”Sverigedemokrat länkade till rasistiska Exponerat”

”Sverigedemokrat länkade till rasistiska Exponerat”

exponerat gillar olika Sverigedemokrat länkade till rasistiska ExponeratEnsamkommande flyktingbarn som kallas ”skäggbarn” och uttryck som ”När blir vi hundmat, vi som är kristna här i Sverige!!”. Det är budskap som Kjell Dahlin, ledamot för Sverigedemokraterna i Helsingborgs kommunfullmäktige, har spridit vidare på sin Facebook-sida. Där länkar han till artiklar på olika rasistiska och nazistiska sajter.

Enligt en artikel i nättidningen Nyheter24 är han en av flera folkvalda Sverigedemokrater som tvärs emot partiledaren Jimmie Åkessons uttalanden om nolltolerans vad gäller rasistiska uttalanden sprider hot, hat och propaganda på nätet. De tar upp tre exempel som gäller Kjell Dahlin. Bland annat en länk på Facebook till en artikel i de svenska nynazisternas tidning på nätet, Realisten, och en annan länk till en artikel på den främlingsfientliga sajten Exponerat.

Båda dessa länkar från den 1 januari i år fanns på Kjell Dahlins Facebook-sida fram tills i går eftermiddag. Då togs de bort. När HD försöker få tag i Kjell Dahlin går han inte att nå. Den person som svarar i mobiltelefonen uppger att han kommer att vara upptagen i möten hela onsdagskvällen.

Men hans agerande väcker starka känslor hos partiets ledning i Helsingborg.

– Jag har inte sett det själv. Men att han länkar till realisten är olämpligt, den tidningen ska man överhuvudtaget inte länka till om man är sverigedemokrat, säger kommunalrådet Michael Rosenberg.

Än mer kritisk är ordförande Dick Johansson, som för bara några dagar sedan konkurrerade om ordförandeposten med Kjell Dahlin, en omröstning som slutade med 38 röster mot 12.

– Vi har pratat mycket om nolltolerans och gör man så här har man passerat gränsen för länge sedan. Jag blir mycket upprörd och förbannad när jag hör det och kommer att agera kraftfullt, säger han.

Att han ännu inte sett inläggen och att de nu är borttagna spelar ingen roll tycker han.

– Skadan är redan skedd.

Vad kommer ni att göra?

– Han sitter ju på ett folkligt mandat för oss i kommunfullmäktige och handlar det om några disciplinära åtgärder, som uteslutning, så är det en fråga för styrelsen. Men först ska vi ta ett snack med honom, säger Michael Rosenberg som är vice partiordförande.

HD

Även på HD:
SD-ordförande vill att partikamrat utesluts

Ett axplock från Nyheter24 om deras hetsjakt på Sverigedemokraterna:
SD-ordförandens attack mot partitoppen: ”Är ute och seglar”
Avgångskrav mot sverigedemokrat efter Nyheter24:s granskning
Så sprider SD-politikerna näthatet
SD-toppen ser inga problem med länkar till nazist-bloggar

pf button both Sverigedemokrat länkade till rasistiska Exponerat

Publicerad: 8 februari, 2013 kl 14:10 under kategorin Politik.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Mahound

  Står inte Nyheter24 mycket nära den organiserade våldsvänstern och åsiktsregistreringsagenterna på Expo?

 • Lundiz

  Otroligt patetiskt påhopp ..
  Det har kommit ”barn” hit som bevisligen är över 20 år …fast de uppger något annat … det är inte rasism HD … det är bedrägeri  från ”barnet” för att kunna fortsätta med bedrägeriet och klassas som ensamkommande.
  Ensamkommande är en oerhört kostsam ”invandring” och skattebetalare har rätt att yttra sig när de betalar.

  HD .. varför inte en granskning av A Waberis (M) uttalanden om barn och kvinnoförtryck inom  islam
  Waberi bryter mot svensk jämnställdhetförordning och därmed grundlagen ..det vore något att bita i Anette Rantala på  HD.
  Haär skulle Moderaterna tagit sitt ansvar och avsatt Waberi –för längesedan !

 • NoggerBlack2

  Till Dick Johansson:
  -Sluta vara så jävla bajsnödig. Det stadiet är passerat nu.

 • PETER NYMAN

  Det är väl bara vilka artiklar han länkat till.Jag kan inte se att några artiklar skulle vara rasistiska eller nazistiska som skrivs på något sannings media
  Vem som står för utgivningen,skall vi inte hänga upp oss på bara artiklarna håller sig innan för ramarna.
  Då fakta är avgörande hos sanningsmedia,då får man ge sig på utgivare eller krönikörer även om dom skriver bra och med fakta baserad sanning.

 • monamuslim

  När det blåser medvind så skall man inte pissa mot vinden

 • http://www.facebook.com/bjorn.schandersson Björn Schandersson

  Skäggbarn, väldigt ”rasistiskt” får man överhuvudtaget säga något eller är allt rasistord. Om jag råka sitta på en buss med många av våra berikare och högt för mig själv säga att fan va det va mörkt i natt ska det klassas som rasism. Är det inte bättre att vår kära regering och co skickar ut en handbok om vad man får säga, vilka ord som är tillåtna att använda i det svenska ordförådet

 • http://www.facebook.com/torbjorn.mard Torbjörn Mård

  Det blir bara en pärm….

 • http://www.facebook.com/bjorn.schandersson Björn Schandersson

  tja knappt ett halvt a4

 • Janne_Banan

  Det är väl precis vad som behövs för att sanningen skall komma fram. Jättebra gjort

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Error 11

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Gammalt djungelordspråk.

 • ledsenfarmor

  Ja, mycket nära.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Grejen är väl det att Realisten av SD betraktas som rasistisk och då går det stick i stäv mot den nolltolerans SD förespråkar.

 • farsartat

  Rätt eller fel kvittar känns det som. SD-politiker bör tråkigt nog vara extremt försiktiga med vad de säger, skriver eller länkar till. Inte för att det är ”fel”, utan för att slippa onödiga skriverier av slaskmedia. Vi närmar oss valet. Det kommer att finnas många spioner och annat löst folk som kommer att göra allt i sin makt för smutskasta SD-politiker. 98% av journalisterna bara väntar på att sätta tänderna i nånting riktigt smaskigt. Låt de inte få nöjet!!!

  SD 2014

 • http://www.facebook.com/bjorn.schandersson Björn Schandersson

  Hej Jan Ove, jag är gammal och senil så jag förstår inte vad du menar. Dum som jag är så vet jag att det är en felkod för Apple. ?? men om jag missuppfattar så ber jag om ursäkt. I vilket fall som helst så önskar jag dig en skön helg.

 • Kullen

  Stora frågan är, är ALLT rasistiskt som skrivs i Realisten? Det är annars samma sak som att skriva till AB/expressen/expo?

 • http://www.facebook.com/bjorn.schandersson Björn Schandersson

  Jag håller med dig. Men vad f.n är det för land vi lever i. Diktarur eller Demokrati

 • j_london

  Diktatur, präglat av åsiktsfascism och åsiktsdiktatur… Åsiktsfascisterna i bland annat DDR-media har själv bäddat för det diskussionsklimat vi i dag har i muslimlandet Sverige. Men, det fattar eller begriper man liksom inte.

  DDR-media och PK-etablissemnaget förutsätter att vi snällt bara skall kröka rygg ochl hålla käften – bara för att vi med andra åsikter inte ges tillträde till den censurerade DDR-pressen. Men det gör vi alltså inte!

  Låt PK-etablissemanget och DDR-pressen och Pravda-TV kröka rygg för muslimerna och deras mördarideologi islam – vilket man mycket framgångsrikt också har gjort. Men vi andra som inte gjort det – kröker heller inte rygg för muslimlandet Sverige åsiktsfascister!

  Detta till åsiktsfascisternas stora förtrytelse – samtidigt som vi drar nytta av det demokratiska nätet. Där det politiskt orrekta etablissemangets våta dröm, är att förbjuda-stänga-släcka ner-begränsa-upphäva användandet av i-net.

 • pungrat

   Jag begrep inte heller. Han trodde väl han var rolig, eller nåt

 • Bajen666

  Demokratur..!

  SD 2014.

 • Bajen666

  ”Pissa inte i motvind”….Bara fyra ord…fortare att säga och mindre att skriva.

  SD 2014.

 • svenne666

  Det är bara början….. nu kommer snart the shit storm…… ju närmare valet det blir

 • http://www.exponerat.net/ SM811

  Det är ju bara att gå in och se vilka artiklar realisten har. Mycket av det som står på AP, FriaTider och Exponerat finns även där. Att det finns annat som kanske inte är så bra är ju fritt att välja bort.

 • lundabo58

  Nyheter24 kan man iofs skita ett stort stycke i, det är ju bara ett gäng kommunister. Är det förövrigt någon person vid sina sinnens fulla bruk som läser den skiten?

 • Tommy Eriksson

  Propaganda sprider väl vänstern också, i hög grad, plussa på lögner och indoktrinering också.

  Försvarar inte Kjell, men propaganda sprider väl dom flesta partier?

 • monamuslim

  Har gott om tid och servern är stor

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Myt-heter24 – är inte det den där Expo-finansierade eller anknutna sladder-kanalen? Jag tycker mig känna igen deras vänstervridna propaganda-stil?

 • http://pulse.yahoo.com/_X3WEK443A5YDONRY772CI6NSX4 Anna Svensson

  Jag känner inte till realisten, men tycker absolut inte att avpixlat eller exponerat är konstiga på något sätt

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Inte speciellt. Jag hade kunnat skriva felpost för det var vad det var.

 • Maja Dacke

  Det räcker att du på bussen säger ‘berikare’ till din kompis och du förvandlas till rasist …

  Svenska språket kommer snart att förbjudas då det är fyllt av rasistiska ord.

 • Maja Dacke

  Det finns även SD-are som anser att Avpixlat är något man inte ‘vill kännas vid’ … Tänk då vad de tycker om Realisten, Exponerat m fl upplysande sajter! Men alla är vi olika, eller hur?

  SDs nolltolerans är inte menad att vara statisk, läste jag när det var aktuellt. Allt skulle bedömas individuellt. Men i maktstrider kan det gå hett till har jag för mig.

  Ibland är jag glad att jag är kvinna utan statuspretentioner.

 • nitohu

  Känner inte till realisten. Men går man in och tittar som hastigast. Så ser sidan ju sidan ut ungefär som Exponerat och Avpixlat till innehålet. Knappast nån Nazistsajt vid första anblicken i vart fall. Som vanligt, så verkar det bara handla om att man vill demonisera dom som är kritiska till den förda massinvandringspolitiken och dess negativa konsekvenser. Inget annat.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1221790805 Henrik Nilsson

  Inte konstiga! Fast det är inte vanliga tidningar! För till skillnad från vanliga tidningar, så talar avpixlat och exponerat sanning och lever inte i sina egna små bubblor!

 • http://pulse.yahoo.com/_X3WEK443A5YDONRY772CI6NSX4 Anna Svensson

  Vad är vanliga tidningar nuförtiden? Inget man vill läsa, där informeras man ju inte på objektivt sätt

MediaCreeper Creeper