Sverige – det daltande landet utan pondus

Sverige – det daltande landet utan pondus

2013 09 26 00 42 09 moder svea invandringen brostamma Sverige  det daltande landet utan pondusBidragskarusellen som finns i Sverige för invandrare existerar inte i USA. Motivationen att invandra till USA är därmed inte för att leva på bidrag som i Sverige. Lyckas man invandra till USA får man skaffa sig ett jobb eller svälta. Att leva på skattebetalarnas bekostnad år efter år är inte ett alternativ i USA helt enkelt.

En kompis till mig från Syrien berättade redan 1999 att det är allmänt känt i Mellanöstern att till USA sticker man för att arbeta medan till Europa invandrar man till för att leva på bidrag. Det är nog ännu mer sant idag eftersom Sverige ger PUT till alla syrier som lyckas bli smugglade till Sverige medan USA i princip stänger sina gränser för syrier och istället väljer att hjälpa människor i närområdet.

Med andra ord, grundinställningen hos invandrare skiljer sig dramatiskt beroende på om de söker lyckan i USA eller Sverige, berika eller belasta.

I Sverige daltas det med invandrare på ett sätt som inte sker i USA. Sverige särbehandlar invandrare på otaliga sätt samtidigt som inga krav eller förväntningar ställs på dem. I praktiken anser Sverige att invandrare är helt inkapabla och måste behandlas som små barn. Brott bortförklaras, surfplattor delas ut i desperation för att försöka höja skolresultaten, bidragen höjs, bonusar delas ut om invandrare lär sig några ord på svenska genom SFI, listan är oändlig.

I USA behandlas invandrare likadant som den inhemska befolkningen. Man ger de resurser som krävs för att de ska klara sig direkt vid ankomst men sedan försvinner resurserna allt eftersom invandrarna etablerar sig i samhället med målet att de så snabbt som möjligt ska klara sig helt själva, vilket i slutändan händer för de allra flesta invandrare till USA, ofta förr än senare. Brott som begås av invandrare i USA bortförklaras inte som kulturkrockar utan invandrarna bestraffas likadant som om de vore inhemska. Lagen är lika för alla. Invandrare integreras därmed i amerikanska lagar och regler medan de i Sverige får fripass.

Hyckleriet som råder i Sverige kring invandring existerar inte i USA. I Sverige är det en nationalsport att hålla på med tomt prat om godhet. I USA snackar inte människor om godhet utan gör istället goda gärningar i praktiken. Amerikaner öppnar upp sina hem för att hjälpa invandrare som anländer. Amerikaner ställer upp. Amerikaner förlitar sig inte på att politiker ska lösa problemen utan amerikaner inser att lösningen ligger hos personen de ser i spegeln. Amerikaner förstår att om man vill hjälpa invandrare hjälper det inte att sitta hemma och näthata mot sina meningsmotståndare.

Skillnaden i attityd och inställning mellan svenskar och amerikaner är enorm. Svenskar markerar. Amerikaner gör. Svenskar anordnar fackeltåg, gör upprop och twittrar när det ligger ett träd mitt på vägen i hopp om att trädet magiskt ska försvinna. Amerikaner tar fram motorsågen och röjer bort trädet själva. Samma gäller integrationen. Amerikaner kavlar upp ärmarna och så blir integrationsjobbet gjort. Svenskar förväntar sig att någon annan ska göra integrationsjobbet, naturligtvis bekostat av skattebetalarna, vilket slutar med att ingen gör jobbet men trots allt kostar skjortan och mer därtill.

I USA behövs inget upprop för att alla ska med. I USA vill invandrare med ändå, helt frivilligt.

/En ”over-there”

pf button both Sverige  det daltande landet utan pondus

Publicerad: 26 september, 2013 kl 0:56 under kategorin Krönikor/Insändare/Debatt.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • pungrat

  Hej Björn!

 • http://ami25.blogspot.com/ Ann-Marie

  Så rätt så! Fast även i USA finns det hjälplösa kreatur som väntar på att pappa staten ska ta hand om dem.

 • Bigamisten

  Har bott 8 år i USA och allt är inte perfekt men…grönt kort och du får
  klara dig själv.Du betalar dina egna kvällstudier i engelska t ex och det
  kan aldrig bli en extrainkomst som i Sverige.Man har en riktig polis som
  kan röstas bort om den som i Sverige är världens mest inkompetena
  och det blir inget mys med Batikhäxor om Du begår brott utan Du blir
  straffad.Livstid för en grov våldtäkt är vanligt även om Du är 14 år el t o m
  yngre.Nu är ju USA en 35X större demokrati som faktiskt fungerar.

 • Skattebetalaren

  Att Svedala är som det är kan vi tacka Sossarna för, dom har köpt röster genom bidrag och byggt upp denna kultur. Nu håller detta system på att kollapsa när samvetslösa parasiter utnyttjar det till bristningsgränsen. Så ta och stoppa invandringen nu och lägg ner detta bidragsberoende.

 • cusvel

  Förbaskat bra inlägg, tack för det.
  Vi svenskar tittar gärna på eländet väl skyddade bakom våra gardiner, gnäller lite och förväntar oss att någon annan fixar problemen. Våra politiker har grava attitydproblem som inte klarar av att leda landet mot framgång. Dom ska ju för i h-e gå i bräschen och visa oss den rätta vägen istf att som nu leda oss i rekordfart mot ättestupan.

 • j_london

  Detta var en oerhört bra beskrivning på USA, kontra fjantlandet och muslimträsket Sverige. Mycket bra.

 • $22214569

 • disqus_HVm6HqR1xm

  Jag är amerikansk och har varit i Sverige i åtta månader nu. Jag har också märkt en stor skillnad mellan liven av invandrare i både länder. USA bildades på invandringen från början och vi amerikaner är alla invandrare. Men Sveriges historia är mycket annorlunda och därför har ni mer svårigheter. Det finns naturligtvis ett problem med några invandrare som inte vill assimilera sig, men samtidigt har jag observerat att det svenska samhället inte är så mottagligt för dessa invandrare som vill bidra till deras nya land. Till exempel, jag jobbade och läste på universitet i USA men jag kan inte även hitta jobb på café eller affär. Jag har redan läst både SFI och SAS men det verkar fortfarande omöjligt. Den svenska arbetsmarknaden är ganska avspärrad, särskilt om man inte känner någon som kan erbjuda jobb. Jag vet att det tar tid här så jag ska fortsätta att försöka. Men jag tycker att det är lite konstigt att man kan flytta till Sverige med lätthet då jämförelsevis finns det inga jobb.

 • a128

  Jag har under det senaste halvåret fått lära mig lite Tysk historia, Bismarck införde under slutet av 1800 talet, A-kassa samt sjukförsäkring i Tyskland, men för att kunna ta del av detta var man tvungen att bli Tysk medborgare, det fanns en del invandrare från Sverige på den tiden och man var gäst i landet, det gälde att kunna stå för sitt uppehälle tex. genom arbete, blev man sjuk var det bara att åka hem (eller egen teknad privat sjukförsäkring)

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck

 • a128

  I sverige har vi Las, en sysselsättningshämmande reform som kom på 70-talet
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lagen_om_anst%C3%A4llningsskydd
  vem vågar anställa om man måste punga ut med massa pengar för att kunna säga upp personal ?

  Danmar skrotade sin mostvarande lag för ca 5 år sedan

 • Natalia Melroy

  Nej,kära du, mrsmarlowe, ryssarna kommer inte att rädda svenskarna, tyvärr.
  Detta kan jag nog försäkra dig (som ryska).
  För Ryssarna har massa egna problem att ta hand om. Efter Sovjetens kollaps då landet invaderas av det internationella giriga gänget och privatiserades. Alla statens förmogenheter, naturresurser blev PRIVATA helt plötsligt.1 -2 % äger av 90 % Ryssland rikedom.
  Dagens Ryssland är inte samma som den forna USSR där man kände sig trygg och alla var jämlika mer eller mindre. Där vi hade helt gratis vård, utbildning, nästan kostnadsfria bostäder, transport, ingen arbetslöshet. Allt var sååå blllig. Och livet var så enkel, så lätt på den tiden…så jag gråter när jag tänker på det.. Vi ryssarna var naiva, dumma vi uppskattade inte hur bra vi hade då…Om vi bara visste vilket underbart land vi höll på att förlora…Idioter. Många blev lurade,förbryllade av politikernas babblande och tomma löften. ”Perestrojka” och dess ”sångare” tog livet av det stora landet med 300 miljoner invånare (fast personligen jag röstade aldrig på upphävande av Sovjet Union).Alla 15 nationella respubliker blev helt självständiga men deras folk blev inte lyckligare för det. Inte rikare heller som de hoppades(förutom de som var vid makten, så kallad ”elit”).De flesta miljontals människor blev fattigare istället.Man får väl betala för sin naivitet.
  Nu är det alltså helt andra tider i Ryssland, mycket tuffare,grymmare kan jag säga.
  Dessutom är det många svenskar fortfarande ganska skeptiska, ja, t o m hatiska mot oss ryssar. Det kanske ligger något i generna, inte vet jag. Kanske svensken har blivit ordentligt hjärntvättat av Carl Bildt and Co under senaste 30 år.
  Så nej, nuförtiden ingen kan hoppas på att bli ”frälst”, räddad..
  Man får rädda sig själv.
  Eller som svenskarna brukar säga:” sköt dig själv och skit i andra”.
  Nu lever vi i djungeln världen.
  Överlever bara de som är starkaste, fräckaste, vassaste, rikaste..

 • $22214569

 • disqus_HVm6HqR1xm

  Tack för informationen. Jag vet att förbunden är ett problem också eftersom det har blivit relativt omöjligt att avskeda någon även om personen bör avskedas. Därför finns det faktiskt ingen omsättning (”turnover”) i arbetskraften.

 • Tintin

  Det börjar ju bli lite försent redan var det inte 4 miljoner syrier vi skulle ta in?

 • kung_och_fosterland

  Tyvärr, situationen i öst är inte heller bra.
  THOUSANDS OF MUSLIMS BLOCKING STREETS FOR EID PRAYERS MOSCOW
  http://www.youtube.com/watch?v=TOSFT3FxqgM

  Tyvärr berör islamiseringen inte bara västländer. Ryska försvarsmakten snart muslimsk.

  Predicting a Majority-Muslim Russia
  by Daniel Pipes
  Sat, 6 Aug 2005
  updated Tue, 23 Dec 2008

  ”Russia’s Turning Muslim, Says Mufti” is the startling headline in the Times of London today. Ravil Gaynutdin, head of the Council of
  Muftis of Russia, announced that Russia’s population of 144 million contains 23 million ethnic Muslims – and not, as the census indicates, 14.5 million, or, as the Orthodox Church estimates, nearer to 20 million. An estimated 3-4 million Muslims are migrants from former Soviet regions, including 2 million Azeris, 1 million Kazakhs, and several hundred thousand Uzbeks, Tajiks and
  Kyrgyz.”

  Source: http://www.defence.pk/forums/world-affairs/18530-russian-army-become-muslim-majority-army-2015-2020-a.html

 • $22214569

 • $22214569

 • $22214569

 • Axel Eriksson

  —————-

 • Tintin

  :(

 • 585961

  Som inte vill eller bryr sig om att kunna försörja sig själv eller sina inavlade avkommor , sitter bara i sina tält och väntar på bidragspengar från svenskar som arbetar i sin anletes svett och att de svenska pensionärerna ska svälta ihjäl se dom kan ta över deras boende och pensioner, fy fan för odugliga muslimer, knulla mindre och ta om er egen försörjning eller ÅK HEM era sluskar

 • 585961

  Och dessutom verkar polisen få sköta sitt jobb utan en massa dravel från PK häxor, slaskmedia och odugliga politiker som vi drabbats av i dum landet Sverige

 • Sven Svensson

  Svenskarnas skepsis mot Ryssar ligger i att det USSR du talar varmt om invaderade Finland, körde in med atomvapen i Karlskrona och informerade oss inte när radioaktivt utsläpp var på väg. Vi i Sverige kände oss inte speciellt trygga med USSR som granne. De Ryssar som invandrar till Sverige är dessutom de som vurmar för USSR.

 • $22214569

 • Guest

  nu råkade du visst ta bort hela ditt inlägg rasistinlägg. vilken tur att jag har kopian som jag la upp facebook!
  ====================================

  mrsmarlowe
  • för 3 timmar sedan

  Måste berätta ännu en liten OT-grej. Mitt lågstadiebarn frågade mig hur
  muslimerna skulle kunna ta över Sverige. Då förklarade jag förenklat om
  vi tar in 100 000 muslimer varje år och
  dessa får 10 barn var. Det blir 1 miljon muslimer! (Som sagt väldigt
  förenklade siffror, naturligtvis är inte alla dessa barnfödande
  kvinnor.) Samtidigt som svenskor knappt föder några barn.

  – Mamma, när det blir så många kommer ju alla svenskar äntligen att fatta. Fast då kommer det ju vara för sent!

  Den där slutsatsen drog alltså en sjuåring! Jag blev tårögd. En
  självklarhet som inte ens de flesta vuxna svenskar kan räkna ut. Inte
  ens politiker, akademiker och professorer.

  Inte vill jag att
  liten ska behöva gå och lägga sig med en oro över framtiden. Så jag sa
  att ryssarna är det modigaste och starkaste folket. Dom kan rädda oss
  hur lätt som helst. Precis som de dödas armé i Sagan om ringen kommer
  ryssarna svepa in som en våg och bara rensa vårt land på orcher/araber.

 • Axel Eriksson

  —————–

 • Sighsten

  Har du verkligen kompisar Aksäl?

 • Tintin

  Precis vi skulle väl jobba tills vi var 70`?

 • $22214569

  Ja, jag insåg att det var ett knäppt inlägg. Ibland är det bättre att tänka lite längre och vara lite mer ödmjuk och ändå ha åsikter. Jag ska försöka bättra mig. Detta helt seriöst menat från min sida.
  Så fick ett litet wake up call att uttrycka mig lite trevligare om andra människor. Att vara snäll.

 • cointosser

  Hade du som invandrare i USA sagt att du blir kränkt av den amerikanska flaggan i skolan eller inte velat fira avslutning i kyrkan, så hade du legat på akuten inom 5 min..

 • Rahaal

  Nu är det mycket som är snett även i USA, USA är på intet sätt ett perfekt land. Även det landet är drabbat av s.k. antirasism och politisk korrekthet. Den vita mannen är otvivelaktigt den mest ofördelaktiga individen även där. Det hetsas mot vita i USA, kolla bara på filmen ”Django Unchained” eller det massmediala uppståndelse som uppstod när en latinamerikansk vakt (som i media beskrevs som en vit man) sköt ihjäl en neger. Dessa exempel är bara en droppe i havet jämfört med vad som pågår i övrigt.

  Sedan håller den amerikanska konstitutionen att monteras ner, det lobbas så det står härliga till för att förbjuda vapen. Man kan tycka vad man vill om vapen, men när man gräver i vad det är för personer som går i bräschen för detta förbud så får man kalla kårar. Det är absolut inte någon välvilja som ligger bakom dessa striktare lagar, även om MSM visar söta små barn med valpögon tillsammans med slagkraftiga budskap mot vapen. Rätten att bära vapen tillkom i den amerikanska konstitutionen som en grundpelare för att bevara demokratin och folks rättigheter. När den amerikanska konstitutionen formades så befarade man att regeringen skulle kunna bri korrupt, varvid man ville bevara möjligheten för att det amerikanska folket skall kunna göra organiserat uppror mot regeringen ifall något sådant skulle uppstå. Så denna rättighet håller man på att göra allt för att montera ner. Det skall också nämnas att de stater som har hårdast vapenlagar i USA är de stater som har störst problem med vapenrelaterade våldsbrott. Självklart är det de svarta som är överrepresenterade i denna brottsstatistik. I andra delstater (bl a Kennesaw) har man infört på experiment krav på vapeninnehav bland hushåll (familjer med psykiska problem blev undantagna från detta obligatorium tror jag). Resultatet blev att kriminaliteten sjönk till nivåer som är lägre än i Sverige.

  Vidare håller yttrandefriheten att monteras ner även där, men man har inte kommit lika långt där som man har gjort här. Det upprättas så kallade ”hate speech laws” på olika håll även där (googla på ”hate speech laws in the us”). Även så kallat näthat har varit på ropet på en del håll. Det var en senator med en i synnerhet intressant etnisk bakrgrund som försökte sig på en proposition, eller motion kanske man skall säga. Jag hittade en artikel om detta här: http://bit.ly/190P0cm

  En annan ”amendment” (vete fasen vad det heter på svenska) i den amerikanska konstitutionen som har börjat hamna på fallrepet är den femte, som i korthet innebär bland annat att ”ingen åtalad skall behöva tvingas att vittna emot sig själv”. Om du är åtalad säg för upphovsrättsbrott så skall exempelvis ingen kunna tvinga dig uppge lösenord till din krypterade disk. Men nu börjar det bli ändring på det: http://bit.ly/16HZrxs

  Sedan har vi det här med terrorattentatet i WTC, som av en del anses vara en operation av Mossad: http://bit.ly/1h69uQ1 Säga vad man vill om saken med det är många som frågar sig vad syftet egentligen är med NSA och deras Homeland Security som uppkom som en resultat av detta ”terrorantentat”. Mycket tyder på att deras syfte snarare är att försöka kontrollera den amerikanska befolkningen än att skydda mot terrorism.

  I skolorna hjärntvättas och indoktrineras ungar så det står härliga till. Det vurmas för antirasism och ungar förnedras på olika sätt i antirasismens namn:

  http://www.activistpost.com/2013/09/public-school-made-my-kid-imagine.html

  Och så har jag inte nämnt skandalen med CIA/Prism, och deras systematiska avlyssning av folket (även folk i Europa) som Edward Snowden avslöjade.

  Kriminaliteten har ökat markant i USA över de senaste två till tre decennierna. Man har tydligen öppnat gränserna för latinamerikaner och det finns massvis med illegala flyktingar från syd som Obama vill legalisera. Jag rekommenderar en genomläsning av boken Freakonomics för mer information… Det är uppenbart att man försöker byta ut den vita befolkningen precis som man gör här. Regeringen arbetar i högtryck med detta.

  Så det är många saker som inte står rätt till även i det landet.

 • coolisman

  En 87 årig kvinna kastar sig ut från en balkong för att hon inte får det boendet och den vård hon önskar ?
  Hon verkar ha lärt sig av vår fantastiska kultur att om du inte får som du vill hungerstrejka eller skjut någon, då vaknar regeringen eller kommunen och dina efterlevande blir förlåtna av staten.
  Om du är rom skriker hela regeringen och kräver att du skall ha rätt till allt och Bea Ask ber hela romska folket om ursäkt !
  När kommer ursäkten till våra gamla ?
  Denna djävla pajas regering gräver en djup grav till alla oss etniska svenskar tillsammans med sossar, kommunister och miljönissar.
  Att detta skapar klyftor som skapas om dom som folk har valt är inte konstigt.
  Europa har fattat ! Nu är det Sverige och SD som skall stoppa detta hyckleri.
  Skäms inte över att vara etnisk svensk.
  Lycka till i valet SD 2014

 • Rahaal

  Men varför går det inte att läsa dina inlägg? Jag misstänker att jag bara kommer få ”…” som svar.

 • Bigamisten

  Du verkar mycket kunnig om vad som händer i USA…Håller med Dig i det mesta.
  Skickat från min iPad

  Sep 26, 2013 kl. 4:07 PM skrev ”Disqus” :

MediaCreeper Creeper