Somalisk tjejliga misshandlade och rånade äldre för nöjes skull

Somalisk tjejliga misshandlade och rånade äldre för nöjes skull

Artikeln är från tidningen Metro år 2007. Skulle det vara tänkbart att Metro hade rapporterat på samma sätt anno 2013, alltså bara sex år senare? Vi tror näppeligen detta. Den somaliska tjejligan erkänner öppet att de slog och rånade åldringar, den äldsta 87 år, för nöjes skull.

Vad vi vill visa med denna artikeln, som även finns på Varjagers blogg, är hur rapporteringen av invandrarrelaterade brott, även grova sådana, minskar med övertydlighet. Fortsätter det dyka ytterligare så kan vi snart inte läsa om någon rapportering alls när det gäller kriminella invandrare.

Ur Metro:

”De tog på sig slöjorna och gick ut och rånade åldringar. Ibland misshandlade de sina offer för skojs skull. I rätten satt de och fnissade när åklagaren läste upp de 19 åtalspunkterna /…/ …mot den så kallade tjejligan från Rinkeby. Under fyra månader, mellan november i fjol och februari i år, rånade tjejligan 14 äldre kvinnor i Tensta, Rinkeby, Sundbyberg och Hässelby i Stockholm.

Flera av kvinnorna hade rullator. Det äldsta rånoffret var 87 år.

– Gärningar som sådana är fruktansvärda. Det är viktigt att tjejerna förstår hur allvarligt de har skadat kvinnorna, säger åklagaren Victor Carlberg.

Hur kunde det hända? Fem tonårstjejer, alla med bakgrund i det krigshärjade Somalia, förvandlas plötsligt till våldsbrottslingar.

Givetvis är detta Sveriges fel. I artikeln under Metros, skriver Metro att orsaken är en havererad integrationspolitik och att flyktingföräldrar inte är blinda för att deras tonårsbarn är kriminella men eftersom man saknar kunskap om det svenska samhället kan föräldrarna inte tillgodogöra sig de kanaler som finns för att få hjälp och stöd. Helt och hållet Sverige fel alltså.

”Fatima var bara 16 år när rånarligan satte skräck i de västra förorterna. I dag har hon fyllt 17 och sitter hemma hos sin mamma och väntar på domen. Hon hoppas på ett kortare straff inom den slutna ungdomsvården. Åklagaren har krävt minst två års sluten ungdomsvård.

– Men jag tar vilket straff som helst. Det känns ändå som om mitt liv är förstört.

På bara några månader förändrades hela hennes värld.

– Jag började umgås med äldre tjejer. Det blev kalabalik direkt.

En kväll läste de lokaltidningen.

– Vi läste om killar som rånade ensamma åldringar. En av de äldre tjejerna behövde pengar och ville att vi också skulle pröva. Först sa jag nej, men till sist hängde jag med.

När tjejerna greps i slutet av februari hade de hunnit med 14 åldringsrån, stölder och häleri. Oftast kom de inte över mer än några hundralappar. Fatima är åtalad för bland annat åtta grova rån, försök till grovt rån, stöld och häleri. Fatima satt isolerad i häktet i nästan tre veckor. Hon fick bara träffa sin advokat och en kvinna från socialtjänsten. Då var Fatima bara 16 år.

– Jag var helt knäckt och erkände allt. Jag undrar om man hade hållit en svensk 16-årig tjej isolerad så länge?

– Jag ångrar mig jättemycket och fattar inte att det här har hänt. Jag som alltid brukade hjälpa äldre människor.”

Aftonbladet skrev då – 2007 – inte hälften av Metros rapportering. Inga namn eller etnicitet, endast mycket små och och väldigt blurrade bilder.

 • En 71-årig kvinna blev attackerad av tre av tjejerna. Efter att de tagit hennes handväska knuffade de henne gemensamt nerför en trappa.
 • Två av tjejerna överföll en 78-årig kvinna. När hon inte ville släppa sin handväska sparkade de henne över kroppen. Även efter att kvinnan fallit till marken fortsatte misshandeln.
 • En annan kvinna med rullator fick sin handväska stulen. När hon försökte hålla kvar den ramlade hon över sin rullator.
 • Den 87-åriga kvinnan brottade tre av de somaliska flickor ner och stal hennes väska. 87-åringen fick men av detta och vågade inte längre gå till Tensta och handla.

Aftonbladets vanliga agenda att ljuga och på ett journalistiskt vidrigt sätt vinkla och ömma för kriminella invandrare lyser igenom även här då de skriver precis tvärtemot vad Metro rapporterar om: ”Tjejerna lyssnade spänt på med tårfyllda ögon när åklagaren läste upp de nitton åtalspunkterna…”

Av de 17 anmälda rånoffren var en av chilensk härkomst, en annan var finlands-svensk och resterande 15 var av svensk härkomst. 14 av dessa gick till åtal.

 • Hadsan dömdes till fängelse i två månader
 • Tre, varav två 17-åringar, dömdes till sluten ungdomsvård i mellan två år och två år och sex månader.
 • Sudi dömdes för häleri och missbruk av urkund till villkorlig dom.
 • Ayan dömdes till villkorligt för medhjälp till grov stöld och medhjälp till försök till rån.

Här är fem av sex muslimska somalierna, vi har skrivit in rätt namn då Metro hade satt svenska, (förutom ett), namn på dem:

2013 05 18 18 29 52 invandrartjejer ranare aldringsran Somalisk tjejliga misshandlade och rånade äldre för nöjes skull

pf button both Somalisk tjejliga misshandlade och rånade äldre för nöjes skull

Publicerad: 18 maj, 2013 kl 19:49 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Linda Petersson

  Ja, de hotar väl svenska tjejer / äldre än… Men jag hoppas ni ger på fel tjejer, då är det öga för öga som gäller…

 • DanneSwede

  Då var det dags ytterligare en gång att höra talas om somalier och vad de håller på med. Släng ut dem allihopa tillsammans med deras familjer, när de inte visar den minsta tacksam mot det land som tagit emot dem och de äldre människor som byggde Sverige. Fy sjutton vad lågt, att råna äldre människor som går omkring med rullator.

 • slundberg11

  Piska eller stening ?

 • slundberg11

  Korrigering ; Piskning OCH stening !

 • ElisabethElisabeth

  Säger detsamma….. jag vet något som de inte vet…..

 • slundberg11

  Vet la du att araber är jordens fegaste, minst 3-4 mot 1 ?

 • Blackstaff

  Gatlopp kanske?

 • slundberg11

  Vad som helst, bara dom fattar att dom ska tillbaka till hemlandet !

 • Sverigefritt

  Etniskt avfall. Ska inte vara här. Ut!

 • Linda Petersson

  Karma kan vara Ond.. :-D // Linda

 • Helmer_Bryd

  Bra exempel på hur media ständigt flyttar sina positioner till den idag nästan fullständiga mörkläggningen på detta område.
  Både Metro och på sin tid också TV4 började i stor stil när de var nya på marknaden och man trodde i sin törst efter saklig och sanningsenlig information att de skulle betyda ett alternativ till den vanliga propaganda- och mörkläggningsindustrin.
  Men det tog inte lång tid innan man rättat in sig i pk-leden och idag utgör dessa avarter värstingarna när det gäller vilseledning av folket.

 • Erik

  Vilket straff som helst? Fint, utvisning för alltid!

 • http://www.facebook.com/people/David-Ström/100000686312882 David Ström

  Märkligt att de flyr till ett land om de hatar dess medborgare. Men om det är tredje jihad som Lars Hedegaard menar så blir det ju enklare att förstå.
  Men att förstå våra politiker och deras invandringspolitik, det är svårare.

 • Anonym

  Våra styrande politiker tjänar agendan.

 • http://pulse.yahoo.com/_X3WEK443A5YDONRY772CI6NSX4 Anna Svensson

  Inte ens några straff har de fått för sitt vedervärdiga beteende

 • Johan Klutzi

  de jobbar förmodligen nu inom hemtjänsten eller dylika, där deras stölder fortsätter obehindrat. Varför pixlar ni deras ansikten, så man inte kan identifiera dem? Ge oss deras persondetaljer så man kan göra en sökning på dem?

 • Inge_Glid

  De hatar oss men älskar våra pengar.

 • sverigesverigesverige

  Om du klickar på metros länk så ser du att det är samma bilder där ;)

 • http://ami25.blogspot.com/ Ann-Marie

  Sveriges pensionsräddare. Gud hjälpe Sverige och svenskarna….

 • kokoo

  Varför dölja ansiktet på Reinfeldts underbara BERIKARE? Låt läsarna se hur dessa dårar ser ut.. Ps . dessa halv apor har ingen plats i ett demokratiskt land, sänd hem hela familjen till Somalia. Sverige har inget behov av sådana dårar.

 • RolandN

  Kommer att tänka på TV3:s ”Insider” från 1995, där ett av avsnitten handlade om invandrarligor som bara rånade svenskar. Vad är sannolikheten att Robert Aschberg hade gjort ett liknande program i dag? Tja, då får man nog räkna i promille …

  Jodå, programmet finns kvar på Youtube (två delar), men läs också texten under:

  http://www.youtube.com/watch?v=z8CK_JmBLJM

  http://www.youtube.com/watch?v=qan9Szkg77g

 • Nordanvind

  ”Hur kunde det hända? Fem tonårstjejer, alla med bakgrund i det krigshärjade Somalia, förvandlas plötsligt till våldsbrottslingar.”

  Låter som om de ger svaret själva. Det är orimligt att tro att man inte påverkas av att växa upp i ociviliserade och t o m krigsdrabbade samhällen, särskilt om man dessutom pådyvlas en ociviliserad krigarreligion. En del är starka och självständiga nog att hantera det men det kan vi knappast räkna med. Ska vi ha någon invandring alls så ska det vara från helt andra ställen och utifrån kriteriet om det berikar Sverige — faktisk berikning, inte den floskel man klistar på den uppenbart destruktiva invandring vi har idag.

 • elvert

  Enligt Reinfeldt är det invandrare typ Somaliska kvinnor som skall ”ta hand” om oss Svenskar på ålderns höst. De har tydligen redan påbörjat sitt smutsiga värv.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Sverige har ingen gud numera. Bara allah och hans profet.

 • http://www.facebook.com/anders.sony.9 Anders Sony

  Sandblästring och sen pissar man på dom. :)

 • Brutal_Justice

  Varför inte presentera nackskott som lag, på invandrare som inte sköter sig. Det hade blivit ordning och reda minsann.

 • Theobservermum

  Stupstock?

 • kattan57

  Vad fan gnäller du för ut ur landet ska ni allihop,hoppas ni får rejält med stryk på den slutna anstalten.

 • Storm64

  Ut!!! Klistra frimärken på ryggen och skicka till Afrika, fort ska det gå!

 • Arge Algot

  Ut! Skicka dessa tillsammans med hela familjerna dit de kom ifrån. Kan man inte uppföra sig så har man inte här att göra..

 • tokless

  Ja, vad säger islam om hur icke muslimer ska behandlas. Det händer nya saker hela tiden, och islam är en orsak, troligtvis i mer händelser än vi tror. Vore intressant och se statistiken på hur det hade sett ut om de som tillhör islam inte fanns i Sverige och hur Sverige då hade sett ut med brott, ekonomiskt etc, jämfört med idag.
  ”Mohammed is God’s apostle. Those who follow him are harsh to the unbelievers but merciful to one another” Quran 48:29

MediaCreeper Creeper