00 under kategorin Kriminalitet.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
  • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

    Allt en ljusglimt i skiten tackar

  • gpsen

    Varför inte sätta in Nationella insatsstyrkan för att stävja bråken i mångmiljonprogrammet

  • Highlandercowboy

    Släpp genast loss Maud Olofssons entreprenör så han kan arbeta och betala skatt så det räcker till hennes pension,eller hur var det nu ????

MediaCreeper Creeper