Bulgariska bärplockare gripna för mycket grov misshandel av far och son – UPPDATERAD 2

Bulgariska bärplockare gripna för mycket grov misshandel av far och son – UPPDATERAD 2

UPPDATERAD 2 – 23 aug Två bärplockare greps och en av dem anhållits misstänkta för bland annat medhjälp till grov misshandel. Vid 23-tiden på onsdagskvällen fick polisen samtal från en pappa och hans son Alexander, 24, i Grycksbo som hade sett en misstänkt bil som de följde efter.

Alexander Bortas och hans far följde efter en utlandsregistrerad pickuptyp som började tappa föremål, som wellpappkartonger, från flaket. Alexander ringde då polisen och fortsatte körde efter den misstänkta pickupen samtidigt som polisen skickade ut en patrull. På skogsvägarna omkring Harmsarvet så prejades duons bil av den misstänkta bilen, och ut hoppade flera bärplockare som sprang fram till bilen med pappan och sonen i. De slet upp dörrarna och misshandlade brutalt föraren och hans passagerare. Under tiden anlände polispatrullen, men kom inte fram då en annan bil blockerad vägen.

När poliserna väl fått undan den blockerande bilen så hade de flesta misstänkta gärningsmän sprungit till skogs. Två utlänningar kunde dock gripas. Den ene är en 32-årig man som misstänks för medhjälp till grov misshandel, som också anhölls under natten av åklagare.

- Vi kan inte helt säkert säga att mannen deltagit i misshandeln men han körde bilen och hjälpte till vid misshandeln, berättade polisens vakthavande Göran Lekander på torsdagsmorgonen, enligt DT.se.

Den andre gripne är en 37-årig man som misstänks för skyddande av brottsling, då det var han som blockerade vägen för polisen. Pappan och sonen fördes till Falu lasarett, där en av dem ligger svårt misshandlad och som läget är kritiskt för.

Uppdatering: Från Dalapolisens hemsida

”Kl 23:18 inkom uppgifter om att allmänhet uppmärksammat en Pick-Up som tappat gods från flaket. 2 st män följde efter bilen i sin egen bil. På en mindre väg stannades fordonen och ett flertal andra personer kommer till platsen och de två i den efterföljande bilen misshandlas. När polis närmar sig platsen har en person ställt en bil som i vägen för att förhindra polisbilen att komma fram till platsen. Poliserna på platsen flyttar föraren av bilen och flyttar den så att de kan komma fram till brottsplatsen.

När polis kommer fram till platsen springer de flesta av gärningsmännen ut i skogen. 2 st män grips. En 36 årig man är för närvarande anhållen bl a misstänkt för skyddande av brottslig. En 32 årig man är anhållen bl a misstänkt för medhjälp till grov misshandel samt försök till grov misshandel. De båda målsägarna fördes i ambulans till Falu lasarett med skador.”

Uppdatering 2 -23 aug 02:55: Enligt TV4-nyheterna var det bärplockare som överföll Alexander och hans pappa – zigenare alltså, igen. Far och son valde att köra efter pickupen och hamnade till sist på en grusväg i skogen vid Hamsarvet – då en annan, mötande, bil plötsligt ska ha försökt preja ned dem i ett dike. Pickupen framför ska då ha stannat, och börjat backa. Alexander och hans pappa undkom prejningsförsöket, ringde polisen igen, och stannade till – när tre bilar kom tillbaka.

2013 08 23 01 24 43 alexander bortas misshandlad av zigenare Bulgariska bärplockare gripna för mycket grov misshandel av far och son  UPPDATERAD 2Både han och pappan hade i det läget klivit ur sin bil och stod vid en korsning. Enligt sonen sprang pappan tillbaka till sin bil för att få undan den, medan en av de främmande bilarna stack iväg i nattmörkret – och två stannade i korsningen.

– Det väller folk ur bilen och springer mot pappa. Jag hör bara hur pappa skriker och behöver ha hjälp. Jag försökte bara skydda honom så gott det gick.

Han har ingen aning om hur många personer som ska ha slagit pappan. Mörkret låg på och strålkastare bländade sikten. Han berättar att han skyndade till pappan för att ingripa – och försöka undsätta honom.

– Jag hamnar på marken, men samtidigt som de sparkar och slår jobbar jag frenetiskt för att komma åt pappa och komma nära inpå, så jag kan skydda honom med rygg och armar.

– Rätt som det är kommer polisen och då skingrar sig allt. Några blir kvar, tack vare polisens insats. Några försvinner, och drar ut till skogs. Det är så mycket jag kommer ihåg, säger han.

Båda två fördes med ambulans till Falu lasarett. Pappan med allvarliga skador – sonen skrevs ut under torsdagen.

– Jag har ytliga skador på handen, knäskada, en lårkaka och jag har fått slag över ryggen så jag har ömmande rygg. Jag har en blåtira i ansiktet. Det kommer från att jag försökte skydda oss, säger han, och avslutar:

– Det är för jävligt det som har hänt. Nu hoppas jag att inte fler råkar illa ut.

Polisen har fortfarande bara de två, tidigare i artikeln omnämnda, männen i förvar.

Fråga till polisen: Letar ni efter ytterligare gärningsmän?

– Det finns ingenting att gå på, mer än att de försvann från platsen. Jag har inte hört något om att ett aktivt letande pågår, uppger dt.se.

Dalademokraten skriver: Två bulgariska bärplockare, 32 och 37 år, greps natten till torsdagen och sitter nu anhållna för grov misshandel respektive skyddande av brottsling.

 

Publicerat den: 22 Aug, 2013 16:15 / Uppdaterad den: 23 Aug, 2013 kl 02:55

pf button both Bulgariska bärplockare gripna för mycket grov misshandel av far och son  UPPDATERAD 2

Publicerad: 23 augusti, 2013 kl 2:55 under kategorin Kriminalitet.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • KEJ32

  Fy fan for noen svin. Alle lovlydige borgere skal ha våpen.

 • j_london

  Jag bara undrar, med ledning av den information som finns i nyss lästa artikel: vad i helvete är det som händer – i vårt land – och med vårt land?

  Varje dag präglas av en accelererande och total laglöshet… från Norrbotten till Skåne… Man blir helt enkelt mörkrädd!

  Och hittills har jag INTE HÖRT EN ENDA POLITIKER som anser detta vara, som det brukar heta om vanligtvis trivialiteter: utomordentligt allvarligt. Och dessa partier är man beredda att ge mandat för att styra landet… Syftar naturligtvis på de månatliga opinionsmätningarna – med sina röda och blå ”twin towers”.

  Det råder ingen tvekan: dumsvensken ÄR korkad.

 • taxiföraren

  Politikerna skiter i det verkar det som och pga media som kallar våra saiter för hatsaiter så vågar inte svenson gå in här och läsa riktiga nyheter men om nu sd blir rejält stora 2014 20% det tycker inte jag är orimligt då kommer det nog att bli slut på rävspelet och journalisterna ska få se på fan.
  Det tror jag på fullt allvar

 • zingo11

  Dom har inte tid för sådana saker när det finns huvud dukar och ungdomar som bränner bilar för de är nervösa för att börja skolan.Sådan viktiga saker som invandring och hur dom kan få det bättre.

 • svenskare

  Enligt Dalademokratens uppdatering så hamnade dom i förföljandet i zigenarnas bärplockarläger i skogen där misshandeln och avspärrningen av vägen gjordes.

  http://dalademokraten.se/2013/08/22/tva-bulgariska-barplockare-ar-anhallna/

  Enligt sonen så ligger hans pappa på intensiven med spräckt skalle samt hjärnblödning…

  Börjar bli dags för Dalaupproret igen !

 • Sven Svensson

  Det har blivit så otryggt och osäkert att jag blir alldeles säkert tvungen att skaffa mig ett skjutvapen för att försvara mig.

  Jag är född i nordligaste delen utav landet men bor söderut och jag får nästan dagligen höra nyheter ”hemifrån” där något hemskt har hänt, att någon som man känner har blivit utsatt för ett brott.

  Jämför man tiden nu och för 25-30 år sedan så är det som dag och natt.

  Detta är fruktansvärt och jag frågar ofta mig själv: var katten kommer detta att sluta någonstans?????

 • YOTHI_TARZAN

  Om pappan nu dör så kanske myndigheterna vaknar upp eller kanske dalmasarna vaknar upp ( jag sa kanske )

 • svenskare

  Tips. det gäller Harmsarvet utanför Grycksbo i skogen öster om grycksbo .

  http://mapcarta.com/17761082

 • Sven Svensson

  Myndigheterna kommer aldrig att vakna upp. Det är försent!!!!!

  Inte ens när någon polis, brandman eller ambulansman dör så kommer myndigheterna att reagera, de kommer bara att rycka på axlarna!!!!

 • citronpoet

  Är det inte invandrarna som har monopol på illegal vapenförsäljning?

 • Elvispresly

  Det kallas för likgiltighet och är en av dom 7 döds synderna

 • Elvispresly

  Ja vårat Sverige har förslummats ,du får skriva och tacka denna blåa mjölbags regering för den frid och det lungn och harmoni som vi en gång i tiden hade . Är det inte fantastiskt att nåra få kan förstöra så djä—- mycket som en annan regering byggde upp under 44 år

 • Nyfiken Ienstrut

  Ingen vill väl bli kallad rasist? Och riskera sin anställning. Vi måste vänja oss vid det här. Det kanske känns svårt i början, men till slut ska vi nog lyckas. Målet är nått, när vi utan att protestera accepterar att slöddret plockar av oss plånbok, mobiltelefon och heder. En del får vi ju tillbaka via hemförsäkringen. Det värsta vore ju om folk fick nog, och började använda sina lagliga jaktgevär för ett ändamål de inte är avsedda för! :) Två kulor (kostnad under 10 kr) kan kanske röja upp ett zigenarläger som KFM tar 600 kronor per person för. Om man kan identifera ”hövdingen” så räcker det med bara ett skott – rätt i låret. Var rädd om deras bilar! Vandalisera dem inte, då tar det bara längre tid för dem att fly undan kulregnet.

 • folk_hemmet

  Vi lever i ett nytt Sverige, ett Sverige jag aldrig önskade ej heller ville ha.
  Nya preferenser, nya parametrar för medborgaren gäller.

  Nya invandrargrupperingar med helt andra synsätt på juridik och rättstänkande har anlänt, så även deras brottslighet.

  Svensken måste vara medveten, ur många olika aspekter.

  Jag är förberedd och rustad för olika eventualiteter.
  Hur och på vilket jag är förberedd, lämpar sig inte i skrift mest med omtanke om Exponerats juridiska situation.

 • http://pislamonauseacentral.blogspot.se/ Morningstar

  Kålhue-politikerna står ju bara och svamlar om rena trivialiteter i sina taburetter. Enda gångerna det tas upp mer intressanta ämnen är när SD gör det. Men även då blir det goddag yxskaft-svar i replik.

 • SwedishGypsycab

  Det ser mörkt ut bokstavligen.

 • SwedishGypsycab

  Det fungerade med Camorran för att ta bort dom från Neapel/Södra Italien. Vid invasionen av Sicilien var maffian också behjälplig. Är det något liknande scenario Svenska politiker har tänkt sig? Men dom har väl inte tänkt så långt.Svenska polisen hänger tydligen mest vid korvkiosken eller är fullt upptagna med pinnjakten.

 • j_london

  Det finns inget annat alternativ, om man skall känna sig säker i det här förbannade samhället som landsförrädarna i ”regeringen” skapt åt oss.

 • Anonym

  Tyvärr stämmer det. Jag har länge väntat mig fler grova våldsbrott och dödsfall vid t.ex. rån, våldtäkter, upplopp o.dyl. Även poliser kommer att falla för de invällda våldsverkarna. Utan åtgärder från våra ”demokratiska” styrande.

 • Anna Andersson

  Det är inte vårt land längre. Usch, ibland vill man bara ge upp.

 • http://www.youtube.com/user/tobleronasahliv/videos?sort=da&live_view=500&flow=list&view=1 Pensionsrederiet al-Estoniyya

  Det har jag redan gjort. Kommer dock fortsätta rösta på SD tills jag dör.

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Stor poliskontroll av cyklar är annars populärt vid sidan av kaffe och tårta på stationen!

 • http://www.youtube.com/user/tobleronasahliv/videos?sort=da&live_view=500&flow=list&view=1 Pensionsrederiet al-Estoniyya

  Kommer PK-nazisterna starta ett svensk-uppror mot invandrarna som förstör landet nu? Eller bryr dom sig bara om hijab-äckel som ljuger om att dom misshandlats?

 • Anders Rönnlund

  Så sant så sant, pågått i många år nu.

 • Anonym

  Ja kom ihåg vilket liv det blev av den där mjölken. Fast det tystnade snart när lögnerna avslöjades.

 • Anders Rönnlund

  Nä nä, inte nu!

 • Anders Rönnlund

  Det var under Sosse tiden som man lagstifta bort
  ordniningsfrågorna i bl, skolorna och i dag har du
  facit, Som ingen kommer att kunna lösa, inte heller
  nuvarande regering som kör med samma flumpolitik.

 • j_london

  Jo, det känns ofta på det viset. Alltför ofta.

 • j_london

  Det ger bra statistik… ingripande och böter.

 • MegaBlock

  Det måste bli ett fackeltåg mot rasism. Vet någon när och var?

 • Paldor

  För egen del är det en annan dödssynd som oftast upptar mig. Vrede!

  För våra importerade bidragstagare är det väl närmast lättja och girighet som kommer i fråga.

  Och för pk-isterna högmod.

 • Kam Asshfucpig

  By the way, sonen verkar vara ok, fadern på sjukan än. Ja ta in fler brottsliga berikare , alla Svenskar ska ju bli dödade eller grovt misshandlade , innan ni vidriga politiker , har lyckats med detta dödsdömda projekt. Och ska jag dö , så dör fler.

 • courageTOexist
 • http://www.exponerat.net/ Exponerat-Moderator

  Tack

 • Kam Asshfucpig

  Ja du har tyvärr rätt , PK folk vet inte hur man vaknar från den vackra dröm dom har.

 • Bigamisten

  Om bara drygt 4 mån så kan den RIKTIGA Bärplockarfesten börja när
  dessa Ziggar kan kommer i stora mängder från länder som Bulgarien
  och Rumänien och nu med rätt att skriva sig permanent i landet.Antalet
  Ziggar kan säkert födubblas i Sverige på mycket kort tid och den svenska
  Polisen lär om inte förr så nu vifta med den vita Grillvanten för kommer det
  50 000 till så räcker inte fängelseplatserna till (<5000 totalt) så dom lär få
  härja fritt.
  Kom ihåg att av alla Londons Zigenare så hade 70% av de vuxna dömts
  för minst ett brott under de senaste tre åren.Här kan man faktiskt dra alla
  över en kam eftersom några förstås aldrig åker dit även om brittisk polis
  är mycket bra.

 • http://pislamonauseacentral.blogspot.se/ Morningstar

  Jag tar också gärna några stycken med mig när det blir dags.

 • Brutaj

  Många tror att zienare bara tigger och stjäl!
  Jag har erfarenhet att de hotar folk till livet för att få vad de vill.

 • Brutaj

  Ponera att du är en invandrare från Irak startat en pizzeria du har 2 barn och du försöker försörja din familj. Men för att få det gå ihop måste du slira lite med skatten.. Fyra väldigt välklädda herrar kliver in och förklarar att du ska dela med dej av din stora vinst pizzerin inbringar.
  Vill inte anmäla jag har ju fuskat med skatten vad göra?

  De insåg tillslut han var urfattig men är det så vi vill Sverie ska ska vara

 • Andreas Holgersson

  Man borde skaffa sig vapenlicens inför den stundande invasionen. Hur f*n ska vi annars försvara oss? Idag riskerar man att bli ihjälslagen för att man rör sig ute i skog och mark och råkar stöta ihop med ett gäng komplett galna zigenartattare. Sverige är sjukare än sjukt! Avlägnsa omedelbart Kunta Kinte Reinfeldt från Sagohuset så vi kan få ett slut på detta j*vla elände!

 • Fredochtrygghet

  Det är psykopaten Fredrik Reinfeldt som är orsaken till att ”bärplockare” och andra underliga figurer väller in i landet. FR borde ställas inför rätta en dag och dömas till strängaste tänkbara straff för sin förstörelse av Sverige.

 • Stoltsvenska

  Polisen och samhället skyddar och hjälper inte etniska svenskar länge. Rån, misshandel och våldtäkter utförda av utlänningar klaras sällan upp. De få som klaras upp, där får förövarna löjligt låga straff och slipper utvisning. Så Vi får klara oss själva.
  Ett tips till bönderna som får bärplockarläger på sin mark: För att få bort lägren i skogen kan bönderna slå sig samman och åka till lägret med sina gödselspridare. Alternativt be om att få ta hand om en campings bajamajor, och töm dem runt lägret. I värsta fall får väl ortsbefolkningen gå samman i hundratal och åka till lägren och tömma dem på folk. Jag tror nog att svenskar runt Falun har fått nog nu.

 • ezx

  Vad hände med polisens uppföljning av det troliga stöldgodset?

 • Kleffbeck

  Massinvandring – Massutvisning !
  På Barbados 270 tusen invånare i Karibien slängde man ut 80.000 lycksökare i ett enda slag för att få ned brottsligheten,knark etc även svartjobb. Idag är Ön ett av de tryggare välmående turistparadisen i världen rena rama folkhemmet !

  Nått för Sverige att börja tänka på ?

 • Agera1

  ja brittisk polis är fantastisk i jämförelse med den svenska clown-kåren…

 • Brutaj

  Sverige må vara det märkligaste land i världen
  Vi har stor arbetskraftsinvandrare inom kök städ och bärplockning samtidigt som vi har vi stor arbetslöshet hos lågkvalifiserade invandrare.. Sverige är fantastisktt

 • Agera1

  Ahh… Och de sju dödssynderna är självklart M, FP, C, KD, S, V och MP…

 • grubbelgubbe

  Dags för mangrann samling av dalkarlarna. Riv deras läger och banka skiten ur ”bärplockarna”. Någon annan kommer inte att göra det åt er ! Förövarna blir med säkerhet inte straffade !

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Saken är att när rödvinsvänstern och AFA packet skriker så är massutvisning 8-10 personer på en flygplats någonstans.

  Massinvandring blir det aldrig inte ens med 100.000 personer enligt deras tankegång.

  Annars är jag med på ditt förslag.
  Bara ta och slänga ut alla och slå igen gränsen så kommer landet må bra igen.

 • courageTOexist

  Det var så lite, Dalarnas Tidningar rekommenderas som första val i Dalarnas Län – dom har tidnings-sektioner i större orter – Dalademokraten är ‘sambo’ hos dt /MåGott.

  Ps. Nu har jag återfått möjlighet att redigera och öppna disqus i SAFARI :) .

 • courageTOexist

  Beklagar felstavning kan inte redigera – disqus utreder. Mina datorer har fått egna liv…

 • Sven Svensson

  Hade mannen bara haft ett skjutvapen så hade det blivit en helt annan utgång!!!!

  Vi måste beväpna oss nu med skjutvapen, annars kan vi ALDRIG försvara oss!!!!!!!!!

 • courageTOexist

  Intressant, när skedde det nån länk? Turistade med mina barn utsattes för trakasserier – ringde Polisen som var på plats på direkten fick ett DEA-namn på flygplatsen vi reste med samma flyg som banditerna. När ‘turisterna’ anlände till Sverige väntade man på dem. Dom hade tiotusen-dollar med sig på stranden för att köpa knark – mina ungar gjorde ett bra jobb :) .

 • courageTOexist

  De dalkarlar som förr reste sig och satte ner foten finns endast i historieböckerna indoktrinering har mjukat upp ryggraden på alla i landet SåBraViÄr.

 • courageTOexist

  Krävs licens mot person – ges endast till de som har rätt att bära vapen i tjänsten – har ansökt och nekats trots att jag har tungt vägande skäl.

 • Bombi_Bitt

  Om invandrare slirar med skatten skall de ut ur landet.

 • Oxis

  Modiga män Alexander Bortas och hans far! Synd bara att de fick betala ett så högt pris för sin insats.
  De som i förlängningen är skyldiga till denna misshandel är alla de politiker från M till V som vurmar för detta slödder som tillåts invadera landet.
  Heder åt Alexander och hans far!

 • Ankarstierna

  Polisen kan man inte lita på längre.
  Dom är för lata för att ens skicka ut en hundpatrull.
  Och är dom inte för lata så måste dom titta efter i budgetpärmen.
  ‘Näpp, vi har haft två hundpatruller ute förra månaden.
  Men nästa månad kan vi skicka ut en patrull och leta efter ”bärplockarna”.’

  Utländska bärplockare betyder egentligen zigenska stöldligor som plockar
  4 blåbär och sen åker ut på stöldturné.
  Givetvis kallas dom då bärplockare i alla medier.

  Frågan är om polisen ens beslagtog bilen eller om dom bara lämnade den
  vid vägen med nycklarna i.
  Jag säger bara, ska man få något gjort i det här landet så får man göra det själv!
  Vilka tror dom att dom lurar ? Svenska folket ?
  Gör om, gör rätt, för vi köper inte skiten i media.

 • courageTOexist

  Han är ju ett halvblod är väl nån sorts vedergällning…

 • Sven Svensson

  Jag har aldrig ägt något skjutvapen men den dagen jag skaffar ett så kommer det skjutvapnet att vara ”papperslös”!!!!!! :) )))

 • courageTOexist

  Berättigat med fri influx över obevakade gränser och en poliskår som har sitt eget som första punkt i arbetsordningen. Licens mot person förutsätter att sökande har en tjänst där vapen ingår i utrustningen.

 • courageTOexist

  Innebär att om det blir känt en tid bakom galler, är ni beredd att ta en människas liv? Den frågan ska man ställa sig innan man beväpnar sig, oavsett om man har ett illegalt eller ett licens-vapen. Jag har haft anledning att ställa mig den frågan en gång i livet (i annat land).

 • Sven Svensson

  Jag vill bara kunna försvara mig själv, så att det inte går för mig som det gick för Alexander och hans pappa.

  Jag vill inte ha skallen spräckt, jag vill inte ha sparkar och slag i mitt huvud som leder till hjärnblödning.

  Jag vill BARA kunna försvara mig själv!

 • boonkaan

  Risk att åka fast i Sverigistan är obefintlig. Polisen är inkompetent. Det trodde jag var känt vid det här laget?

 • courageTOexist

  I Falun har dom fullt upp att ringa Ring P1 och utge sig för att vara Göteborgare (skillnad på Dalkulla och Jovialisk Göteborgska). Tf chef för ungdomsenheten Fln/Blge förklarade att hund_batong poliskvinnan som misshandlade en man i Stockholm hade ”våldsrätt” – patetisk astroturf! Polisen i Dalarna har nyligen varit föremål för granskning av JK & Justitiedepartementet vilka ifrågasatt Polisen agerande.

  BEA har uppdaterats om EH’s agerande i Ring P1 – avsked på blankt papper förtjänar denne individ.

 • myrsky

  Helt rätt!Det börjar gå åt det hållet i Sverige.Är glad att ha gjort militärtjänst.Kunskaperna,är bra att ha.Pk,iterna är djävulens advokater.´´Skyddande av brottsling`´är olagligt.Pk,iterna gör sig skyldiga till det,jämt.
  intressant vad dom säger när polismän stupar i tjänsten?

 • courageTOexist

  Samma här har levt i tredje världen med vapen i hemmet (mot min hustrus vilja) hade man inget vapen där och det blev känt fick man besök… fungerade som ‘kalla kriget’ hade man grejer att försvara sig med fick man vara ifred. Jag tänkte noga genom vad det innebar, avlossade inte ett skott annat än på skjutbanan. Förvarades på ett sätt att ingen utom jag visste var det fanns (inom räckhåll under natten var viktigt). Fick endast förvaras i hemmet inte ute i samhället.

 • courageTOexist

  Dom ser det dom vill se, agerar därefter – känt.

 • boonkaan

  Det är hur enkelt som helst att skaffa vapen i Sverigistan numera. Skulle aldrig falla mig in att söka licens. Det är nog mera illegala vapen i Sverigistan än någonsin. Ett vapen ska vara illegalt om någon tänker använda det i brottssammanhang. Och precis så är det idag i Sverigistan. Ingen blattelakej söker väl licens? Det är jag övertygad om.

 • mikaellin

  detta är landet kärring

 • ErikWhite

  Det finns bara ett sätt att skipa rättvisa i Sverige numera, det har de öppna gränserna och allt spännande folk som väller in över de vidöppna gränserna visat oss. Öga för öga, tand för tand.

 • courageTOexist

  ‘Ett vapen ska vara illegalt om någon tänker använda det i brottssammanhang.’ Jasså verkligen tillåt… mig små-le.

 • gnorfel

  Öppen jakt på dessa skadedjur tack!!!

 • biran

  Ingen kommer att leta och ingen kommer att sakna några försvunna bulgariska zigenare, inte ens de bulgariska myndigheterna. Så sätt igång och visa slöddret att de kommit till fel land.

 • Ankarstierna

  Det är känt, speciellt utomlands.

 • courageTOexist

  Disqus går att öppna i SAFARI och redigeringsfunktionen fungerar – tillfällighet eller oro hos underrättelsetjänsten? Det visar sig så småningom :) , men skönt att vara tillbaks i Safari.

 • biran

  Massor av ”nysvenskar” tar jägarexamen, då får man nämligen skaffa sig vapen legalt. Ingen frågar om du skall jaga, eller vad och var. Bara gå in ibutiken och köp de jaktvapen du önskar. Hur naiv får en myndighet bli innan tvångströjan kommer fram?

 • bittan

  Finns det bara surdegsbakande wellorgubbar här i Sverige nu för tiden?

 • Oxis

  Zigenare lär inte gilla hundar så det är väl rasistiskt att skicka en hundpatrull?

 • Elvispresly

  Riktigt så är det ju inte men ..ditt förslag är ju i och för sig inte helt fel skulle man ju kunna säga ,, så dessa partier gör ju själ för benämningen dom 7 döds syndana . Inte fel tanke gång du har där ,,

 • Elvispresly

  Vi är många som förstår din frustration . Vrede är ju en av de 7 döds synderna helt rätt men Lätja är ingen döds synd ,men jag tror du menar Likgiltighet . Här är dom 7
  Girighet
  Avund
  Högmod
  Frosseri
  Otukt
  Vrede
  Likgiltighet
  Detta är dom 7 döds synderna

 • Elvispresly

  Dessa politiker som styr detta landet nu borde ställas till svaras för dessa handlingarna , och eftersom dom vurmar så för u s a borde straffet bli
  200 år för var och en i dessa regeringar med omedelbar verkan

 • Elvispresly

  När Svenska jagade ut danskarna ur sverige så började det i Dalarna , man vet ju inte var det kan börja denna gången ..

 • Pingback: Ska fördomar tolereras? | Jan Millds blogg

 • jplts

  Någon PK-tidning som rapporterat om detta?

 • Steco

  Ta dom när dom kommer ut från häktet, vilket blir snart!

  Passa på…

 • Homeless523

  Nä, de har fullt upp att snyfta med lögnerskan som fick igång kebabuppropet, förlåt, hijabuppropet…
  Nu är hon igång igen med en ännu sämre ihopljugen followup.
  Och naiva PatrasK-media tar upp det direkt…

 • Homeless523

  Nä, de har fullt upp att snyfta med lögnerskan som fick igång kebabuppropet, förlåt, hijabuppropet…
  Nu är hon igång igen med en ännu sämre ihopljugen followup.
  Och naiva PatrasK-media tar upp det direkt…

 • Jern_Betong

  Medborgargarden!

 • http://avpixlat.info/ AnnaKonda

  Fler gripna för grov misshandel.
  Ytterligare åtta personer greps på fredagen misstänkta för att vara inblandade i den grova misshandeln.

  http://www.kristianstadsbladet.se/inrikes/article1960018/Fler-gripna-for-grov-misshandel.html

 • Pingback: Åtta zigenska bärplockare gripna misstänkta för den grova misshandeln

 • Pingback: Åtta zigenska bärplockare gripna misstänkta för den grova misshandeln | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 • courageTOexist

  Häktets adress: Kristinegatan 26, 791 60 Falun.
  Tel: 023-666 16 01

  Ps. Under EH’s tjänsterum :) .

 • courageTOexist
 • courageTOexist

  Man har kartlagt oss Svenskar, polisen rekommenderar att ALLTID hålla entrédörren låst även när man är hemma.

  Hur länge dröjer det tills vi har entré med gallersluss som i de förmögnas hem i Sydamerika?

  http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.6206284-atta-personer-gripna-misstankta-for-misshandel

 • Peter Swahn

  Ja, nu har man läst en del av allt det man har skrivit om den här händelsen, med blandade känslor.
  Saken är ju den att man ju inte kan ta saken i egna händer, hur frustrerande det än må bli. För var hamnar vi då?
  Men det hela att sådant här kan få förekomma är tack vare våra fega och drömmande politiker som tror att vi kan ta emot hur mycket som helst, blanda upp vår befolkning hur som helst med folk från olika delar av världen, från olika folkgrupper och kulturer. Det går bara inte.
  Det kommer hit folk från länder med krig och de tar sina seder, kulturer och krig, så vi har det här, ännu så länge i liten skala, men det växer och växer. Se bara hur det är i storstäder som Stockholm (Upploppen under 2013), Göteborg (Dec. 2012), Malmö (Rosengård i flera upplagor) med flera.
  Har dessa hänt ifall våra politiker tidigt förstått vidden på vad de ställt till med , med sina generösa insläpp av så kallade flyktingar.
  Man undrar ifall det de nu håller på med är ett sätt att gottgöra sig (svenska politiker i tidigare skede) för den tidigare så hårda hållningen gentemot de som försökte fly från Tyska soldater under andra världskriget från länder som Norge, Danmark mm. Eller den så kallade ”Baltutlämningen”, där man så fegt och omänskligt lämnade ut flyende balter rakt i famnen på den ryska ockupationsmakten och deras redan rengjorda och Är det detta man försöker att få förlåtelse för genom att nu ställa sig upp på barrikaderna , slå sig för bröstet och ropa ut att hit till Sverige kan alla komma som på ett eller annat sätt känner sig förföljd eller ovälkommen där de bor.
  Nu var ju det här i och för sig inte några sk. ”flyktingar” utan stackars bärplockare som blivit lurade att komma hit till ett land där marken i skogarna är lysande blåa och lysande röda av bär som vi svenskar inte vill ge sig ut för att plocka. Sedan så finns det inge bär säger de.
  Konstigt, jag är själv ute i skog och mark både för fiske och bärplockning och jag ser hur mycket bär som helst.
  Det finns de som verkligen gör sitt och letar upp vart bären finns och är riktigt duktiga att plocka och genom detta också tjänar bra med pengar medan de är här under några månader, men så kommer det tyvärr också in en massa som egentligen inte är här för att plocka bär utan ser andra möjligheter att tjäna till sitt uppehälle och mera.
  Funderar man lite så förstår man ju varför det är så mycket inbrott i sommarstugor, villor och även metallstölder (koppar) under den här tiden. Jag säger det en gång till, det är inte alla som är här för att stjäla, men de syns de som gör det.
  Andra länder de har regler som att man vid anländandet till Sverige måste kunna visa upp att man har kontanter med sig så att man skall kunna klara av den tid man ämnar vara i landet, varför är det inte så i detta landet. Då kanske man inte fick hit lycksökare och kriminella som endast har i tanke att sno och sko sig på det de kan hitta i andras hus och hem, eller så ta sig till myndigheter och få hjälp för uppehället och hemfärden.
  Nej vi måste nog snart gå man ur huset och tvinga våra politiker att lyssna på oss och rätta sig efter vad vi som betalar allt menar med hur vårt land skall vara och skötas.
  Det som våra föräldrar och deras föräldrar en gång har försakat och sparat för att vi kommande generationer skall få, så att vi kan få ett bättre liv än vad de själva haft. Det rinner nu ut i strida stömar till folk som kommer hit för att de hört att i Sverige, där blir man omhändertagen och där behöver man inte göra något sitt uppehälle. Sedan kan man ju också ta hit sina nära och kära när man en gång har fått sitt uppehållstillstånd, så de också kan bli omhändertagna.
  Hur länge kan detta fortsätta ????

  Men vad som helst, sluta att tala om att skaffa vapen, jaga buset ur landet och bvänta ut någon från häktet för att sedan ge i gen.

  Tänk efter !
  Är du då på något sätt bättre än vad dessa som gjort det fruktansvärda misshandeln på far och son i Grycksbo?

  Nej, fortsätter du så där så är du snart på deras nivå och kanske lägre. Bearbeta i stället våra politiker och få dem att få dem att vakna upp från sina rosenskimrande drömmar och att Sverige kan öppna sina gränser hur som helst och låta både ”kreti och pleti” vandra in hur som helst.

  Tack för mig (så länge)

 • Patrik999

  Samla ihop dalmasarna och visa kroknäsorna vem som bestämmer i landet. Smack!

 • Pingback: Bärplockare | Jan Millds blogg

 • Bossebuss

  Är det inte ”konstigt” va? Jag bor i södra delarna av Sverige och har varken hört, sett eller läst ett ord om dessa våldsamma bärplockare som ger sig på våra svenska markägare. Åter igen arbetar journalistkåren för att vi inte ska få veta vad det är som händer här i landet när det gäller alla de oönskade elementen som tar sig lagligt eller olagligt in i landet på alla möjliga och omöjliga sätt och sedan bär sig åt som rena banditer.
  Det enda vi fått höra om är att bärplockare blivit lurade på sina löner när de plockat. Men att det gått till på det här viset ska vi i allmänheten hållas lyckligen ovetande om.
  Ja, varför frångå principen? Får vi reda på vad som verkligen händer och sker, så underblåses ju rasismen och främlingshatet, påstår etablissemanget och journalistkåren. Vi hyser ju en ”strukturell rasism”, så vi vet det!
  Begriper dom dumma gässen till journalister inte att det är precis tvärt om – ju mindre vi får veta, ju mer vi själva får ta reda på hur det verkligen ligger till, ju mer vi förstår att vi systematiskt blivit lurade, ju mer hatiska blir vi både mot etablissemanget, politikerna, regeringen och mot dessa välfärdssnyltare som vi utan vidare släpper in över våra gränser för att plocka bär och industriellt missbruka Allemansrätten.
  Om det är några som verkligen är rasister så är det journalistkåren och de som beslutat om detta vansinne, för de gör ju skillnad på oss (etniska) svenskar och invandrarna genom att medvetet diskriminera oss och utsätta oss för en massa otillbörliga anklagelser. Om inte det är rasism så vad är det då? Om vi svenskar hade behandlat invandrarna på samma diskriminerande sätt som vi ständigt blir behandlade, då skulle ni fått höra på RASISM- och FRÄMLINGSHATS-anklagelser! Skriv upp det!

MediaCreeper Creeper