Statsministern är för halalslakt

Statsministern är för halalslakt

2012 10 30 20 27 08 halalslakt Statsministern är för halalslakt
Djurplågeri är ett brott i Sverige, och att slakta djur utan bedövning är förbjudet. Men bedövas djuren så skyddas de från onödigt lidande, och det gäller också vid halalslakt, svarar statsministern Fredrik Reinfeldts kansli på en fråga om halalslakt från en nioårig flicka.

- Hur kan halalslakt vara tillåtet i Sverige? Det är helt brutalt och får väl räknas som djurplågeri. Djurplågeri är ju förbjudet varför är halalslakt tillåtet? frågade flickan i ett brev till statsministern.

Vid halal- och koscherslakt avlivas djur genom skäktning. Det innebär att halspulsådrorna skärs av med kniv så att djuret förblöder. Vid vanlig slakt skjuts djuren med en kula eller bult i huvudet, efter de har bedövats med gas eller elektricitet. Höns hängs upp i fötterna, bedövas av elektricitet och sticks sedan så de förblöder. Men i Sverige måste alla djur bedövas innan slakt, och det gäller även djur som halalslaktas.

- Djur ska behandlas med respekt, värdighet och skyddas mot onödigt lidande. Sverige ska samtidigt vara ett land där människor med olika religioner, samt personer som inte tillhör någon religion, kan leva sida vid sida, skriver statsministerns kansli i svaret.

Från den 1 januari 2013 gäller nya regler för djurskydd inom EU. Det innebär att alla djur ska bedövas innan slakt, med undantag för halal- eller kosherslakt, slakterier ska ha en djurskyddsansvarig och att personalen ska utbildas om bedövning av djur, och certifieras. Och reglerna tillåter att Sverige fortsätter att kräva att alla djur ska bedövas innan slakt.

Men regeringen menar att eftersom det är billigare att slakta djur utan bedövning så skäktas många fler djur, än vad som behövs för att möta efterfrågan på kosher- och halalkött, inom EU. EU-kommissionen har startat en utredning om märkning av kött från djur som har slaktats utan bedövning. Resultatet ska presenteras 2013.

kyrkanstidning

pf button both Statsministern är för halalslakt

Publicerad: 22 december, 2012 kl 9:15 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  ”…med undantag för halal- eller kosherslakt…” Vilket betyder ren djurplågerislakt. EU visar sin vilja att islamisera. Vidrigt. Varning 18-årsgräns. http://www.liveleak.com/view?i=56b_1306913252

 • Mickemurre

  Det är just därför vår regering har ett undantag från EUs lag. I Sverige krävs bedövning.

 • Solsken

  Skär halsen av EU.

 • janrickolina

  Denna piss regering har vi nog fått för våra synders skull.

 • KarlssonMikael

  Fettot Reinfeldt är helt klart för en islamisering. Många tecken finns.

 • Fryke

  Men vad hände med förbudet inom EU för just denna typ av slakt, läs djurplågeri?
  Rövslickar EU och Reinfeldt muslimerna igen?
  Fan dom måste bli fulla av rövhår i käften dessa äckel som inte vågar ta ett beslut UTAN att riskera att stöta sig med muslimpacket…
  Halalslakta EU så blir många länder helt klart bättre och varje land kan ta ett EGET beslut UTAN att riskera en massa jävla skit och böter från EU..
  Hatar EU och Reinfeldt som inte FAN kan ta ett beslut om att förbjuda halalslakt. Oavsett bedövning eller inte så är det fan djurplågeri och i mina ögon är EU djurplågare, liksom Reinfeldt och hans 7-klöver…
  INGET normalt civiliserat land ska ha och BÖR ha halalslakt i sitt land.
  Fan detta är inte stenåldern som muslimerna (och Reinfeldt, 7-klövern samt EU) tycks tro.
  Vad är nästa steg? Slakt UTAN bedövning??
  FAN FAN FAN FAN….

 • bamberg

  Alla människor skulle tvingas att se filmerna från de franska halal-slakteriernma. Här ser man med egna ögon mänskligheten i sin vidrigaste form. Den grymma, sadistiska ondskan är helt sinnessjuk, vad tusan är det för ”rituellt” med detta löpande band? Ett sånt obeskrivligt plågeri, totalt i onödan, man blir chockad, -försvarslösa djur för h-e! Stoppa skiten, det är den värsta grymhet som uppnåtts i mänsklighetens historia, och ministern han bara svamlar och anser allt vara i sin ordning. Pass upp ni som jobbar med ”halal”, det finns folk som kommer att hämnas alla dessa olyckliga djur. Jag brinner själv av längtan att ge igen…

 • Fryke

  Han tror han är en imam. Anar att han ligger på knä och ber 5 gånger per dag som den landsförrädaren han är..

 • Guest

  Fruktansvärt – och det är bara förnamnet.

 • Fryke

  Han tror han är en imam eller så vill han bli en…
  Känns som han ligger på knä och ber 5 gånger per dag som den landsförrädare han är

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002930141787 Elie Nordfeldt

  All djuruppfödning och slakt är vidrig. Vad som är vidrigare än själva dödandet är väl just att föda upp djur i fångenskap. Oavsett vem som gör det eller enligt vilken sed. Att med kniv (pig sticker) snitta halsen när grisen hänger uppochned för att låta den förblöda är vanligt, inte specifikt religiöst, utan på många slakterier över hela världen.
  Om du vill se något vidrigt kan du trava in på pursvenska Swedish Meats och ta en titt.
  Om du vill göra något åt det, organisera dig, bli vegan. Gör något vettigt.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Föga oväntat svar. Att ”statsministern” är garderobmusse är ju ett välkänt faktum.

 • elefantter

  Det är ”intressant” hur det djurplågeri som kallas djurindustri pågår som en ”öppen hemlighet”,
  samtidigt som vi berättar för varandra om hur svårt djuren hade det förr i tiden, innan vi fick lagar som skyddade dom mot människors vanskötsel osv.
  Hur vi berättar för varandra om hur högt utvecklad vår civilisation är.

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Fortsatt ökning för Sverigedemokraterna. Stackars TV4 som hatar SD.
  http://www.novus.se/media/11216/novus_v_ljarbarometer_22_december_2012.pdf 

 • tantmadam

  Han borde kastreras utan bedövning…

 • Janne_Banan

  Vad det handlar om är röstfiske hos kamelryttarna. Han känner väl att det bränns under tofflorna

 • http://www.facebook.com/alf.agdler Alf Agdler

  Det handlar inte om grisar när vi talar ritualslakt. Det handlar om att en präst eller motsvarande står och ”välsignar” ett döende djur. Därför ska vi inte diskutera vanliga slaktmetoder och rituell slakt som om det vore samma sak.  

 • http://www.facebook.com/alf.agdler Alf Agdler

  Titta också på den film från ett indonesiskt halalslakteri som jag lagt upp på FB. Vidrigt är bara förnamnet!

 • nitohu

  Reinfeldt har ingen koll. Tidigare i år delade  landsbygdsminister Eskil Erlandsson ut pris för Årets Uppstickare 2012 till Qibbla Halal på Matlandetkonferensen i Borgholm. 

  Företaget har enligt juryns motivering god tillväxt och de tar ett stort djurskyddsansvar. Qibbla Halal förenar också stad och land på ett bra sätt genom att ha anläggningar i både Stockaryd och i Stockholm.. Qibbla Halal är ett väldigt engagerat, kreativt och professionellt företag som utvecklat högkvalitativa produkter efterfrågade av allt fler konsumenter i Sverige, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist.
  Quibbla Halal är ett företag med stark tillväxt som verkar på en stadigt växande marknad och potentialen för fortsatt expansion beräknas som mycket god. Företaget har mött ett behov som inte tidigare varit tillfredsställt och på ett framgångsrikt sätt utvecklat denna nisch, säger LRFs VD och koncernchef Anders Källström.

  Vad man dock inte bryr sig om. Är att Qibbla Halal importerar från slakterier över hela Europa och Australien. Det finns således ingen garanti för att alla deras produkter följer svensk djurskyddslagstiftning. Risken för att det återfinns extra djurplågat kött i svenska livsmedelbutiker ( Bl.a COOP ) är därför maximal. Att regeringen legitimerar ett obskyrt företag på detta sätt är ingenting annat än en ren skandal.

 • http://www.facebook.com/alf.agdler Alf Agdler

  Snacket om bedövning före halsens avskärande ska vi nog ta med mycket salt. Det gör man när myndigheter och politiker är på besök, sen stängs portarna och barbariet får fortsätta!

 • Solsken

  Djur borde även de vara fria från religion. Den synen regeringar har på djur hade vissa människor på 30-40talet.

 • kokoo

   Inavelfolket förstår inte att djur plågas. I muslimers hjärna finns endast VÅLD. Det har ingen betydelse om det är djur eller människor det är VÅLD som gäller.

 • kirre

  Jag tycker att man borde halalslakta circusnegern.

 • Solsken

  Hämtat denna från tidigare artikel ”Flyktingar ska känna sig välkomna”

  Hittade damernas facebook-sida. Det gör ont i själen med det lättvindiga pratet om halal. 
  Vi hade kommit en bit på väg i Sverige med djurskyddet och så händer sånt här. Dessa kvinnor skulle tvingas att hålla i Rosa medan strupen är avskuren och hon förtvivlat försöker råma ut sin dödsångest. De minuterna kunde få bli de längsta i deras liv.De har även i ett annat inlägg skrutit med att de skulle bjuda på traditionell svensk mat!

  Read more: http://www.exponerat.net/flyktingar-ska-kanna-sig-valkomna/#ixzz2FmR6cSUy

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Inget mig emot. Ska vi stämma tid utanför Sagerska efter jul?

 • tokito51

  Flumregeringen Svinfeldt är på väg att tillåta allt som Mullorna kräver.
  Man mår riktigt illa när man tänker på vårat djurskydd som vi arbetat upp i vårat land under
  århundrande ,det är inte värt ett piss idag när dom fjäskar för våra pensionsräddare.
  Nä fy f-n rent ut sagt man mår illa av skiten som kommer hit
  Det ända som kan rädda Sverige (om det nu inte reda är försent) är ett bra resultat i valet 2014
  Vakna nu Sveriges folk och säg ifrån
  SD förstår vad som är på väg att hända och dom har en handlingsplan Tack för ordet

 • PETER NYMAN

  Här ljugs det friskt,alla upphandling av mat i skolorna måste ske öppet,så nästan all halal mat importeras från länder som inte har så fin djurskyddslagstiftning eller så framträdande djurskydds organisationer som SVERIGE.Alltså den mat våra barn äter i skolan kommer från äkta halal slakt utan bedövning.

 • Antimateria

  Den sk statsministern kan dra åt helvete. Förbannade landsförrädare!

 • RobertSt2

  Men nu maler EUs kvarnar: kanske har vi ett förbud i hela EU mot all slakt utan bedövning först. Ja tom för grisar!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100004469253628 Guy Fredlund

  ”Men ät nå’t annat då”, är en Reinfeltklassiker på youtube från hans besök i ett vidrigt halalslakteri. 

 • kattan57

  Håller med dig fullständigt fy fan vad äcklig han e…Skulle inte förvåna mig om han har konverterat till islam

 • Oberst

  Jag är också för halalslakt…. av Fredrik Reinfeldt.

 • niblic

  Det var väl det som Säpo-vakten fick syn på.

 • 90wakeup90

  Och vem fan ska kontrollera dessa slakterier?

 • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

  ”EU-kommissionen har startat en utredning om märkning av kött från djur som har slaktats utan bedövning. Resultatet ska presenteras 2013.”

  Yippieee! Ännu mer byråkrater att avlöna via skattsedeln som adminstrera nåt jävla religiöst påfund…förbjud skiten och förbjud folk att utöva religion på allmän plats…på samma sätt som det är förbjudet att vara full på allmän plats. Kan man inte tillbed´ja sin gud utan att plåga ihjäl djur så ska man fan inte få utöva den religionen heller…

 • http://www.exponerat.net/ AnnaKonda

  Alla svin, inkl. Sveinfeldt, är värda en human slakt!

 • Universal_mee

  Jag har mer respekt för våra djur till grisar än reinfeldt med litet r.

 • http://friatider.se/ Allan Sethsson

  Man skulle gärna vilja veta om Reinfeldt junior halalslaktade den svenske skyddsvakten.
  Muslimer har ju väldigt svårt med känslokontroll.

 • tantmadam

  En sådan bild borde pryda varenda halalköttbit som säljs i affärerna…precis som varningstexterna på cigpaketen! Borde även ingå i Mc Donalds logga!

 • emothalal

  Absolut! Och se upp med kycklingen!!! Det står på paketet om de stackars hönsen är halal-slaktade eller inte

MediaCreeper Creeper